Gastronomie

Krok za krokem o sýrech. Co bychom o nich měli vědět

Krok za krokem o sýrech. Co bychom o nich měli vědět

Sýry patří k nejstarším potravinám lidstva. Mají rozmanitou chuť, přitažlivou vůni a hrají důležitou roli v naší výživě. Obsahují ale všechny typy sýrů stejné množství vápníku nebo laktózy? Které druhy sýrů jsou nejvhodnější pro děti? Jak poznáme náhražky sýrů? A co tavené sýry, měli bychom se jim opravdu vyhýbat? Ptáme se odborníka.

Své kuchařské umění můžete dotáhnout na mistrovskou úroveň

Své kuchařské umění můžete dotáhnout na mistrovskou úroveň

Když navštívvíte CATLER ACADEMY, kde vás naučí postupům a trikům skutečných mistrů v oboru, třeba Dalibora Navrátila anebo specialisty na sushi Marka Hory. V jednotlivých kategoriích zjistíte, jaká jsou tajemství úspěchu grilování, vaření, přípravy kávy a čaje, i odšťavňování ovoce a zeleniny.

Vaření přináší daleko větší radost, když vaříte s fantazií

Vaření přináší daleko větší radost, když vaříte s fantazií

Není ale jednoduché mít při každodenním vaření stále spoustu fantazie, a proto je občas třeba nechat se inspirovat. Jednou z možností je vyzkoušet jiné použití potravin, než ty, na které jste byli doposud zvyklí. Prvním krokem k inspirativnímu vaření je překročit hranice zažitých konvencí vaší kuchyně.

Nahlédněte pod pokličku dvěma slovenským šéfkuchařům

Většina z nás si se slovenskou kuchyní vybaví tradiční brynzové halušky. Tentokrát přinášíme dva recepty, o které se s námi podělili pánové Tomáš Tejbus a Jaroslav Žídek. Oba šéfkuchaři se snaží při tvorbě receptů klást důraz na využívání lokálních surovin.

Loterní jednička Sazka otevřela Kavárnu štěstí

Loterní jednička Sazka otevřela Kavárnu štěstí

Sazka je první loterní společností na světě, která se rozkračuje do gastronomického prostředí a otevírá Kavárnu štěstí. Výjimečnost konceptu spočívá v tom, že zákazníci dostanou nejen skvělé jídlo a nápoje, ale mohou umocnit gastronomický zážitek.

Královna kuchyně ze Všestar

Královna kuchyně ze Všestar

Cibule je odpradávna v našich končinách oblíbenou a využívanou zeleninou nejen v kuchyni, ale i léčitelství. Jde o mimořádně oblíbený druh zeleniny. Těžko byste hledali zahrádku, na které není vysázena cibule, nebo ji nenašli na trzích.

Profesionálové v kuchyni vaří s Catlerem

Profesionálové v kuchyni vaří s Catlerem

Smoothie z čerstvého ovoce, chřestový krém či espresso jako z vídeňské kavárny lze snadno vyrobit s přístroji Catler.„Vařím často a pro více lidí, proto ráda investuji do kvalitních a výkonných spotřebičů, na které se mohu plně spolehnout. Důležitá je pro mě kvalita a výkon,“ říká food bloggerka Veronika „Koko“ Kokešová.

Zeleninové a ovocné směsi Dione jsou plné vitamínů

Zeleninové a ovocné směsi Dione jsou plné vitamínů

Vhodnou alternativou čerstvých plodů je nejen v zimě zmrazené ovoce a zelenina, které dostanete v průběhu celého roku ve stejně vysoké kvalitě. V případě produktů značky Dione se často jedná o druhy vypěstované na území České republiky, oceněné značkou Klasa.

Podzimní menu Hliněné bašty ozdobí dýně a zvěřina

Podzimní menu Hliněné bašty ozdobí dýně a zvěřina

Bohatá paleta barevných a chuťově podmanivých podzimních specialit, takové bude menu restaurace Hliněná bašta, připravené na poslední tři měsíce tohoto roku. Vrací se famózní zvěřina, na talíři se objeví očekávané speciality z dýní, čerstvě vylovené sladkovodní ryby či dezerty z vyzrálého podzimního ovoce.

Francouzské koláče na podzimní stůl

Francouzské koláče na podzimní stůl

Dýně, hrušky, jablka a ořechy. Oblé, krásně barevné plody podzimu dozrávají a volají po nápaditém zpracování i nevšedním gurmánském zážitku. Několik tipů v podobě nových koláčů nabízejí teď v pražském pekařství a cukrářství Petite France Boulangerie & Patisserie, kde se zaměřují na tradiční francouzské recepty.

