Těšit se můžete na pravou staročeskou pouťovou atmosféru plnou tancování, zpívání, hraní, dobrého jídla a pití. V rámci programu vystoupí např. pražské soubory Rosénka, Gaudeamus a Lučinka, hosté festivalu Kohoutek z Chrudimi a Písečan z Písku. Nemůže chybět domácí soubor Čtyřlístek.

Facebook

Co je pro návštěvníky připraveno
Páteční sváteční úvodní koncert festivalu proběhne v Kostele sv. Havla v Buchlovicích. Poté se program přesouvá do Kulturního centra nedalekého města Nové Strašecí.
Od soboty bude centrum veškerého dění už jen v Tuchlovicích. Můžete se kochat dopoledním programem na tuchlovické návsi. Hlavní program vypukne ve 14:00 v amfiteátru bývalého letního kina, kde se představí dětské i dospělé soubory. Večer si zájemci mohou zatančit ve škole tanců pod vedením souboru Písečan. Nebude chybět ani nokturno, pohodové večerní tančení a muzicírování. Zájemci o nefolklorní hudbu se budou moci vyřádit na tradiční pouťové tancovačce v České hospodě. Neděle bude patřit hostům festivalu a folklorní drobotině.

Zavzpomínejte na časy, kdy se po návsi chodilo v krojích. Přičichněte ke staročeským zvykům, ochutnejte dobové dobroty a nechte se unášet atmosférou našeho venkova. Navštivte Tuchlovickou pouť 2016.
www.tuchlovickapout.cz.