Recepty

Zelňáky jsou oblíbenými společníky jarních výletů

Zelňáky jsou oblíbenými společníky jarních výletů

Počasí s sebou přináší spoustu energie a optimismu a přímo vybízí k jarní procházce či výletu. Důležité je vzít si s sebou dobře vybranou svačinku. Jestli přemýšlíte nad něčím nevšedním, co není zrovna obloženou houskou nebo chlebem a řízkem, máme tu pro vás jeden tip! Jsou jím tyto jarní zelňáky.

Připravte si skvělé vánoční dobroty s Miele

Připravte si skvělé vánoční dobroty s Miele

Vánoce se nezadržitelně blíží a s nimi i čas radosti, pohody a společných chvil s rodinou a přáteli u svátečního stolu. Ještě předtím, než se na Štědrý den setmí a rozsvítí se světýlka na vánočním stromku, máme spoustu času připravit domácí cukroví a další sladkosti.

Kuře na venkovský způsob z časů Josefa Lady

Kuře z časů Josefa Lady

Chladný vzduch, omalovánky z mrazu na oknech a peřina, která pokryla krajinu kolem, to je letošní zima jako z pohádky. Nejen děti, ale i dospělí se radují z bohaté nadílky, která jednoznačně připomíná ikonické malby Josefa Lady.

Trdelník na doma

Trdelník na doma

Sladký trdelník vystihuje podstatu zimy a láká každého milovníka zimních svátků svou neodolatelnou vůní. Tyto magické spirály z těsta přímo vybízí k tomu ponořit se do náruče útulné kuchyně. Zkuste si vytvořit v adventním období domácí trdelník i vy a pečením provoňte celý byt skořicí, ořechy a křupavým těstem.

Dárek, se kterým si užijete podzim chutněji

Dárek, se kterým si užijete podzim chutněji

K tradiční české kuchyni patří knedlík, který během podzimu zase zažívá boom popularity. Jak jinak servírovat svatomartinskou husu, zvěřinové ragú, bažanta na portském nebo lahodný guláš? Ale víte, že zdaleka nemusíte trvat jen na starém dobrém houskovém knedlíku?

Cuketové hody aneb odlehčená večeře v podobě cukeťáku

Cuketové hody aneb odlehčená večeře v podobě cukeťáku

Právě vrcholí sezóna cuket, které plní zahrádky po celé zemi. Cuketa se tak dostává do centra pozornosti a talíře plní mnoho různých pokrmů z této populární zeleniny. Pokud máte chuť na změnu a nevíte si rady s letními přebytky cukety, máme pro vás dobrou zprávu.

Levandulové madlenky se rozplynou na jazyku a provoní kuchyň

Levandulové madlenky se rozplynou na jazyku a provoní kuchyň

Svěží vůně Provence, relaxační účinky podporující klidný spánek a lahodná chuť rozplývající se na jazyku, to vše ve vaší kuchyni v jeden moment. Je to vůbec možné?

Clafoutis s třešněmi aneb letní král francouzských dezertů

Clafoutis s třešněmi aneb letní král francouzských dezertů

Už jste někdy slyšeli o francouzském dezertu clafoutis? Lehký, vláčný, nadýchaný? Ano, to je on, tohoto léta šampion! Sezóna letních prázdnin totiž znamená jediné, sklizeň ovoce včaně třešní.

Čas jahodového mámení

Čas jahodového mámení

Jahodová sezóna je v plném proudu, a tak využijte příležitosti, vyrazte na samosběr jahod nebo na vlastní zahrádku a pusťte se do knedlíků třeba hned o víkendu. Je to zaručená klasika, která potěší všechny okolo vás, od nejmenších až po ty nejstarší.

Velikonoční mrkvové cupcaky

Velikonoční mrkvové cupcaky

Beránci, malovaná vajíčka či pomlázka. Velikonoce se pojí s řadou symbolik, zvyků a tradic, které se dodržují po generace. I pro rodiny, ve kterých se tento křesťanský svátek neslaví, jsou Velikonoce příležitostí pro jarní úklid, jarní výzdobu a setkání se sousedy či přáteli.

