Gastronomie
To,že se mleté maso hodí jen do směsi na špagety, je fáma
V kuchyni se s ním dá přímo čarovat. Můžete ho použít v moderním receptu s českými kořeny, ve voňavé sekané nebo v plněných paprikách s rajskou omáčkou. Základem všech receptů je mleté maso jako přirozená potravina a součást výživy člověka.
Kouzlete s hovězím a vsaďte na originální recepty, které vás dostanou
Šťavnaté, křehké a lahodné. Také milujete hovězí maso na všechny způsoby? Není se čemu divit, vždyť na tuto báječnou pochoutku by dal dopustit jen málokdo.
Salát s modrým sýrem, ořechy a brusinkami
Sladká chuť sušených brusinek se nádherně snoubí s mírně hořkými pampeliškovými listy.
Vánoční řízečky vyladěné k dokonalosti. Jak na ně
Tradiční bramborový salát, rybí nebo hrachová polévka, losos, smažený kapr či křupavé lehké kuřecí řízky, všechny tyto pokrmy mají jedno společné, jsou připravovány s láskou a precizností pro své nejbližší.
Vepřové maso, klasika české kuchyně
Snad žádné jiné maso se na českých jídelníčcích neobjevuje tak často jako vepřové. Každý z nás ho za rok sní přes čtyřicet kilogramů, což je více než polovina celkového množství masa, které zkonzumujeme.
Podzimní kulinářské tipy na zahřátí. Poctivý vývar je základ
V čem spočívá kouzlo dobrého vývaru a polévky? Je to velmi jednoduché. Základem jsou vždy čerstvé a kvalitní potraviny, které utváří ve výsledku ten správný pokrm, který dodá tělu sílu a energii.
Jesenné pochúťky a tradičná prešporská kuchyňa
Najväčším jesenným lákadlom, na ktoré nedočkavo čakajú domáci celý rok, je husacina. Dozlatista upečené lahodné mäsko, dusená kapusta a zemiakové lokše sú delikatesy, ktoré nikto neodmietne.
Dýňová sezóna začíná. Připravte si originální recepty na ohni
Zkuste si kulinářské tvoření na ohni zpestřit a vsaďte na dýně. Jejich sezóna začíná koncem srpna a trvá až do prvních mrazíků. Máte tak spoustu času vyzkoušet neotřelé recepty.
Co s celerem? Pár nápadů máme
Možná i vy patříte mezi ty, kteří považují celer za nudnou zeleninu, která je vhodná maximálně do vývaru či do oblíbené svíčkové. Nenechte se však mýlit a dejte mu šanci. Pověřte celer hlavní úlohou ve své kuchyni a zkuste z něj vykouzlit originální dobroty.
Lilek, ideální surovina pro bezmasé pokrmy
Fialová plodina, která technicky není zeleninou, ale ovocem, se dá upravovat podobně jako maso. Je však důležité jej správně dochutit, aby nebyl příliš vodnatý či olejnatý. Pokud se budete řídit našimi recepty, uvidíte, že vykouzlíte gurmánské hody, které si vychutná celá rodina.
Tip na letní recept: Staročeské bramborové knedlíky plněné ovocem
Švestkové knedlíky z bramborového těsta, sypané mákem a polité přepuštěným máslem, nejvíc připomínají prázdniny u babičky. Jejich příprava sice trochu času zabere, ale když se zapojí více rukou, půjde to rychle a bude to i zábava.
Letní recepty, které tvoří ve spojení s vínem dokonalou harmonii
Vůni zralého čerstvého ovoce v kuchyni si nelze nespojit s recepty našich maminek a babiček. Zapomeňte však na bublaninu. Máme pro vás tipy, jak použít meruňky, maliny nebo višně zcela novým, netradičním způsobem.
Základní pravidlo grilování zní: chcete-li si dopřát gurmánský zážitek, musíte zvolit opravdu kvalitní suroviny a kvalitní gril
Pojďme si říct, co všechno můžeme grilovat a jak připravit dokonalou zahradní party plnou chutí a vůní.
