Gastronomie

Kurz pečení frgálů, etikety i galavečer s Romanem Paulusem. To je jaro v Resortu Valachy

Kurz pečení frgálů, etikety i galavečer s Romanem Paulusem. To je jaro v Resortu Valachy

Naučte se pravidla etikety s Ladislavem Špačkem, či si skvěle pochutnejte na galavečeru vyhlášeného šéfkuchaře Romana Pauluse. A co se naučit péct pravé valašské frgály? Resort Valachy ve Velkých Karlovicích připravil na jaro skutečně pestrou paletu akcí, z nichž si vybere každý.

Inspektoři Gault&Millau hodnotili slovinskou gastronomii, hledali dokonalost a inovace

Inspektoři Gault&Millau hodnotili slovinskou gastronomii, hledali dokonalost a inovace

Gault et Millau ([ɡo e mijo]) je francouzský průvodce po restauracích. Bylo založeno dvěma restauračními kritiky, Henri Gaultem a Christianem Millauem v roce 1965.

Velikonoční nadílka plná (ne)tradičních receptů

Velikonoční nadílka plná (ne)tradičních receptů

Velikonoce už se hlásí za dveřmi, je proto nejvyšší čas vnést trochu jarní pohody i do domácnosti. Sváteční atmosféru pomůže vykouzlit nejen veselá výzdoba v podobě věnce, barvených vajíček, za okny vykukující osení či kočičky ve váze, ale jistě i něco dobrého na stole.

Podzim v Artisanu je ve znamení tematicky laděných brunchů

Podzim v Artisanu je ve znamení tematicky laděných brunchů

Milovníci dobrého jídla se mohou těšit na delikatesy od lokálních farmářů, živá hudební vystoupení a tombolu. Více než 45 chodů a nepřeberné množství vytříbených chutí od českých farmářů – to jsou tematicky laděné podzimní brunche v podání pražské restaurace The Artisan.

Kam za gastro zážitky? Jednoznačně do Plzně

Kam za gastro zážitky? Jednoznačně do Plzně

Za poslední pár let se v této západočeské metropoli objevila celá řada zajímavých podniků, mezi které patří nápaditá bistra, designové kavárny nebo restaurace, které vás překvapí svou nabídkou lahodných pokrmů, ale také například pivy z místních řemeslných pivovarů.

To,že se mleté maso hodí jen do směsi na špagety, je fáma

To,že se mleté maso hodí jen do směsi na špagety, je fáma

V kuchyni se s ním dá přímo čarovat. Můžete ho použít v moderním receptu s českými kořeny, ve voňavé sekané nebo v plněných paprikách s rajskou omáčkou. Základem všech receptů je mleté maso jako přirozená potravina a součást výživy člověka.

Kouzlete s hovězím a vsaďte na originální recepty, které vás dostanou

Kouzlete s hovězím a vsaďte na originální recepty, které vás dostanou

Šťavnaté, křehké a lahodné. Také milujete hovězí maso na všechny způsoby? Není se čemu divit, vždyť na tuto báječnou pochoutku by dal dopustit jen málokdo.

Salát s modrým sýrem, ořechy a brusinkami

Salát s modrým sýrem, ořechy a brusinkami

Sladká chuť sušených brusinek se nádherně snoubí s mírně hořkými pampeliškovými listy.

Vánoční řízečky vyladěné k dokonalosti. Jak na ně

Vánoční řízečky vyladěné k dokonalosti. Jak na ně

Tradiční bramborový salát, rybí nebo hrachová polévka, losos, smažený kapr či křupavé lehké kuřecí řízky, všechny tyto pokrmy mají jedno společné, jsou připravovány s láskou a precizností pro své nejbližší.

Vepřové maso, klasika české kuchyně

Vepřové maso, klasika české kuchyně

Snad žádné jiné maso se na českých jídelníčcích neobjevuje tak často jako vepřové. Každý z nás ho za rok sní přes čtyřicet kilogramů, což je více než polovina celkového množství masa, které zkonzumujeme.

