Gastronomie

Velikonoční workshop s Karolínou Kamberskou

Velikonoční workshop s Karolínou Kamberskou

Přinášíme několik tipů na velikonoční jídla, která by neměla chybět na slavnostním stole. Příprava je jednoduchá, výsledek perfektní.

Ještě stále je čas na zimní gastronomické procházky

Ještě stále je čas na zimní gastronomické procházky

Od předkrmu po dezert mohou hosté během zimní gastronomické procházky v oblasti Bregenzerwald ochutnávat místní speciality v kavárnách, v horských chatách i restauracích.

Jak nejlépe kombinovat vína s dezerty

Jak nejlépe kombinovat vína s dezerty

K tomu, abyste si společný čas užili opravdu stylově, nepotřebujete drahé dárky, ani extra velká gesta. Říká se přece, že láska prochází žaludkem, a toho je potřeba se držet! Nemusíte nutně vsázet na klasickou večeři. Co si tentokrát dopřát sladký večer s dezerty a k tomu vhodně vybraná vína?

Delikátní míchané nápoje z čajů Teekanne

Delikátní míchané nápoje z čajů Teekanne

Pokud chcete váš čajový zážitek posunout ještě výše, nechte se inspirovat recepty od Kateřiny Vymazalové, odbornice na čajovou kulturu a čaje, která z čajů vykouzlí lahodné a osobité koktejly – ideální společníky do zimních dnů či vánoční večírky.

Chutě první republiky v pražské restauraci Tiskárna

Chutě první republiky v pražské restauraci Tiskárna

Jenom rok stačil k tomu, aby se z Tiskárny stala jedna z nejlepších restaurací s prvorepublikovou kuchyní. A možná, že vůbec nejlepší. Kromě výborného piva, příjemné atmosféry a ideální lokace v pražské Jindřišské ulici je to především skvělé umění zkušeného šéfkuchaře Davida Kaliny, jenž se netají velkým obdivem ke gastronomické tradici první republiky.

Salátové mistrovství ovládl domácí tým a učni z Písnice

Salátové mistrovství ovládl domácí tým a učni z Písnice

Ve středočeském Mratíně se uskutečnil už dvanáctý ročník Mistrovství ČR v přípravě bramborového salátu Vitana Majonéza Cup 2018 za účasti osmnácti kuchařských týmů.

Poznávejte gastronomii s pečetí Zlatých lvů

Poznávejte gastronomii s pečetí Zlatých lvů

Kde na vás čekají skvělé kulinární zážitky? Které podniky nikdy nezklamou? Na tyto otázky dává spolehlivou odpověď projekt s názvem Nejlepší restaurace, který letos přináší už páté vydání osvědčeného stejnojmenného průvodce. Pojďte s námi vstoupit do světa Zlatých lvů.

Soutěži Sommelier Moravy kralovali muži

Soutěži Sommelier Moravy kralovali muži

Soutěž sommelierů – Sommelier Moravy, kterou pořádala již pošesté Asociace sommelierů ČR, pobočka Morava, se svými partnery tento týden v Louckém klášteře ve Znojmě, zná své vítěze.

Prazdroj speciály umí. V soutěži Pivní speciál roku zabodoval se třemi

Prazdroj speciály umí. V soutěži Pivní speciál roku zabodoval se třemi

Plzeňský Prazdroj se stal nejúspěšnějším pivovarem na letošním ročníku prestižní soutěže tuzemských pivních speciálů CEREVISIA SPECIALIS - Pivní speciál roku. Jeho piva vyhrála dvě ze čtyř soutěžních kategorií a Prazdroj si připsal navíc i jedno druhé místo.

Sobotní brunche v Pohostinci Karlín, ideální nápad

Sobotní brunche v Pohostinci Karlín, ideální nápad

Pražský Pohostinec Karlín pravidelně servíruje speciální rodinné brunche. Neomezené pohoštění s kvalitním proseccem si můžete vychutnat každou sobotu. Vaše děti zde ocení dětský koutek a vy si budete moci v klidu užít sobotní pohodu.

K dokonalému steaku vede dlouhá cesta. Kudy na ni

K dokonalému steaku vede dlouhá cesta. Kudy na ni

Samotný pokrm však není pouze steak – pokud ho budete servírovat se správnými ingrediencemi, právě ony mohou podtrhnout dokonalou chuť masa. K dobrému jídlu patří i dobré pití. Jaké víno nejlépe pasuje ke steaku, případně co si dát jako digestiv? Servírováním steaků vás provede Peter Halák, šéfkuchař Pohostince Karlín.

