Gastronomie

Jak správně chladit vína a sekty a vyhnout se faux pas. Tady jsou rady sommeliera Martina Heřmánka

Jak správně chladit vína a sekty a vyhnout se faux pas. Tady jsou rady sommeliera Martina Heřmánka

Teploty rostou a s nimi i touha po skleničce dobře vychlazeného nápoje. Co ale znamená dobře vychlazené u vín a sektů? Je pro červené ideální pokojová teplota a dovoluje vinná etiketa víno s ledem?

Saltimbocca, čili skoč do úst. Světově známý pokrm pochází z Itálie

Saltimbocca, čili skoč do úst. Světově známý pokrm pochází z Itálie

Pokrm je velice oblíbený. Svoji výslednou podobu získal koncem 19. století v Římě, odkud se postupně rozšířil do dalších oblastí. Pravá saltimbocca se připravuje pouze a jen z telecího masa. Nikdy ne z kuřecího či vepřového.

Šumivé víno, základ každé oslavy. Díky své lehkosti, specifické chuti a vůni je součástí míchaných letních drinků

Šumivé víno, základ každé oslavy. Díky své lehkosti, specifické chuti a vůni je součástí míchaných letních drinků

Dvě šumivé novinky značky Fiorbello, které jsou navíc vyráběny přímo v Itálii pro letošní rok představila i česká společnost Vinium. Stoupající bublinky, jemné šumění, svěží aroma...

Unikátní plzeňské Pivovarské muzeum se opět otevře 11. května. A to je určitě dobrý důvod k návštěvě

Unikátní plzeňské Pivovarské muzeum se opět otevře 11. května. A to je určitě dobrý důvod k návštěvě

Coby jediné odborné muzeum svého druhu v Čechách střeží celou legendu pivovarnictví, pojetím a šíří expozice je výjimečné i v celosvětovém kontextu. Od pondělí 25. května navíc bude otevvřeno i Plzeňské historické podzemí a prohlídková trasa Pilsner Urquell.

Když nemůžeme do Tyrolka, tak ho alespoň chutnejme. Je chutné

Když nemůžeme do Tyrolska, tak ho alespoň ochutnejme. Je velmi chutné

Tyrolsko je proslulé svými vydatnými kulinářskými specialitami, které se připravují z regionálních produktů. Tyrolská kuchyně je známá používáním jednoduchých ingrediencí a bohatou chutí.

Vaříme s projektem Zrozeno v EU. Gastronomické zastavení u nás doma

Vaříme s projektem Zrozeno v EU. Gastronomické zastavení u nás doma

S projektem Zrozeno v EU a ve spolupráci s kuchařem Petrem Cvanem ochutnáme tradiční klasiku, pstruha po mlynářsku.

Velikonoční menu může být pestré. Vyzkoušejte rybu nebo speciality z různých koutů Evrop

Velikonoční menu může být pestré. Vyzkoušejte rybu nebo speciality z různých koutů Evropy

Co třeba oprášit starý český zvyk a připravit na Velký pátek pokrm z ryby? I v mnoha evropských zemích je velikonoční kuchyně plná výtečných jídel, které stojí za to ochutnat. Máme pro vás pár tipů.

Rýže a luštěniny jsou součástí jídelníčku na celém světě již tisíce let

Rýže a luštěniny jsou součástí jídelníčku na celém světě již tisíce let

Ročně se sní přes 740 milionů tun rýže, která pokrývá celkově asi dvacet procent kalorické spotřeby lidské populace. Není divu. Jedná se totiž o velmi kvalitní potravinu složenou z komplexních sacharidů, které spolehlivě zaženou hlad, a ještě prospějí našemu zdraví.

Předvelikonoční půst je ideální období pro jarní očistu

Předvelikonoční půst je ideální období pro jarní očistu

Planě rostoucí byliny jsou i vynikající prostředek na hubnutí a celkové zlepšení kondice. Jsou zadarmo dostupné kdekoliv a kdykoliv. Zařazení planých rostlin do jídelníčku má překvapivě pozitivní účinky.

