Gastronomie

Vánoční řízečky vyladěné k dokonalosti. Jak na ně

Vánoční řízečky vyladěné k dokonalosti. Jak na ně

Tradiční bramborový salát, rybí nebo hrachová polévka, losos, smažený kapr či křupavé lehké kuřecí řízky, všechny tyto pokrmy mají jedno společné, jsou připravovány s láskou a precizností pro své nejbližší.

Vepřové maso, klasika české kuchyně

Vepřové maso, klasika české kuchyně

Snad žádné jiné maso se na českých jídelníčcích neobjevuje tak často jako vepřové. Každý z nás ho za rok sní přes čtyřicet kilogramů, což je více než polovina celkového množství masa, které zkonzumujeme.

Podzimní kulinářské tipy na zahřátí. Poctivý vývar je základ

Podzimní kulinářské tipy na zahřátí. Poctivý vývar je základ

V čem spočívá kouzlo dobrého vývaru a polévky? Je to velmi jednoduché. Základem jsou vždy čerstvé a kvalitní potraviny, které utváří ve výsledku ten správný pokrm, který dodá tělu sílu a energii.

Jesenné pochúťky a tradičná prešporská kuchyňa

Jesenné pochúťky a tradičná prešporská kuchyňa

Najväčším jesenným lákadlom, na ktoré nedočkavo čakajú domáci celý rok, je husacina. Dozlatista upečené lahodné mäsko, dusená kapusta a zemiakové lokše sú delikatesy, ktoré nikto neodmietne.

Dýňová sezóna začíná. Připravte si originální recepty na ohni

Dýňová sezóna začíná. Připravte si originální recepty na ohni

Zkuste si kulinářské tvoření na ohni zpestřit a vsaďte na dýně. Jejich sezóna začíná koncem srpna a trvá až do prvních mrazíků. Máte tak spoustu času vyzkoušet neotřelé recepty.

Co s celerem? Pár nápadů máme

Co s celerem? Pár nápadů máme

Možná i vy patříte mezi ty, kteří považují celer za nudnou zeleninu, která je vhodná maximálně do vývaru či do oblíbené svíčkové. Nenechte se však mýlit a dejte mu šanci. Pověřte celer hlavní úlohou ve své kuchyni a zkuste z něj vykouzlit originální dobroty.

Lilek, ideální surovina pro bezmasé pokrmy

Lilek, ideální surovina pro bezmasé pokrmy

Fialová plodina, která technicky není zeleninou, ale ovocem, se dá upravovat podobně jako maso. Je však důležité jej správně dochutit, aby nebyl příliš vodnatý či olejnatý. Pokud se budete řídit našimi recepty, uvidíte, že vykouzlíte gurmánské hody, které si vychutná celá rodina.

Tip na letní recept: Staročeské bramborové knedlíky plněné ovocem

Tip na letní recept: Staročeské bramborové knedlíky plněné ovocem

Švestkové knedlíky z bramborového těsta, sypané mákem a polité přepuštěným máslem, nejvíc připomínají prázdniny u babičky. Jejich příprava sice trochu času zabere, ale když se zapojí více rukou, půjde to rychle a bude to i zábava.

Letní recepty, které tvoří ve spojení s vínem dokonalou harmonii

Letní recepty, které tvoří ve spojení s vínem dokonalou harmonii

Vůni zralého čerstvého ovoce v kuchyni si nelze nespojit s recepty našich maminek a babiček. Zapomeňte však na bublaninu. Máme pro vás tipy, jak použít meruňky, maliny nebo višně zcela novým, netradičním způsobem.

Základní pravidlo grilování zní: chcete-li si dopřát gurmánský zážitek, musíte zvolit opravdu kvalitní suroviny a kvalitní gri

Základní pravidlo grilování zní: chcete-li si dopřát gurmánský zážitek, musíte zvolit opravdu kvalitní suroviny a kvalitní gril

Pojďme si říct, co všechno můžeme grilovat a jak připravit dokonalou zahradní party plnou chutí a vůní.