Jižní Tyrolsko má tři kulinářské poklady - jablka, špek a sýr

Jižní Tyrolsko má tři kulinářské poklady - jablka, špek a sýr

Jižní Tyrolsko/Südtirol, nejsevernější italská provincie, je proslulá jako ideální místo pro zimní dovolenou v Dolomitech, ale také dobrým jídlem. Základem místní kuchyně jsou křupavá jablka, jemně kořeněný špek a sýr Stelvio.

Le Terrior, restaurace s noblesou a zážitkem

Le Terrior, restaurace s noblesou a zážitkem

Šéfkuchař Pavel Pavlíček vaří s chutí, rád a hlavně s respektem k podstatě surovin. „Vybíráme to nejlepší, co nám příroda dává, a necháváme vyniknout přirozenou chuť surovin. V každém detailu vám přinášíme jedinečný gastronomický zážitek,“ říká.

Letošní ročník Dnů českého piva je ve znamení pivních speciálů a kančího se šípkovou

Letošní ročník Dnů českého piva je ve znamení pivních speciálů a kančího se šípkovou

„Česká hospoda je součástí naší kultury – naší národní identity,“ zní heslo již čtvrtého ročníku Dnů českého piva, do kterého se na přelomu září a října zapojí více než šest tisíc hospod a restaurací po celé ČR. Jejich návštěvníci si tak budou moci pochutnat nejen na pivních speciálech, ale i na hlavní kulinářské specialitě – kančím se šípkovou omáčkou.

Český svaz pivovarů a sladoven i letos ocení vynikající osobnosti svého oboru

Český svaz pivovarů a sladoven i letos ocení vynikající osobnosti svého oboru

„Vaření piva je něco mezi uměním a vědou,“ říká emeritní sládek Plzeňského Prazdroje Pavel Průcha, kterého Český svaz pivovarů a sladoven spolu s Jiřím Špringlem ze společnosti Chmel Polepská blata uvede do Síně slávy českého pivovarství a sladařství. Čestnou plaketu českého sládka Františka Ondřeje Poupěte převezme emeritní sládek a předseda představenstva Pivovaru Litovel Miroslav Koutek.

Stihli otevřít novou restauraci Secret of raw v Brně u Lužánek včas

Stihli otevřít novou restauraci Secret of raw v Brně u Lužánek včas

Věří, že se to podařilo proto, aby měl jejich kamarád, paralympijský cyklista Koblasa kam do Brna přivézt medaili, o kterou závodí v Riu.

Svěží, pestré, lehké, barevné, takové je menu v Hliněné baště

Svěží, pestré, lehké, barevné. Takové je menu v průhonické Hliněné baště

Letní kulinární novinky dokonale souzní s příjemnou a pozitivní atmosférou teplých letních dnů. Zvlášť na romantické terase nad rybníčkem, která patří k hlavním trumfům oblíbené venkovské restaurace Hynka Vávry.

Panský Dvůr zve do Počernického pivovaru i do lázní U Hastrmana

Panský Dvůr zve do Počernického pivovaru i do lázní U Hastrmana

Panský Dvůr v Dolních Počernicích má za sebou bohatou historii, nyní se však představuje po kompletní rekonstrukci s širokou nabídkou dobrého jídla, pití a odpočinku pro všechny generace. Komplex se nachází v příjemném prostředí zámeckého parku a rybníku a leží přibližně 10 km vzdušnou čarou od Starého města pražského.

Jedlé květiny jsou součástí moderní gastronomie

Jedlé květiny jsou součástí moderní gastronomie

Jedlé květiny jsou vhodné pro použití do různých salátů, případně v cukrářské produkci, nebo jednoduše na dekoraci. Květiny dodávají jídlům barvu, křehkost a jemnost. Dotvářejí estetickou stránku jídel.

Čokoládový dortík s lanýži od šéfkuchaře Martina Gani pro čtenáře magazínu FamilyFreshNews

Čokoládový dortík s lanýži od šéfkuchaře Martina Gani pro čtenáře magazínu FamilyFreshNews

Dortík se skládá z několika částí. POkud budete postupovat přesně podle návodu šéfkuchaře, kýžený výsledek - tedy úžasný čokoládový dortík, se dostaví.

TOP Hotel Praha, vlogujeme zahájení sezóny

TOP Hotel Praha, vlogujeme zahájení sezóny

Čtyřhvězdičkový TOP HOTEL Praha je ideálním místem nejen pro konání kongresů, konferencí či školení, ale i pro konání svateb, sportovních akcí, večírků a koncertů a samozřejmě i pro individuální a organizovanou turistiku. Vloger Dušan Bitala - Dušan je tu jako doma z naší redakce byl na zahájení sezóny s kamerou.

<< < 1 2 3 411 > >>
Tvorba webových stránek JakubMíšek.cz & valentadesign.cz
© 2011 Familyfreshnews.cz. Všechna práva vyhrazena.