Růžové víno neodmyslitelně patří k létu a venkovnímu stolování
Moravské a české růžovky navíc patří do světové extratřídy. Díky příznivým klimatickým podmínkám a pečlivé práci na vinici i ve sklepě se můžeme pochlubit špičkovou kvalitou svěžích a aromatických růžových vín.
Dopřávejte si to, po čem zrovna zatoužíte
My nabízíme drobnou inspiraci a připomeneme suroviny, které jsou sezónní a mohou dělat dobře také vašemu trávení.
Čas na jarní menu: Nabízíme pokrmy plné svěžích chutí i lákavých barev ve spojení se skvělým vínem
Během prvních teplejších měsíců se mění nejen příroda kolem nás, ale s ní i naše chutě. Po dlouhé zimě nás lákají spíše lehčí pokrmy s jarními plodinami, na které jsme dlouhou dobu tak netrpělivě čekali.
Spolu chutná nejlépe. Dobré jídlo, pití a společné vaření, to je recept na domácí pohodu
Nezávislý spotřebitelský průzkum uskutečněný v závěru minulého roku ukázal na velkou oblibu colových nápojů, které pravidelně pije 73 % Čechů.
Nápadité recepty, s nimiž vám bude dobře. A dopnete kalhoty
Leden, do kalhot vlezem. I tak bychom si mohli s nadsázkou poupravit známou českou pranostiku. Vánoční hodování se na nás totiž většinou podepíše a v prvním měsíci roku můžeme mít problém dopnout pásek, kalhoty, sukni…
Dokonalé zasně(že)né chvilky ve společnosti červeného nic nenahradí
Pokud se náš leden obecně odehrává v rychlejším tempu, měli bychom si i tak vyšetřit alespoň malou chviličku na odpočinek a klidné rozjímání. K takovým magickým chvílím, kdy nás obklopí pohoda, se perfektně hodí sklenka červeného vína. Které je to pravé?
Na vesnicích chtějí ležáky, ve městech frčí pivní speciály
Když se v roce 2009 projevila hospodářská krize, omezili lidé i návštěvy hospod. Některé podniky nepřežily, jiné ale naopak přemýšlely, co nabídnout, aby své hosty přilákaly zpátky. A tak se zrodil v Čižicích, pár kilometrů jižně od Plzně, rodinný pivovar Bizon.
Interiérové trendy pro rok 2023. Harmonie a spojení s přírodou
Důraz na přírodní materiály, zemité odstíny, minimalismus i míchání stylů – to jsou trendy, které…
Značka Oral-B představila novou pastu pečující o zubní sklovinu v recyklovatelné tubě
Zubní pasta Oral-B Professional Enamel Regeneration pomáhá posilovat a chránit zubní sklovinu, a…
Imunitu podpoří zázvorové čaje TEEKANNE
Dlouhá zima, málo slunečního svitu a stres dávají naší imunitě pořádně zabrat. Podpořte svou…
I v novém roce spolu: Sedací soupravy, na které se vejdete všichni
Co si takhle spolu s novým rokem dopřát útulné posezení s celou rodinou? Obývací pokoj je centrem…
Druhy pepřů. Nejkvalitnější je v nové bagetě Lok Lak z Bageterie Boulevard
Pepř pochází z keře pepřovníku, který nalezneme v tropických částech světa. Jediný keř může mít na…
Novinka, která vás vezme za srdce: Nutella Biscuits pro ty nejsladší společné chvíle
Není nad to se setkat se svými nejbližšími, společně se bavit a při tom si vychutnávat něco dobrého…
Sezóna zimních prázdnin se nezadržitelně blíží
A jak říkají milovníci outdoorových aktivit: „Neexistuje špatné počasí, jen špatné oblečení.“…
Proměňte svou kuchyň v luxusní pekárnu!
