Gastronomie

Pořádně rozpálené tipy do kuchyně

Pořádně rozpálené tipy do kuchyně

Zatímco během roku sbíráme tipy, jak se blýsknout v kuchyni, před létem oceníme každou radu na přípravu šťavnaté krmě na grilu. A řádná příprava je základ.

Velká kuchařka nejlepších šéfkuchařů je na trhu

Velká kuchařka nejlepších šéfkuchařů je na trhu

Přestože česká gastronomie v posledních letech udělala až neskutečný pokrok, elitní šéfkuchaři jsou stále o mnoho kroků napřed. O tom vás přesvědčí právě vydávaná Velká kuchařka nejlepších šéfkuchařů.

Kulinární seriál Jany Vlkové: Čumbrkové opojení

Kulinární seriál Jany Vlkové: Čumbrkové opojení

„Udělám ti, má milá, do kuchařky recept,“ slibovala jsem své kamarádce nejvzácnější, protože se známe nejdéle a spojuje nás ledacos. Mezi jiným i něžná vzpomínka na naprosto pochybné jídlo: sedíme v posteli jejích rodičů a s největší dychtivostí čekáme na film Angelika, markýza andělů.

Grilovací sezona právě začala

Grilovací sezona právě začala

Vitana, český odborník na koření, přistoupila k tématu přátelského letního grilování hravě a připravila si pro své spotřebitele koncept letního gorilování. Ivanovi Vodochodskému pomáhala na grilovačce gorila – maskot letošní gorilovací sezony.

Povýšit vaření na gurmánský zážitek můžete se Sage Academy

Povýšit vaření na gurmánský zážitek můžete se Sage Academy

Ve společnosti Sage se řídí slogany Žijeme jídlem a Žijeme kávou a o svoji vášeň pro vaření a kávu se rádi podělí. V Sage Academy nabízí pro veřejnost nejen kurzy vaření pod vedením šéfkuchaře Dalibora Navrátila a odborníka na japonskou kuchyni Marka Hory, ale i specializované kurzy na přípravu kávy s baristy Petrou Veselou a Tomášem Bilíkem.

Kulinární seriál Jany Vlkové: Bavorský bramborový salát s podbělem

Kulinární seriál Jany Vlkové: Bavorský bramborový salát s podbělem

Objev bramborového salátu bez majonézy byl pro mne po pádu železné opony velkým kulinárním prozřením. Do naší rodinné kuchyně ho přivezla tetička, která kdysi emigrovala a pak si potřebovala vynahradit léta odloučení. Jídali jsme ho od ní často.

Velikonoční recepty s BIO moukami. Péct zdravěji není vůbec těžké

Velikonoční recepty s BIO moukami. Péct zdravěji není vůbec těžké

Těšíte se na tradiční velikonoční pečení, všechnu tu vůni a jarní atmosféru kolem? Co to letos zkusit o něco zdravěji a zařadit do svých receptů BIO mouky? Nebo rovnou využít naše tři recepty?

Kulinární serial Jany Vlkové: Vejce Fabergé v tulipánovém stakanu

Kulinární seriál Jany Vlkové: Vejce Fabergé v tulipánovém stakanu

Napřed mne napadlo, že tohle bude skvělý způsob, jak zpracovat zbytky vykoledovaných vajec od Velikonoc. Nabídla bych ho však raději jako alternativu malování na skořápky. Piplačka je to srovnatelná a výsledek nesrovnatelně působivější a originální…

Gurmánský zážitek přináší Sage Academy

Gurmánský zážitek přináší Sage Academy

Ve společnosti Sage se řídí slogany Žijeme jídlem a Žijeme kávou a o svoji vášeň pro vaření a kávu se rádi podělí. Sage Academy nabízí pro veřejnost nejen kurzy vaření, ale i specializované kurzy na přípravu kávy s baristy.

Ze štědrovečerní večeře můžete vykouzlit gurmánské setkání

Ze štědrovečerní večeře můžete s Dione vykouzlit gurmánské setkání

Dopřejte si krémovou rybí polévku se zeleninou Pod svíčkovou Dione. Připravte si bramborový salát takové chuti, že ho budete muset až do večeře bránit. A zkraťte si čekání na Ježíška gratinovanou lesní směsí, kterou připravíte během koledy.

