Recepty

Recepty vonící po másle. Vůně a chuť másla je jedinečná a nenahraditelná

Recepty vonící po másle. Vůně a chuť másla je jedinečná a nenahraditelná

Navíc, řečeno v nadsázce, pokud ho denně nesníme celé, dokáže našemu organismu v mnohém prospět. Je ovšem důležité vybrat si to, které je opravdu kvalitní. Tato másla poznáte díky značkám kvality nacházející se na obalu. Mezi nejznámější patří např. KLASA, Regionální potravina či biozebra.

Užijte si dobu grilovací, právě začíná

Užijte si dobu grilovací, právě začíná

Většina z nás miluje grilování, které je spojeno nejen s přípravou a konzumací masových, zeleninových nebo sýrových dobrot, ale také s příjemnou a pohodovou atmosférou. Griluje se na zahradách, na balkonech, v parcích… prostě téměř všude.

Velikonoční recepty

Velikonoční recepty

Veionce se bez dobrého jídla neobejdou. Tentokrát můžete zkusit kopřivovou nádivku s krkovicí a konfitovaného králíka s pomerančovým chutney a lokšemi.

Hot dog je nový burger

Hot dog je nový burger

Po dlouhé zimě už netrpělivě vyhlížíme první jarní dny, kdy budeme moci oprášit gril a zakousnout se do šťavnatého kousku masa. Hansi Peterovi Spakovi, zakladateli a majiteli společnosti Spak, osobně záleží na tom, abychom si pošmákli. A protože právě letí hot dogy, připravili jsme pro vás společně s loňským vítězem Burger Festu čtyři originální recepty.

Co s vejci? Máme pro vás inspirující recepty

Co s vejci? Máme pro vás inspirující recepty

Kdy jindy se hodí nápadité recepty s vejci než o Velikonocích, kdy nám skoro lezou ušima? Nicméně bychom na ně neměli zapomínat ani v průběhu roku. Obsahují totiž kvalitní bílkoviny, téměř všechny vitamíny, mnoho minerálů a také tolik prospěšné antioxidanty.

Kde všude v kuchyni využít eidam? Inspirujte se našimi recepty

Kde všude v kuchyni využít eidam? Inspirujte se našimi recepty

Jaký recept se vám vybaví, když se řekne eidam? Určitě starý dobrý smažák. Byla by ale velká škoda nevyužít tento chutný sýr i v dalších typech pokrmů. Jen je třeba si uvědomit, kdy je lepší preferovat tučnější variantu a kdy se hodí eidam s nižším obsahem tuku.

I s kečupem se dá vařit – zkuste originální a chutné recepty

I s kečupem se dá vařit – zkuste originální a chutné recepty

Přestože kečup u většiny receptů nebývá hlavní surovinou, nepodceňujte jeho výběr. Pro usnadnění orientace v nepřeberném množství výrobků vám poslouží značky kvality potravin, jako jsou např. Klasa, Regionální potravina, biozebra, Evropské logo pro ekologickou produkci nebo třeba Chráněné označení (ZTS, CHZO, CHOP).

Lehká kuchyně Zdeňka Pohlreicha pokřtěná v restauraci Next Door by Imperial

Lehká kuchyně Zdeňka Pohlreicha pokřtěná v restauraci Next Door by Imperial

V těchto dnech se na pultech knihkupectví objevila nová kniha Zdeňka Pohlreicha Lehká kuchyně. Jak už sám název knihy napovídá, jedná se o kuchařku, která představí celou řadu gurmánských pokrmů s nižší kalorickou hodnotou při zachování skvělého estetického a společenského zážitku.

Netradiční sváteční recepty z mléka a mléčných výrobků

Netradiční sváteční recepty z mléka a mléčných výrobků

Přemýšlíte jakými dobrotami obohatíte letos váš sváteční stůl? Můžete se inspirovat šéfkuchařem Michalem Nikodémem, který si v rámci projektu na podporu konzumace mléka a mléčných výrobků Bílé plus pro vás nachystal originální a chuťově vyvážené sváteční menu.

Vánoční recepty s novinkami Mlékárny Valašské Meziříčí

Vánoční recepty s novinkami Mlékárny Valašské Meziříčí

Kapr na štědrovečerní tabuli a k tomu bramborový salát je už český vánoční zvyk. Recept na vánočního kapra, tedy kapr smažený v trojoobale pochází z Rakouska a ve svých kuchařkách jej uvádí Magdalena Dobromila Rettigová. Do českých kuchyní se však rozšířil obalovaný kapr až ve století dvacátém. Napomohla tomu tehdejší obliba smažených jídel a příznivá cena vánočního kapra.