Také se vám sbíhají sliny, když cítíte vůni čerstvě upečeného chleba? A co si tento gurmánský luxus…
Skleněné figurky a korálky vlastní výroby na workshopu sklářky Jitky Havlíčkové
Jste tvořiví? A už jste zkusili vyrobit si něco ze skla? Tuto jedinečnou příležitost budete mít v…
Špajzka nebo skříň? Jak uložit trvanlivé potraviny
Mouka, cukr, konzervy či těstoviny. Trvanlivé potraviny často nakupujeme ve velkém do zásoby. Kam…
Třetí ročník Běhu Českou Kanadou opět podpoří dobrou věc
V sobotu 16. června se v Nové Bystřici uskuteční třetí ročník benefičního závodu Běh Českou Kanadou…
Festival láká na snoubení folkloru, vína a gastronomie
Festival vína VOC Znojmo, který letos ve Znojmě bude již podesáté, zve na den plný vína, folklóru a…
Obrazy, odrazy
V pražské galerii Nová síň se v úterý 24. dubna uskuteční od 18h vernisáž výstavy výtvarníka…
Ladovské vepřové hody v Pivovaru Velké Popovice
Idylický obrázek Josefa Lady zachycující dění na venkovské zabijačce zná asi každý. Jedinečnou…
Masopustní průvody rozveselí celou Vysočinu
Nejveselejší a nejbujařejší svátek roku, kdy se lidé baví, a hlavně se dobře nají, je typický také…
Mikuláš na Lipně bude s lyžovačkou
První nadějnou zprávu hlásí před letošní sezónou Skiareál Lipno. Díky nočním mrazům běží sněžná…
Tuchlovická pouť s chutí a dobrou zábavou i letos
Od pátku 5. až do neděle 7. května se bude už po čtyřiadvacáté konat v Tuchlovicích na Kladensku…
Tuchlovická pouť 2016 už po třiadvacáté
Od pátku 6. až do neděle 8. května proběhne jeden z největších středočeských folklorních festivalů.…
Znojemský Vinobus zavede turisty přímo k vinařům, do přírody i na věž
Vinobus VOC Znojmo je horkou novinkou letošní turistické sezóny na jižní Moravě. Využít jej mohou…
NA SKOK do parků Disneyland. Kolik peněz bude stát jejich úklid po pandemii
Zájem online o zábavní parky se za poslední tři měsíce zvýšil o pětašedesát procent, což je jistě…
Svetový deň sprieodcov prinesie do Trnavy nové prehlidky
Trnava si aj v tomto roku pripomenie Svetový deň sprievodcov. Príďte ho osláviť aj vy 23. februára…
Vianočné trhy majú v Bratislave už dlhoročnú tradíciu
Je to miesto priateľských stretnutí, kde čas beží o čosi pomalšie. Ľudia sa stretnú pri varenom…
Adventné trhy v Trnave musíte jednoducho zažiť
Každý si chce naplno vychutnať jedinečnú atmosféru blížiacich sa sviatkov, dopriať si rôzne domáce…
Smolenický zámok ovládnu strašidlá
Užite si strašidelnú atmosféru na mieste opradenom legendami a povesťami. Strašidlá, duchovia a aj…
Jaskyňa Driny oslavuje 90. výročie, buďte při tom
Málokto vie, že jaskyňa Driny je jedinou sprístupnenou jaskyňou na západnom Slovensku.…
V Bratislave zažijete Veľkú noc inak
Užite si tradičné sviatky jari práve u nás! Spoznáte kultúru a atraktivity hlavného mesta a regiónu…
Víkendový skibus spája štyry lyžiarske strediská
V sobotu 19. januára bol spustený unikátny projekt, ktorý prepája štyry atraktívne turistické…
Bratislava v teple múzeí a galérií
Bratislava je sídlom tridciatich špecializovaných múzeí. Na svoje si prídu aj milovníci umenia.
Remeselné dielne v TIC Horehronie
Priestory turisticko informačného centra Horehronie v obci Bystrá sa každú stredu menia na malú…