Sváteční gastronomii vhodně okoření doušek piva

Sváteční gastronomii vhodně okoření doušek piva

Recepty, které připravil Český svaz pivovarů a sladoven ve spolupráci s vyhlášeným šéfkuchařem Titem Eliášem voní českou klasikou, která se po letech opomíjení opět zaslouženě dere do naší přízně. Jejich příprava není složitá a ani nákladná, mají tedy ty nejlepší předpoklady stát se vašimi favority pro letošní svátky.

Ovoce a zelenina z českých polí pod značkou Dione

Ovoce a zelenina z českých polí pod značkou Dione

Je na čase rozbít starý mýtus, který se dívá na mrazenou zeleninu a ovoce skrz prsty. Kromě toho, že jsou požadované ingredience okamžitě připravené k vaření, šetříte čas na přípravě a neriskujete zranění při krájení či loupání, nabízí zmrazená zelenina a ovoce Dione ještě další, mnohem důležitější, výhody.

Regionální kuchyně z Kobylí na Břeclavsku

Regionální kuchyně z Kobylí na Břeclavsku

Vepřová plec s dýňovým zelím, tak se vaří v Kobylí. A aby byl gurmánský zážitek dokonalý, snoubíme s Modrým Portugalem.

Krok za krokem o sýrech. Co bychom o nich měli vědět

Krok za krokem o sýrech. Co bychom o nich měli vědět

Sýry patří k nejstarším potravinám lidstva. Mají rozmanitou chuť, přitažlivou vůni a hrají důležitou roli v naší výživě. Obsahují ale všechny typy sýrů stejné množství vápníku nebo laktózy? Které druhy sýrů jsou nejvhodnější pro děti? Jak poznáme náhražky sýrů? A co tavené sýry, měli bychom se jim opravdu vyhýbat? Ptáme se odborníka.

Své kuchařské umění můžete dotáhnout na mistrovskou úroveň

Své kuchařské umění můžete dotáhnout na mistrovskou úroveň

Když navštívvíte CATLER ACADEMY, kde vás naučí postupům a trikům skutečných mistrů v oboru, třeba Dalibora Navrátila anebo specialisty na sushi Marka Hory. V jednotlivých kategoriích zjistíte, jaká jsou tajemství úspěchu grilování, vaření, přípravy kávy a čaje, i odšťavňování ovoce a zeleniny.

Vaření přináší daleko větší radost, když vaříte s fantazií

Vaření přináší daleko větší radost, když vaříte s fantazií

Není ale jednoduché mít při každodenním vaření stále spoustu fantazie, a proto je občas třeba nechat se inspirovat. Jednou z možností je vyzkoušet jiné použití potravin, než ty, na které jste byli doposud zvyklí. Prvním krokem k inspirativnímu vaření je překročit hranice zažitých konvencí vaší kuchyně.

Nahlédněte pod pokličku dvěma slovenským šéfkuchařům

Většina z nás si se slovenskou kuchyní vybaví tradiční brynzové halušky. Tentokrát přinášíme dva recepty, o které se s námi podělili pánové Tomáš Tejbus a Jaroslav Žídek. Oba šéfkuchaři se snaží při tvorbě receptů klást důraz na využívání lokálních surovin.

Loterní jednička Sazka otevřela Kavárnu štěstí

Loterní jednička Sazka otevřela Kavárnu štěstí

Sazka je první loterní společností na světě, která se rozkračuje do gastronomického prostředí a otevírá Kavárnu štěstí. Výjimečnost konceptu spočívá v tom, že zákazníci dostanou nejen skvělé jídlo a nápoje, ale mohou umocnit gastronomický zážitek.

Královna kuchyně ze Všestar

Královna kuchyně ze Všestar

Cibule je odpradávna v našich končinách oblíbenou a využívanou zeleninou nejen v kuchyni, ale i léčitelství. Jde o mimořádně oblíbený druh zeleniny. Těžko byste hledali zahrádku, na které není vysázena cibule, nebo ji nenašli na trzích.

Profesionálové v kuchyni vaří s Catlerem

Profesionálové v kuchyni vaří s Catlerem

Smoothie z čerstvého ovoce, chřestový krém či espresso jako z vídeňské kavárny lze snadno vyrobit s přístroji Catler.„Vařím často a pro více lidí, proto ráda investuji do kvalitních a výkonných spotřebičů, na které se mohu plně spolehnout. Důležitá je pro mě kvalita a výkon,“ říká food bloggerka Veronika „Koko“ Kokešová.

<< < 1 2 3 412 > >>
Tvorba webových stránek JakubMíšek.cz & valentadesign.cz
© 2011 Familyfreshnews.cz. Všechna práva vyhrazena.