Gastronomie

Lilek, ideální surovina pro bezmasé pokrmy

Lilek, ideální surovina pro bezmasé pokrmy

Fialová plodina, která technicky není zeleninou, ale ovocem, se dá upravovat podobně jako maso. Je však důležité jej správně dochutit, aby nebyl příliš vodnatý či olejnatý. Pokud se budete řídit našimi recepty, uvidíte, že vykouzlíte gurmánské hody, které si vychutná celá rodina.

Tip na letní recept: Staročeské bramborové knedlíky plněné ovocem

Tip na letní recept: Staročeské bramborové knedlíky plněné ovocem

Švestkové knedlíky z bramborového těsta, sypané mákem a polité přepuštěným máslem, nejvíc připomínají prázdniny u babičky. Jejich příprava sice trochu času zabere, ale když se zapojí více rukou, půjde to rychle a bude to i zábava.

Letní recepty, které tvoří ve spojení s vínem dokonalou harmonii

Letní recepty, které tvoří ve spojení s vínem dokonalou harmonii

Vůni zralého čerstvého ovoce v kuchyni si nelze nespojit s recepty našich maminek a babiček. Zapomeňte však na bublaninu. Máme pro vás tipy, jak použít meruňky, maliny nebo višně zcela novým, netradičním způsobem.

Základní pravidlo grilování zní: chcete-li si dopřát gurmánský zážitek, musíte zvolit opravdu kvalitní suroviny a kvalitní gri

Základní pravidlo grilování zní: chcete-li si dopřát gurmánský zážitek, musíte zvolit opravdu kvalitní suroviny a kvalitní gril

Pojďme si říct, co všechno můžeme grilovat a jak připravit dokonalou zahradní party plnou chutí a vůní.

Růžové víno neodmyslitelně patří k létu a venkovnímu stolování

Růžové víno neodmyslitelně patří k létu a venkovnímu stolování

Moravské a české růžovky navíc patří do světové extratřídy. Díky příznivým klimatickým podmínkám a pečlivé práci na vinici i ve sklepě se můžeme pochlubit špičkovou kvalitou svěžích a aromatických růžových vín.

Dopřávejte si to, po čem zrovna zatoužíte

Dopřávejte si to, po čem zrovna zatoužíte

My nabízíme drobnou inspiraci a připomeneme suroviny, které jsou sezónní a mohou dělat dobře také vašemu trávení.

Čas a jarní menu: Nabízíme pokrmy plné svěžích chutí i lákavých barev ve spojení se skvělým vínem

Čas na jarní menu: Nabízíme pokrmy plné svěžích chutí i lákavých barev ve spojení se skvělým vínem

Během prvních teplejších měsíců se mění nejen příroda kolem nás, ale s ní i naše chutě. Po dlouhé zimě nás lákají spíše lehčí pokrmy s jarními plodinami, na které jsme dlouhou dobu tak netrpělivě čekali.

Spolu chutná nejlépe. Dobré jídlo, pití a společné vaření, to je recept na domácí pohodu

Spolu chutná nejlépe. Dobré jídlo, pití a společné vaření, to je recept na domácí pohodu

Nezávislý spotřebitelský průzkum uskutečněný v závěru minulého roku ukázal na velkou oblibu colových nápojů, které pravidelně pije 73 % Čechů.

Nápadité recepty, s nimiž vám bude dobře. A dopnete kalhoty

Nápadité recepty, s nimiž vám bude dobře. A dopnete kalhoty

Leden, do kalhot vlezem. I tak bychom si mohli s nadsázkou poupravit známou českou pranostiku. Vánoční hodování se na nás totiž většinou podepíše a v prvním měsíci roku můžeme mít problém dopnout pásek, kalhoty, sukni…

Dokonalé zasně(že)né chvilky ve společnosti červeného nic nenahradí

Dokonalé zasně(že)né chvilky ve společnosti červeného nic nenahradí

Pokud se náš leden obecně odehrává v rychlejším tempu, měli bychom si i tak vyšetřit alespoň malou chviličku na odpočinek a klidné rozjímání. K takovým magickým chvílím, kdy nás obklopí pohoda, se perfektně hodí sklenka červeného vína. Které je to pravé?

Na vesnicích chtějí ležáky, ve městech frčí pivní speciály

Na vesnicích chtějí ležáky, ve městech frčí pivní speciály

Když se v roce 2009 projevila hospodářská krize, omezili lidé i návštěvy hospod. Některé podniky nepřežily, jiné ale naopak přemýšlely, co nabídnout, aby své hosty přilákaly zpátky. A tak se zrodil v Čižicích, pár kilometrů jižně od Plzně, rodinný pivovar Bizon.