Jaké jsou rozdíly mezi lisovaným olejem za studena a rafinovaným

Jaké jsou rozdíly mezi lisovaným olejem za studena a rafinovaným

Olej se získává ze semen lisováním. Rozlišujeme lisování za studenta a za tepla. Za studena se semeno lisuje přímo bez předchozích úprav. Ve skutečnosti i při lisování za studena dochází k zahřátí semen na teplotu 50 – 60°C díky vysokým tlakům v lisech.

To nejlepší ze světové kuchyně

To nejlepší ze světové kuchyně

Více než sto padesát receptů moderní světové kuchyně od nejlepších českých šéfkuchařů je doplněno o vinné párování enologa Hynka Vicha. Takový je obsah nové publikace s názvem Velká kuchařka světových kuchyní, která právě přichází na český trh.

Koulela se, koulela, maková kulička

Koulela se, koulela, maková kulička

Víc než dvě ruce při přípravě originálních makových kuliček nebudete potřebovat. Makové kuličky patří mezi nepečené cukroví či jednohubky, kterými si zpestříte jídelníček i v jiné dny, než jsou Vánoce. Připravte si je v několika podobách.

Do pražského Grand Cru Restaurantu na lanýžové menu

Do pražského Grand Cru Restaurantu na lanýžové menu

Sezóna lanýžů právě vrcholí a proto Fine diningová restaurace Grand Cru, v čele s šéfkuchaři Svatoplukem Hemmerem a Sašou Pavlovičem, připravuje speciální lanýžové menu, které bude dostupné pouze v týdnu od 12. - 16. listopadu.

Brambory patří z výživového hlediska k nejvšestrannější zelenině

Brambory patří z výživového hlediska k nejvšestrannější zelenině

Sklizeň pozdních konzumních brambor skončila a na pulty obchodů se dostávají brambory z českých polí. Podzimní menu si brambory přímo žádá. Navíc díky blížícím se plískanicím oceníte i to, že obsahují vitamín C, kterého mají více, než jablka.

Ryby a víno, ideální kombinace

Ryby a víno, ideální kombinace

Přinášíme recepty, které se velmi dobře hodí k podzimnímu hodování. Rybí jídla kombinujeme s víny ze společnosti Víno Mikulov Sommelier club.

Pražský Grand Cru Restaurant vsadil na nový trend dvou kuchařů

Pražský Grand Cru Restaurant vsadil na nový trend dvou kuchařů

Fine diningová restaurace Grand Cru, místo s nezaměnitelnou atmosférou v centru Prahy, vsadila na koncept dvou šéfkuchařů. O tom, že takové spojení přináší výhody není pochyb.

Česká chuťovka preferuje kvalitu a výbornou chuť

Česká chuťovka preferuje kvalitu a výbornou chuť

Od nápadu uznávaných potravinářských odborníků uspořádat soutěž o značku Česká chuťovka uplynulo už jedenáct let. Je to doba, která prověřila fakt, že má smysl vyzdvihnout výtečnou chuť jako něco, co kvalitní českou potravinu korunuje a může jí přinést i oprávněnou přízeň zákazníků.

Šéfkuchař Jakub Katolický představuje podzimní menu v Pohostinci Karlín

Šéfkuchař Jakub Katolický představuje podzimní menu v Pohostinci Karlín

Když teplé letní dny vystřídá sychravé a chladnější podzimní počasí a tak raději sáhneme po vydatnějším jídle, které nás prohřeje a dodá nám dostatek energie.

Pražská restaurace SaSaZu přichází s novým konceptem asijského Bistra Yazu

Pražská restaurace SaSaZu přichází s novým konceptem asijského Bistra Yazu

Šéfkuchař Ari Munandar, který dříve pracoval ve vyhlášených restauracích SaSaZu, Essensia hotelu Mandarin Oriental přináší do nového Manifesta na Smíchově nový koncept asijského street food v podání prvotřídní restaurace.

MAMA restaurant představuje nové menu

MAMA restaurant představuje nové menu

Mama Shelter Prague je přesně to místo, kde si užít příjemný čas s přáteli nebo rodinou a pochutna si na skvělém jídle připraveném s péčí a pozorností jako doma.

<< < 1 2 3 413 > >>
Tvorba webových stránek JakubMíšek.cz & valentadesign.cz
© 2011 Familyfreshnews.cz. Všechna práva vyhrazena.