Pampelišková kuchařka

Pampelišková kuchařka

Jana Vlková, ekoložka a novinářka a dnes také první česká profesionální květožroutka. Je autorkou Květinové kuchařky i jejího Notesu, kuchařky Kytky k jídlu a mnoha článků a statí na téma jedlého kvítí a býlí. Jana o sobě v žertu říká, že je čarodejka. A skutečně! Umí vyčarovat kouzelně barevná jídla, tentokrát z pampelišek.

Pořádně rozpálené tipy do kuchyně

Pořádně rozpálené tipy do kuchyně

Zatímco během roku sbíráme tipy, jak se blýsknout v kuchyni, před létem oceníme každou radu na přípravu šťavnaté krmě na grilu. A řádná příprava je základ.

Velká kuchařka nejlepších šéfkuchařů je na trhu

Velká kuchařka nejlepších šéfkuchařů je na trhu

Přestože česká gastronomie v posledních letech udělala až neskutečný pokrok, elitní šéfkuchaři jsou stále o mnoho kroků napřed. O tom vás přesvědčí právě vydávaná Velká kuchařka nejlepších šéfkuchařů.

Kulinární seriál Jany Vlkové: Čumbrkové opojení

Kulinární seriál Jany Vlkové: Čumbrkové opojení

„Udělám ti, má milá, do kuchařky recept,“ slibovala jsem své kamarádce nejvzácnější, protože se známe nejdéle a spojuje nás ledacos. Mezi jiným i něžná vzpomínka na naprosto pochybné jídlo: sedíme v posteli jejích rodičů a s největší dychtivostí čekáme na film Angelika, markýza andělů.

Grilovací sezona právě začala

Grilovací sezona právě začala

Vitana, český odborník na koření, přistoupila k tématu přátelského letního grilování hravě a připravila si pro své spotřebitele koncept letního gorilování. Ivanovi Vodochodskému pomáhala na grilovačce gorila – maskot letošní gorilovací sezony.

Povýšit vaření na gurmánský zážitek můžete se Sage Academy

Povýšit vaření na gurmánský zážitek můžete se Sage Academy

Ve společnosti Sage se řídí slogany Žijeme jídlem a Žijeme kávou a o svoji vášeň pro vaření a kávu se rádi podělí. V Sage Academy nabízí pro veřejnost nejen kurzy vaření pod vedením šéfkuchaře Dalibora Navrátila a odborníka na japonskou kuchyni Marka Hory, ale i specializované kurzy na přípravu kávy s baristy Petrou Veselou a Tomášem Bilíkem.

Kulinární seriál Jany Vlkové: Bavorský bramborový salát s podbělem

Kulinární seriál Jany Vlkové: Bavorský bramborový salát s podbělem

Objev bramborového salátu bez majonézy byl pro mne po pádu železné opony velkým kulinárním prozřením. Do naší rodinné kuchyně ho přivezla tetička, která kdysi emigrovala a pak si potřebovala vynahradit léta odloučení. Jídali jsme ho od ní často.

Velikonoční recepty s BIO moukami. Péct zdravěji není vůbec těžké

Velikonoční recepty s BIO moukami. Péct zdravěji není vůbec těžké

Těšíte se na tradiční velikonoční pečení, všechnu tu vůni a jarní atmosféru kolem? Co to letos zkusit o něco zdravěji a zařadit do svých receptů BIO mouky? Nebo rovnou využít naše tři recepty?

Kulinární serial Jany Vlkové: Vejce Fabergé v tulipánovém stakanu

Kulinární seriál Jany Vlkové: Vejce Fabergé v tulipánovém stakanu

Napřed mne napadlo, že tohle bude skvělý způsob, jak zpracovat zbytky vykoledovaných vajec od Velikonoc. Nabídla bych ho však raději jako alternativu malování na skořápky. Piplačka je to srovnatelná a výsledek nesrovnatelně působivější a originální…

<< < 1 2 3 412 > >>
Tvorba webových stránek JakubMíšek.cz & valentadesign.cz
© 2011 Familyfreshnews.cz. Všechna práva vyhrazena.