Gastronomie

Nápadité recepty, s nimiž vám bude dobře. A dopnete kalhoty

Nápadité recepty, s nimiž vám bude dobře. A dopnete kalhoty

Leden, do kalhot vlezem. I tak bychom si mohli s nadsázkou poupravit známou českou pranostiku. Vánoční hodování se na nás totiž většinou podepíše a v prvním měsíci roku můžeme mít problém dopnout pásek, kalhoty, sukni…

Na vesnicích chtějí ležáky, ve městech frčí pivní speciály

Na vesnicích chtějí ležáky, ve městech frčí pivní speciály

Když se v roce 2009 projevila hospodářská krize, omezili lidé i návštěvy hospod. Některé podniky nepřežily, jiné ale naopak přemýšlely, co nabídnout, aby své hosty přilákaly zpátky. A tak se zrodil v Čižicích, pár kilometrů jižně od Plzně, rodinný pivovar Bizon.

V pořadu Šéfové na cestách se zrodila nová bageta. Můžete ji ochutnat v Bageterii Boulevard tak, jak ji připravuje šéfkuchař Chrise Ch

V pořadu Šéfové na cestách se zrodila nová bageta. Můžete ji ochutnat v Bageterii Boulevard tak, jak ji připravuje šéfkuchař Chrise Chu

Bageterie Boulevard má nový přírůstek do své nabídky. Je jím limitovaná edice zapečené bagety Teriyaki kuře, kterou připravil majitel pražské zážitkové restaurace Levitate, šéfkuchař Chris Chu.

Místo tradičních jednohubek a vyzkoušejte originální chlebíčky

Místo tradičních jednohubek vyzkoušejte originální chlebíčky

Jednohubky s česnekovou pomazánkou, chlebíčky i kanapky – silvestrovské oslavy se odjakživa neobejdou bez prohýbajících se stolů plných oblíbených pochutin.

Hruškový mugcake s tvarohem

Hruškový mugcake s tvarohem

Projekt Naskoč na mléčnou vlnu přináší ve spolupráci s food blogerkou Barborou Charvátovou recept na zajímavý dezert z mléka a mléčných výrobků pro vás a vaše děti.

Argentinská restaurace Gran Fierro zavádí jako první steak-house cirkulární provoz

Argentinská restaurace Gran Fierro zavádí jako první steak-house cirkulární provoz

Základem argentinské kuchyně je oheň, a proto si Gran Fierro vybralo jako symbol problematiky udržitelnosti právě uhlí. Výroba dřevěného uhlí v tropických oblastech patří mezi závažná ekologická témata kvůli velmi slabé státní regulaci odlesňování.

ANTICOVID MENU: V těchto zvláštních dnech čelíme všichni mimořádným výzvám. Všechny mají společný průsečík: domácí vaření

ANTICOVID MENU: V těchto zvláštních dnech čelíme všichni mimořádným výzvám. Všechny mají společný průsečík: domácí vaření

Pokud jste v karanténě, máte home office nebo prostě chcete pomoci zastavit covid-19 tím, že na deset dní přestanete chodit do restaurací a obchodů, přinášíme vám přímo delikatesní řešení. Desetidenní menu od šéfkuchaře Slaniny, které je postaveno na pestré a vyvážené stravě, a přitom zajistí bezpečnost vaši i vašeho okolí.

Polévka je grunt. Vévodí podzimnímu menu. Připravit si je můžete z těch nejlepších surovin

Polévka je grunt. Vévodí podzimnímu menu. Připravit si je můžete z těch nejlepších surovin

Přišel podzim a s tím, jak stromy shazují listí, my oblékáme čím dál více vrstev. S měnícím se počasím se většinou proměňují i naše chutě. Spíš než osvěžující salát nás lákají vydatnější pokrmy a především něco, co nás pořádně zahřeje.

Čokoládová manufaktura Pannyruty získala opět gastronomického Oscara

Čokoládová manufaktura Pannyruty získala opět gastronomického Oscara

Potravinářský Oscar. Tak by se dalo označit ocenění v nejuznávanější mezinárodní soutěži, nápojů a potravin. Výrobci z více než sto zemí pro tento rok přihlásili přes dvanáct tisíc produktů.

Dny českého piva oslaví i Pivovar Litovel. Speciál Václav nově stočil i do soudku

Dny českého piva oslaví i Pivovar Litovel. Speciál Václav nově stočil i do soudku

Největší svátek všech pivařů je po roce opět tady. Tradiční Dny českého piva letos začnou ve středu 23. září a potrvají do konce měsíce. K oslavám se připojí i Pivovar Litovel, který k této příležitosti připravil speciální várku nefiltrovaného ležáku Václav 12% a nově ho stočil i do pětilitrových soudků.