V pořadu Šéfové na cestách se zrodila nová bageta. Můžete ji ochutnat v Bageterii Boulevard tak, jak ji připravuje šéfkuchař Chrise Ch

V pořadu Šéfové na cestách se zrodila nová bageta. Můžete ji ochutnat v Bageterii Boulevard tak, jak ji připravuje šéfkuchař Chrise Chu

Bageterie Boulevard má nový přírůstek do své nabídky. Je jím limitovaná edice zapečené bagety Teriyaki kuře, kterou připravil majitel pražské zážitkové restaurace Levitate, šéfkuchař Chris Chu.

Místo tradičních jednohubek a vyzkoušejte originální chlebíčky

Místo tradičních jednohubek vyzkoušejte originální chlebíčky

Jednohubky s česnekovou pomazánkou, chlebíčky i kanapky – silvestrovské oslavy se odjakživa neobejdou bez prohýbajících se stolů plných oblíbených pochutin.

Hruškový mugcake s tvarohem

Hruškový mugcake s tvarohem

Projekt Naskoč na mléčnou vlnu přináší ve spolupráci s food blogerkou Barborou Charvátovou recept na zajímavý dezert z mléka a mléčných výrobků pro vás a vaše děti.

Argentinská restaurace Gran Fierro zavádí jako první steak-house cirkulární provoz

Argentinská restaurace Gran Fierro zavádí jako první steak-house cirkulární provoz

Základem argentinské kuchyně je oheň, a proto si Gran Fierro vybralo jako symbol problematiky udržitelnosti právě uhlí. Výroba dřevěného uhlí v tropických oblastech patří mezi závažná ekologická témata kvůli velmi slabé státní regulaci odlesňování.

ANTICOVID MENU: V těchto zvláštních dnech čelíme všichni mimořádným výzvám. Všechny mají společný průsečík: domácí vaření

ANTICOVID MENU: V těchto zvláštních dnech čelíme všichni mimořádným výzvám. Všechny mají společný průsečík: domácí vaření

Pokud jste v karanténě, máte home office nebo prostě chcete pomoci zastavit covid-19 tím, že na deset dní přestanete chodit do restaurací a obchodů, přinášíme vám přímo delikatesní řešení. Desetidenní menu od šéfkuchaře Slaniny, které je postaveno na pestré a vyvážené stravě, a přitom zajistí bezpečnost vaši i vašeho okolí.

Polévka je grunt. Vévodí podzimnímu menu. Připravit si je můžete z těch nejlepších surovin

Polévka je grunt. Vévodí podzimnímu menu. Připravit si je můžete z těch nejlepších surovin

Přišel podzim a s tím, jak stromy shazují listí, my oblékáme čím dál více vrstev. S měnícím se počasím se většinou proměňují i naše chutě. Spíš než osvěžující salát nás lákají vydatnější pokrmy a především něco, co nás pořádně zahřeje.

Čokoládová manufaktura Pannyruty získala opět gastronomického Oscara

Čokoládová manufaktura Pannyruty získala opět gastronomického Oscara

Potravinářský Oscar. Tak by se dalo označit ocenění v nejuznávanější mezinárodní soutěži, nápojů a potravin. Výrobci z více než sto zemí pro tento rok přihlásili přes dvanáct tisíc produktů.

Dny českého piva oslaví i Pivovar Litovel. Speciál Václav nově stočil i do soudku

Dny českého piva oslaví i Pivovar Litovel. Speciál Václav nově stočil i do soudku

Největší svátek všech pivařů je po roce opět tady. Tradiční Dny českého piva letos začnou ve středu 23. září a potrvají do konce měsíce. K oslavám se připojí i Pivovar Litovel, který k této příležitosti připravil speciální várku nefiltrovaného ležáku Václav 12% a nově ho stočil i do pětilitrových soudků.

Nesuď podle obalu, říká se. Toto rčení však při výběru vína mnohdy neplatí

Nesuď podle obalu, říká se. Toto rčení však při výběru vína mnohdy neplatí

Vizuálně zajímavá lahev či etiketa totiž nejenže dokáže upoutat pozornost, ale dokonce i rozhodnout o nákupu. Pěkný obrázek ale neprozradí, na jaké víno se můžete po otevření lahve těšit.

<< < 1 2 3 414 > >>
Tvorba webových stránek JakubMíšek.cz & valentadesign.cz
© 2011 Familyfreshnews.cz. Všechna práva vyhrazena.