Skvělé sezónní recepty s kaki Persimon Bouquet

Skvělé sezónní recepty s kaki Persimon Bouquet

Na ovoce kaki Persimon Bouquet od společnosti Anecoop jste v obchodech již určitě narazili. Možná jste ho i ochutnali. Je to ovoce plné vitamínů a minerálů, sladké a šťavnaté. V kuchyni má dokonce tak univerzální použití, že když se vám zachce, můžete si z něj sestavit menu na celý den. Od snídaně, přes svačinky, oběd, moučník i večeři.

MilkParade.eu: Originální recepty s možností výhry

MilkParade.eu: Originální recepty s možností výhry

Festival MilkParade 2016, pořádaný projektem na podporu konzumace mléka a mléčných výrobků Bílé plus, si pro vás nachystal originální recepty od šéfkuchaře Michala Nikodema. Pokud některý z nich vyzkoušíte, následně ho vyfotíte a pošlete na email info@milkparade.eu, máte navíc šanci vyhrát jeden z pěti voucherů na kuchařský kurz do kulinárního studia Ola Kala.

Vyzkoušejte recepty na jídla, která se připraví skoro samy

Vyzkoušejte recepty na jídla, která se připraví skoro sama

Nejjednodušší recepty bývají ty pečené. Pár minut sice musíte věnovat přípravě, ale až vše vložíte do trouby, máte prakticky hotovo, stačí už jen čekat. Práci vám ještě usnadní zmrazené zeleninové směsi Dione. Takovou zeleninu už logicky nemusíte omývat, loupat ani krájet, což vám ušetří další drahocenné minuty.

Výjimečnost Becherovky oceníte i v koktejlech

Výjimečnost Becherovky oceníte i v koktejlech

Snad každý si jako první zřejmě vybaví oblíbený Beton, tedy Becherovku s tonikem. Tím ale varianty zdaleka nekončí. I Beton můžete pozměnit tím, že do něj přidáte plátek okurky nebo aperitiv původem také z Karlových Varů s názvem KV 14.

Svěží letní menu nejen z mléčných výrobků

Svěží letní menu nejen z mléčných výrobků

Téměř každý dobrý kuchař ví, že je sice možné vařit bez mléka a mléčných výrobků, ale není to zkrátka ono. Do této skupiny odborníků přes mlsné jazýčky patří i Michal Nikodem, majitel pražského kulinárního studia Ola Kala.

Rady a tipy pro přípravu a skladování čerstvých salátů

Rady a tipy pro přípravu a skladování čerstvých salátů

Na naše otázky odpovídá Stanislava Mele, manažerka nákupu obchodního řetězce Tesco.

S melouny Bouquet hravé menu od předkrmu po dezert

S melouny Bouquet hravé menu od předkrmu po dezert

Melouny jsou oblíbené jak mezi dětmi, tak mezi dospělými. Obsahují spoustu vitamínů, vody, žádné tuky ani cholesterol. Užijte si jich proto do sytosti, dokud je jejich sezóna. Pokud vás omrzelo jíst je stále samotné, vyzkoušejte některý z chutných a snadných receptů.

Hotel Zochova chata je plná překvapení

Hotel Zochova chata je plná překvapení

Jsme v krásném přírodním prostředí v hustém bukovém lese. Příroda se odráží i v interierech hotelu. Všude dominuje dřevo a velká okna v každém pokoji umožňují oddat se klidu přírody.

Pozdní květnové odpoledne zpříjemní drink s chutí Portugalska

Pozdní květnové odpoledne zpříjemní drink s chutí Portugalska

Příjemné počasí nás láká k posezení na letních terasách. Pozdní květnové odpoledne si můžeme zpříjemnit i drinkem Cale Sidecar. Svou chutí nás přenese do dobrodružného Portugalska. Proč vyzkoušet právě tento nápoj a jaké je tajemství jeho přípravy nám řekne Samuel Kožík, bartender Grand Hotelu River Park v Bratislavě.

Přírodní detoxikační nápoje jsou na jaře to pravé pro náš organismus

Přírodní detoxikační nápoje jsou na jaře to pravé pro náš organismus

Šéfkuchař Grand Hotelu Kempinski High Tatras, Tomáš Tejbus, pro vás připravil čtyři recepty na detoxikační nápoje, které vám budou chutnat. Oblíbíte si je a možná se stanou i součástí vašeho pravidelného jídelníčku. Nastartujte tělo po zimě.

<< < 1 2 3 4 > >>
Tvorba webových stránek JakubMíšek.cz & valentadesign.cz
© 2011 Familyfreshnews.cz. Všechna práva vyhrazena.