Gastronomie

Rýže a luštěniny jsou součástí jídelníčku na celém světě již tisíce let

Rýže a luštěniny jsou součástí jídelníčku na celém světě již tisíce let

Ročně se sní přes 740 milionů tun rýže, která pokrývá celkově asi dvacet procent kalorické spotřeby lidské populace. Není divu. Jedná se totiž o velmi kvalitní potravinu složenou z komplexních sacharidů, které spolehlivě zaženou hlad, a ještě prospějí našemu zdraví.

Předvelikonoční půst je ideální období pro jarní očistu

Předvelikonoční půst je ideální období pro jarní očistu

Planě rostoucí byliny jsou i vynikající prostředek na hubnutí a celkové zlepšení kondice. Jsou zadarmo dostupné kdekoliv a kdykoliv. Zařazení planých rostlin do jídelníčku má překvapivě pozitivní účinky.

Jaké jsou rozdíly mezi lisovaným olejem za studena a rafinovaným

Jaké jsou rozdíly mezi lisovaným olejem za studena a rafinovaným

Olej se získává ze semen lisováním. Rozlišujeme lisování za studenta a za tepla. Za studena se semeno lisuje přímo bez předchozích úprav. Ve skutečnosti i při lisování za studena dochází k zahřátí semen na teplotu 50 – 60°C díky vysokým tlakům v lisech.

To nejlepší ze světové kuchyně

To nejlepší ze světové kuchyně

Více než sto padesát receptů moderní světové kuchyně od nejlepších českých šéfkuchařů je doplněno o vinné párování enologa Hynka Vicha. Takový je obsah nové publikace s názvem Velká kuchařka světových kuchyní, která právě přichází na český trh.

Koulela se, koulela, maková kulička

Koulela se, koulela, maková kulička

Víc než dvě ruce při přípravě originálních makových kuliček nebudete potřebovat. Makové kuličky patří mezi nepečené cukroví či jednohubky, kterými si zpestříte jídelníček i v jiné dny, než jsou Vánoce. Připravte si je v několika podobách.

Do pražského Grand Cru Restaurantu na lanýžové menu

Do pražského Grand Cru Restaurantu na lanýžové menu

Sezóna lanýžů právě vrcholí a proto Fine diningová restaurace Grand Cru, v čele s šéfkuchaři Svatoplukem Hemmerem a Sašou Pavlovičem, připravuje speciální lanýžové menu, které bude dostupné pouze v týdnu od 12. - 16. listopadu.

Brambory patří z výživového hlediska k nejvšestrannější zelenině

Brambory patří z výživového hlediska k nejvšestrannější zelenině

Sklizeň pozdních konzumních brambor skončila a na pulty obchodů se dostávají brambory z českých polí. Podzimní menu si brambory přímo žádá. Navíc díky blížícím se plískanicím oceníte i to, že obsahují vitamín C, kterého mají více, než jablka.

Ryby a víno, ideální kombinace

Ryby a víno, ideální kombinace

Přinášíme recepty, které se velmi dobře hodí k podzimnímu hodování. Rybí jídla kombinujeme s víny ze společnosti Víno Mikulov Sommelier club.

Pražský Grand Cru Restaurant vsadil na nový trend dvou kuchařů

Pražský Grand Cru Restaurant vsadil na nový trend dvou kuchařů

Fine diningová restaurace Grand Cru, místo s nezaměnitelnou atmosférou v centru Prahy, vsadila na koncept dvou šéfkuchařů. O tom, že takové spojení přináší výhody není pochyb.

Česká chuťovka preferuje kvalitu a výbornou chuť

Česká chuťovka preferuje kvalitu a výbornou chuť

Od nápadu uznávaných potravinářských odborníků uspořádat soutěž o značku Česká chuťovka uplynulo už jedenáct let. Je to doba, která prověřila fakt, že má smysl vyzdvihnout výtečnou chuť jako něco, co kvalitní českou potravinu korunuje a může jí přinést i oprávněnou přízeň zákazníků.

Šéfkuchař Jakub Katolický představuje podzimní menu v Pohostinci Karlín

Šéfkuchař Jakub Katolický představuje podzimní menu v Pohostinci Karlín

Když teplé letní dny vystřídá sychravé a chladnější podzimní počasí a tak raději sáhneme po vydatnějším jídle, které nás prohřeje a dodá nám dostatek energie.

Pražská restaurace SaSaZu přichází s novým konceptem asijského Bistra Yazu

Pražská restaurace SaSaZu přichází s novým konceptem asijského Bistra Yazu

Šéfkuchař Ari Munandar, který dříve pracoval ve vyhlášených restauracích SaSaZu, Essensia hotelu Mandarin Oriental přináší do nového Manifesta na Smíchově nový koncept asijského street food v podání prvotřídní restaurace.

MAMA restaurant představuje nové menu

MAMA restaurant představuje nové menu

Mama Shelter Prague je přesně to místo, kde si užít příjemný čas s přáteli nebo rodinou a pochutna si na skvělém jídle připraveném s péčí a pozorností jako doma.

Rodinný sobotní brunch v Pohostinci Karlín

Rodinný sobotní brunch v Pohostinci Karlín

Není nic hezčího, než začít víkend s těmi, které máte rádi a u dobrého jídla. Pro všechny, kteří milují posezení s rodinou a přáteli v příjemném prostřední a u lahodných pokrmů, připravuje pražský Pohostinec Karlín speciální brunche.

Gorilovací sezona začala

Gorilovací sezona začala

Vůně šťavnatého masa s aromatickým kořením se opět rozlinula pražským centrem. Vitana už počtvrté zahájila grilovací sezonu stylově – kuchařskou show zaměřenou právě na oblíbenou letní kratochvíli.

Je čas na stylové letní koktejly

Je čas na stylové letní koktejly

Vyzkoušejte si přípravu čtyř osvěžujících sektových koktejlů, které si navíc můžete vychutnat i v nealkoholické variantě. Jejich příprava je jednoduchá, jsou hotové za pár minut a můžete si je zvolit dokonce i podle své oblíbené barvy.

Velikonoční workshop s Karolínou Kamberskou

Velikonoční workshop s Karolínou Kamberskou

Přinášíme několik tipů na velikonoční jídla, která by neměla chybět na slavnostním stole. Příprava je jednoduchá, výsledek perfektní.

Ještě stále je čas na zimní gastronomické procházky

Ještě stále je čas na zimní gastronomické procházky

Od předkrmu po dezert mohou hosté během zimní gastronomické procházky v oblasti Bregenzerwald ochutnávat místní speciality v kavárnách, v horských chatách i restauracích.

Jak nejlépe kombinovat vína s dezerty

Jak nejlépe kombinovat vína s dezerty

K tomu, abyste si společný čas užili opravdu stylově, nepotřebujete drahé dárky, ani extra velká gesta. Říká se přece, že láska prochází žaludkem, a toho je potřeba se držet! Nemusíte nutně vsázet na klasickou večeři. Co si tentokrát dopřát sladký večer s dezerty a k tomu vhodně vybraná vína?

Delikátní míchané nápoje z čajů Teekanne

Delikátní míchané nápoje z čajů Teekanne

Pokud chcete váš čajový zážitek posunout ještě výše, nechte se inspirovat recepty od Kateřiny Vymazalové, odbornice na čajovou kulturu a čaje, která z čajů vykouzlí lahodné a osobité koktejly – ideální společníky do zimních dnů či vánoční večírky.

<< < 1 2 3 413 > >>
Tvorba webových stránek JakubMíšek.cz & valentadesign.cz
© 2011 Familyfreshnews.cz. Všechna práva vyhrazena.