Růžové víno neodmyslitelně patří k létu a venkovnímu stolování

Růžové víno neodmyslitelně patří k létu a venkovnímu stolování

Moravské a české růžovky navíc patří do světové extratřídy. Díky příznivým klimatickým podmínkám a pečlivé práci na vinici i ve sklepě se můžeme pochlubit špičkovou kvalitou svěžích a aromatických růžových vín.

Dopřávejte si to, po čem zrovna zatoužíte

Dopřávejte si to, po čem zrovna zatoužíte

My nabízíme drobnou inspiraci a připomeneme suroviny, které jsou sezónní a mohou dělat dobře také vašemu trávení.

Čas a jarní menu: Nabízíme pokrmy plné svěžích chutí i lákavých barev ve spojení se skvělým vínem

Čas na jarní menu: Nabízíme pokrmy plné svěžích chutí i lákavých barev ve spojení se skvělým vínem

Během prvních teplejších měsíců se mění nejen příroda kolem nás, ale s ní i naše chutě. Po dlouhé zimě nás lákají spíše lehčí pokrmy s jarními plodinami, na které jsme dlouhou dobu tak netrpělivě čekali.

Spolu chutná nejlépe. Dobré jídlo, pití a společné vaření, to je recept na domácí pohodu

Spolu chutná nejlépe. Dobré jídlo, pití a společné vaření, to je recept na domácí pohodu

Nezávislý spotřebitelský průzkum uskutečněný v závěru minulého roku ukázal na velkou oblibu colových nápojů, které pravidelně pije 73 % Čechů.

Nápadité recepty, s nimiž vám bude dobře. A dopnete kalhoty

Nápadité recepty, s nimiž vám bude dobře. A dopnete kalhoty

Leden, do kalhot vlezem. I tak bychom si mohli s nadsázkou poupravit známou českou pranostiku. Vánoční hodování se na nás totiž většinou podepíše a v prvním měsíci roku můžeme mít problém dopnout pásek, kalhoty, sukni…

Dokonalé zasně(že)né chvilky ve společnosti červeného nic nenahradí

Dokonalé zasně(že)né chvilky ve společnosti červeného nic nenahradí

Pokud se náš leden obecně odehrává v rychlejším tempu, měli bychom si i tak vyšetřit alespoň malou chviličku na odpočinek a klidné rozjímání. K takovým magickým chvílím, kdy nás obklopí pohoda, se perfektně hodí sklenka červeného vína. Které je to pravé?

Na vesnicích chtějí ležáky, ve městech frčí pivní speciály

Na vesnicích chtějí ležáky, ve městech frčí pivní speciály

Když se v roce 2009 projevila hospodářská krize, omezili lidé i návštěvy hospod. Některé podniky nepřežily, jiné ale naopak přemýšlely, co nabídnout, aby své hosty přilákaly zpátky. A tak se zrodil v Čižicích, pár kilometrů jižně od Plzně, rodinný pivovar Bizon.

V pořadu Šéfové na cestách se zrodila nová bageta. Můžete ji ochutnat v Bageterii Boulevard tak, jak ji připravuje šéfkuchař Chrise Ch

V pořadu Šéfové na cestách se zrodila nová bageta. Můžete ji ochutnat v Bageterii Boulevard tak, jak ji připravuje šéfkuchař Chrise Chu

Bageterie Boulevard má nový přírůstek do své nabídky. Je jím limitovaná edice zapečené bagety Teriyaki kuře, kterou připravil majitel pražské zážitkové restaurace Levitate, šéfkuchař Chris Chu.

Místo tradičních jednohubek a vyzkoušejte originální chlebíčky

Místo tradičních jednohubek vyzkoušejte originální chlebíčky

Jednohubky s česnekovou pomazánkou, chlebíčky i kanapky – silvestrovské oslavy se odjakživa neobejdou bez prohýbajících se stolů plných oblíbených pochutin.

Hruškový mugcake s tvarohem

Hruškový mugcake s tvarohem

Projekt Naskoč na mléčnou vlnu přináší ve spolupráci s food blogerkou Barborou Charvátovou recept na zajímavý dezert z mléka a mléčných výrobků pro vás a vaše děti.

<< < 1 2 3 415 > >>
Tvorba webových stránek JakubMíšek.cz & valentadesign.cz
© 2011 Familyfreshnews.cz. Všechna práva vyhrazena.