Recepty pro milovníky máku

Recepty pro milovníky máku

Makové buchty, makové záviny či škubánky s mákem. Slyšíte kouzelné slovíčko mák a začínáte bystřit? My vám ale dnes přinášíme úplně jiný recept! Je jednoduchý, rychlý, zdravý a zároveň plný máku.

S novým rokem, nové tradice. Recepty na neotřelé pečivo

S novým rokem, nové tradice. Recepty na neotřelé pečivo

Pro všechny, kteří se nebojí výzev, připravil Zlatý Bažant spolu s Pavlem Berkym, finalistou Masterchefa, neotřelé vánoční cukroví. Vychutnejte si jej ideálně s přáteli a lahví prémiového ležáku Zlatý Bažant.

Italské tyčinky třikrát jinak

Italské tyčinky třikrát jinak

S bazalkovým pestem, se sugem a čedarem nebo parmazánové s mákem? Na jaké z nich máte chuť nejvíc? Nebo si troufnete rovnou na všechny tři druhy? Domácím listovým těstem s těmito kombinacemi chutí jistě ohromíte celou rodinu.

m je čas dýní. Nabízejí nepřeberné množství barev, tvarů a chutí

Podzim je čas dýní. Nabízejí nepřeberné množství barev, tvarů a chutí

Menší dýně můžeme využít v podzimních vazbách, velké dát za okno, na balkon či ke vstupním dveřím a třeba je i vydlabat, vyřezat a rozsvítit svíčkami. Jsou krásnou dekorací, ale hlavně patří na talíř.

Hovězí maso v podzimní kuchyni. Vyzkoušejte i méně tradiční partie

Hovězí maso v podzimní kuchyni. Vyzkoušejte i méně tradiční partie

Podzim je tady konečně v celé své kráse a s ním i touha vyčarovat si v kuchyni pokrmy, které pořádně zahřejí, zasytí a zároveň potěší i ty nejmlsnější. Proto sáhněte po kvalitním, vyzrálém bio hovězím, které překvapí nejen svou vůní, ale také křehkostí a šťavnatostí.

Bábovka z valašského jahodového jogurtu a jarní bramborový salát s ředkvičkami

Bábovka z valašského jahodového jogurtu a jarní bramborový salát s ředkvičkami

Receptů na sladký dezert existují stovky, ale Mlékárna Valašské Meziříčí přináší jediný s lahodným jahodovým jogurtem. Druhým receptem je pak lehký jarní bramborový salát s ředkvičkami.

Jarní mrkev a poctivá majonéza, dvojice surovin, která je skvěle padnoucí kombinací pro velikonoční dezert

Jarní mrkev a poctivá majonéza, dvojice surovin, která je skvěle padnoucí kombinací pro velikonoční dezert

Rodinu určitě překvapíte, když jí nabídnete výborný čokoládový dortík, a poté prozradíte, že je v něm majonéza. Péct s majonézou je totiž skvělý trik pro vláčnější pečivo.

Uzená pečeně či klobásky z kýty. Vyznáte se ve vepřovém?

Uzená pečeně či klobásky z kýty. Vyznáte se ve vepřovém?

Medailonky z panenky nebo slavnostní vepřovou pečínku asi známe všichni. Víte ale, že zrovna pečeně je vhodná také na uzení nebo grilování? Každý kousek vepřového masa je jiný a vyžaduje jinou úpravu.

Co takhle slaný cheesecake?

Co takhle slaný cheesecake?

Ve spolupráci s food bloggerkou Barborou Charvátovou přinášíme tip na netradiční cheesecake, který ocení jak vaše děti, tak celá rodina.

Viva, salát Caesar. A italský kuchař Caesar Cardini

Viva, salát Caesar. A italský kuchař Caesar Cardini

Salát Caesar je považován za nejznámější a nejoblíbenější salát na světě. A není se co divit, je velmi chutný, a ačkoliv je lehký, dokáže zasytit tak akorát.

<< < 1 2 3 47 > >>
Tvorba webových stránek JakubMíšek.cz
© 2011 Familyfreshnews.cz. Všechna práva vyhrazena.