Nesuď podle obalu, říká se. Toto rčení však při výběru vína mnohdy neplatí

Nesuď podle obalu, říká se. Toto rčení však při výběru vína mnohdy neplatí

Vizuálně zajímavá lahev či etiketa totiž nejenže dokáže upoutat pozornost, ale dokonce i rozhodnout o nákupu. Pěkný obrázek ale neprozradí, na jaké víno se můžete po otevření lahve těšit.

Ryby, brambory, zelenina, ovoce. To jsou základní suroviny našich nápaditých srpnových receptů

Ryby, brambory, zelenina, ovoce. To jsou základní suroviny našich nápaditých srpnových receptů

Můžete si z nich sestavit příjemné letní menu, protože nabízíme nejen hlavní chody, ale také jídla hodící se coby předkrmy. A samozřejmě nesmí chybět ani dezerty, tentokrát v podobě osvěžujících nanuků plných ovoce.

Jak správně chladit vína a sekty a vyhnout se faux pas. Tady jsou rady sommeliera Martina Heřmánka

Jak správně chladit vína a sekty a vyhnout se faux pas. Tady jsou rady sommeliera Martina Heřmánka

Teploty rostou a s nimi i touha po skleničce dobře vychlazeného nápoje. Co ale znamená dobře vychlazené u vín a sektů? Je pro červené ideální pokojová teplota a dovoluje vinná etiketa víno s ledem?

Saltimbocca, čili skoč do úst. Světově známý pokrm pochází z Itálie

Saltimbocca, čili skoč do úst. Světově známý pokrm pochází z Itálie

Pokrm je velice oblíbený. Svoji výslednou podobu získal koncem 19. století v Římě, odkud se postupně rozšířil do dalších oblastí. Pravá saltimbocca se připravuje pouze a jen z telecího masa. Nikdy ne z kuřecího či vepřového.

Šumivé víno, základ každé oslavy. Díky své lehkosti, specifické chuti a vůni je součástí míchaných letních drinků

Šumivé víno, základ každé oslavy. Díky své lehkosti, specifické chuti a vůni je součástí míchaných letních drinků

Dvě šumivé novinky značky Fiorbello, které jsou navíc vyráběny přímo v Itálii pro letošní rok představila i česká společnost Vinium. Stoupající bublinky, jemné šumění, svěží aroma...

Unikátní plzeňské Pivovarské muzeum se opět otevře 11. května. A to je určitě dobrý důvod k návštěvě

Unikátní plzeňské Pivovarské muzeum se opět otevře 11. května. A to je určitě dobrý důvod k návštěvě

Coby jediné odborné muzeum svého druhu v Čechách střeží celou legendu pivovarnictví, pojetím a šíří expozice je výjimečné i v celosvětovém kontextu. Od pondělí 25. května navíc bude otevvřeno i Plzeňské historické podzemí a prohlídková trasa Pilsner Urquell.

Když nemůžeme do Tyrolka, tak ho alespoň chutnejme. Je chutné

Když nemůžeme do Tyrolska, tak ho alespoň ochutnejme. Je velmi chutné

Tyrolsko je proslulé svými vydatnými kulinářskými specialitami, které se připravují z regionálních produktů. Tyrolská kuchyně je známá používáním jednoduchých ingrediencí a bohatou chutí.

Vaříme s projektem Zrozeno v EU. Gastronomické zastavení u nás doma

Vaříme s projektem Zrozeno v EU. Gastronomické zastavení u nás doma

S projektem Zrozeno v EU a ve spolupráci s kuchařem Petrem Cvanem ochutnáme tradiční klasiku, pstruha po mlynářsku.

Velikonoční menu může být pestré. Vyzkoušejte rybu nebo speciality z různých koutů Evrop

Velikonoční menu může být pestré. Vyzkoušejte rybu nebo speciality z různých koutů Evropy

Co třeba oprášit starý český zvyk a připravit na Velký pátek pokrm z ryby? I v mnoha evropských zemích je velikonoční kuchyně plná výtečných jídel, které stojí za to ochutnat. Máme pro vás pár tipů.

Rýže a luštěniny jsou součástí jídelníčku na celém světě již tisíce let

Rýže a luštěniny jsou součástí jídelníčku na celém světě již tisíce let

Ročně se sní přes 740 milionů tun rýže, která pokrývá celkově asi dvacet procent kalorické spotřeby lidské populace. Není divu. Jedná se totiž o velmi kvalitní potravinu složenou z komplexních sacharidů, které spolehlivě zaženou hlad, a ještě prospějí našemu zdraví.

<< < 1 2 3 414 > >>
Tvorba webových stránek JakubMíšek.cz & valentadesign.cz
© 2011 Familyfreshnews.cz. Všechna práva vyhrazena.