Podzimní kulinářské tipy na zahřátí. Poctivý vývar je základ

Podzimní kulinářské tipy na zahřátí. Poctivý vývar je základ

V čem spočívá kouzlo dobrého vývaru a polévky? Je to velmi jednoduché. Základem jsou vždy čerstvé a kvalitní potraviny, které utváří ve výsledku ten správný pokrm, který dodá tělu sílu a energii.

Jesenné pochúťky a tradičná prešporská kuchyňa

Jesenné pochúťky a tradičná prešporská kuchyňa

Najväčším jesenným lákadlom, na ktoré nedočkavo čakajú domáci celý rok, je husacina. Dozlatista upečené lahodné mäsko, dusená kapusta a zemiakové lokše sú delikatesy, ktoré nikto neodmietne.

Dýňová sezóna začíná. Připravte si originální recepty na ohni

Dýňová sezóna začíná. Připravte si originální recepty na ohni

Zkuste si kulinářské tvoření na ohni zpestřit a vsaďte na dýně. Jejich sezóna začíná koncem srpna a trvá až do prvních mrazíků. Máte tak spoustu času vyzkoušet neotřelé recepty.

Co s celerem? Pár nápadů máme

Co s celerem? Pár nápadů máme

Možná i vy patříte mezi ty, kteří považují celer za nudnou zeleninu, která je vhodná maximálně do vývaru či do oblíbené svíčkové. Nenechte se však mýlit a dejte mu šanci. Pověřte celer hlavní úlohou ve své kuchyni a zkuste z něj vykouzlit originální dobroty.

Lilek, ideální surovina pro bezmasé pokrmy

Lilek, ideální surovina pro bezmasé pokrmy

Fialová plodina, která technicky není zeleninou, ale ovocem, se dá upravovat podobně jako maso. Je však důležité jej správně dochutit, aby nebyl příliš vodnatý či olejnatý. Pokud se budete řídit našimi recepty, uvidíte, že vykouzlíte gurmánské hody, které si vychutná celá rodina.

Tip na letní recept: Staročeské bramborové knedlíky plněné ovocem

Tip na letní recept: Staročeské bramborové knedlíky plněné ovocem

Švestkové knedlíky z bramborového těsta, sypané mákem a polité přepuštěným máslem, nejvíc připomínají prázdniny u babičky. Jejich příprava sice trochu času zabere, ale když se zapojí více rukou, půjde to rychle a bude to i zábava.

Letní recepty, které tvoří ve spojení s vínem dokonalou harmonii

Letní recepty, které tvoří ve spojení s vínem dokonalou harmonii

Vůni zralého čerstvého ovoce v kuchyni si nelze nespojit s recepty našich maminek a babiček. Zapomeňte však na bublaninu. Máme pro vás tipy, jak použít meruňky, maliny nebo višně zcela novým, netradičním způsobem.

Základní pravidlo grilování zní: chcete-li si dopřát gurmánský zážitek, musíte zvolit opravdu kvalitní suroviny a kvalitní gri

Základní pravidlo grilování zní: chcete-li si dopřát gurmánský zážitek, musíte zvolit opravdu kvalitní suroviny a kvalitní gril

Pojďme si říct, co všechno můžeme grilovat a jak připravit dokonalou zahradní party plnou chutí a vůní.

Růžové víno neodmyslitelně patří k létu a venkovnímu stolování

Růžové víno neodmyslitelně patří k létu a venkovnímu stolování

Moravské a české růžovky navíc patří do světové extratřídy. Díky příznivým klimatickým podmínkám a pečlivé práci na vinici i ve sklepě se můžeme pochlubit špičkovou kvalitou svěžích a aromatických růžových vín.

Dopřávejte si to, po čem zrovna zatoužíte

Dopřávejte si to, po čem zrovna zatoužíte

My nabízíme drobnou inspiraci a připomeneme suroviny, které jsou sezónní a mohou dělat dobře také vašemu trávení.

<< < 1 2 3 415 > >>
Tvorba webových stránek JakubMíšek.cz
© 2011 Familyfreshnews.cz. Všechna práva vyhrazena.