Recepty

Díky Kaki Persimon Bouquet přidáte do svých svátečních receptů velkou porci originality

Díky Kaki Persimon Bouquet přidáte do svých svátečních receptů velkou porci originality

Štrůdl, jednohubky s česnekovou pomazánkou, šunkové chlebíčky, bábovka... O svátcích si rádi dopřáváme tradice, avšak při vánočním či silvestrovském posezení s rodinou a přáteli si můžeme dovolit zahnat každoroční nudu originálními chutěmi. Vyzkoušejte některý z receptů s kaki Persimon Bouquet a oživte svou sváteční tabuli.

Mouka, jedna z nejuniverzálnějších surovin při vaření a pečení

Mouka, jedna z nejuniverzálnějších surovin při vaření a pečení

Bez mouky to v kuchyni prostě nejde. V České republice můžeme vybírat z nepřeberného množství typů mouk. Všichni víme, že hrubá se používá na knedlíky, polohrubá převážně na pečení a hladká k vaření a přípravě běžných, jemných a cukrářských pečiv.

Recepty z jablečného moštu. Možná vás překvapí

Recepty z jablečného moštu. Možná vás překvapí

Nastal čas na drobné experimenty. Jenom nezapomínejte, že základem každého chutného a zdravého jídla jsou kvalitní ingredience. Ty poznáte podle značek kvality nacházející se na jejich obalech. Nejznámější z nich je např. Klasa, Regionální potravina nebo třeba tzv. biozebra.

Cranberry Kiss, flirt s brusinkami

Cranberry Kiss, flirt s brusinkami

Letní sezóna se sice uchýlila ke svému konci, to však není důvod pro konec xperimentování s originálními koktejly. Míchaný drink Cranberry Kiss vás zaujme nejen svou osvěžující chutí, ale také, jak již jeho název napovídá, jemným brusinkovým aroma.

Máme pár nápadů jak si pochutnat a rajčatech

Máme pár nápadů jak si pochutnat a rajčatech

Pokud si je kupujete, pak nejraději u farmáře, nebo si vybírejte ta, která mají některou ze značek kvality, např. Klasa, Regionální potravina, biozebra či Ekologická produkce. Jak rajčata využít? Inspirujte se našimi jednoduchými recepty.

Recepty vonící po másle. Vůně a chuť másla je jedinečná a nenahraditelná

Recepty vonící po másle. Vůně a chuť másla je jedinečná a nenahraditelná

Navíc, řečeno v nadsázce, pokud ho denně nesníme celé, dokáže našemu organismu v mnohém prospět. Je ovšem důležité vybrat si to, které je opravdu kvalitní. Tato másla poznáte díky značkám kvality nacházející se na obalu. Mezi nejznámější patří např. KLASA, Regionální potravina či biozebra.

Užijte si dobu grilovací, právě začíná

Užijte si dobu grilovací, právě začíná

Většina z nás miluje grilování, které je spojeno nejen s přípravou a konzumací masových, zeleninových nebo sýrových dobrot, ale také s příjemnou a pohodovou atmosférou. Griluje se na zahradách, na balkonech, v parcích… prostě téměř všude.

Velikonoční recepty

Velikonoční recepty

Veionce se bez dobrého jídla neobejdou. Tentokrát můžete zkusit kopřivovou nádivku s krkovicí a konfitovaného králíka s pomerančovým chutney a lokšemi.

Hot dog je nový burger

Hot dog je nový burger

Po dlouhé zimě už netrpělivě vyhlížíme první jarní dny, kdy budeme moci oprášit gril a zakousnout se do šťavnatého kousku masa. Hansi Peterovi Spakovi, zakladateli a majiteli společnosti Spak, osobně záleží na tom, abychom si pošmákli. A protože právě letí hot dogy, připravili jsme pro vás společně s loňským vítězem Burger Festu čtyři originální recepty.

Co s vejci? Máme pro vás inspirující recepty

Co s vejci? Máme pro vás inspirující recepty

Kdy jindy se hodí nápadité recepty s vejci než o Velikonocích, kdy nám skoro lezou ušima? Nicméně bychom na ně neměli zapomínat ani v průběhu roku. Obsahují totiž kvalitní bílkoviny, téměř všechny vitamíny, mnoho minerálů a také tolik prospěšné antioxidanty.

Kde všude v kuchyni využít eidam? Inspirujte se našimi recepty

Kde všude v kuchyni využít eidam? Inspirujte se našimi recepty

Jaký recept se vám vybaví, když se řekne eidam? Určitě starý dobrý smažák. Byla by ale velká škoda nevyužít tento chutný sýr i v dalších typech pokrmů. Jen je třeba si uvědomit, kdy je lepší preferovat tučnější variantu a kdy se hodí eidam s nižším obsahem tuku.

I s kečupem se dá vařit – zkuste originální a chutné recepty

I s kečupem se dá vařit – zkuste originální a chutné recepty

Přestože kečup u většiny receptů nebývá hlavní surovinou, nepodceňujte jeho výběr. Pro usnadnění orientace v nepřeberném množství výrobků vám poslouží značky kvality potravin, jako jsou např. Klasa, Regionální potravina, biozebra, Evropské logo pro ekologickou produkci nebo třeba Chráněné označení (ZTS, CHZO, CHOP).

Lehká kuchyně Zdeňka Pohlreicha pokřtěná v restauraci Next Door by Imperial

Lehká kuchyně Zdeňka Pohlreicha pokřtěná v restauraci Next Door by Imperial

V těchto dnech se na pultech knihkupectví objevila nová kniha Zdeňka Pohlreicha Lehká kuchyně. Jak už sám název knihy napovídá, jedná se o kuchařku, která představí celou řadu gurmánských pokrmů s nižší kalorickou hodnotou při zachování skvělého estetického a společenského zážitku.

Netradiční sváteční recepty z mléka a mléčných výrobků

Netradiční sváteční recepty z mléka a mléčných výrobků

Přemýšlíte jakými dobrotami obohatíte letos váš sváteční stůl? Můžete se inspirovat šéfkuchařem Michalem Nikodémem, který si v rámci projektu na podporu konzumace mléka a mléčných výrobků Bílé plus pro vás nachystal originální a chuťově vyvážené sváteční menu.

Vánoční recepty s novinkami Mlékárny Valašské Meziříčí

Vánoční recepty s novinkami Mlékárny Valašské Meziříčí

Kapr na štědrovečerní tabuli a k tomu bramborový salát je už český vánoční zvyk. Recept na vánočního kapra, tedy kapr smažený v trojoobale pochází z Rakouska a ve svých kuchařkách jej uvádí Magdalena Dobromila Rettigová. Do českých kuchyní se však rozšířil obalovaný kapr až ve století dvacátém. Napomohla tomu tehdejší obliba smažených jídel a příznivá cena vánočního kapra.

Skvělé sezónní recepty s kaki Persimon Bouquet

Skvělé sezónní recepty s kaki Persimon Bouquet

Na ovoce kaki Persimon Bouquet od společnosti Anecoop jste v obchodech již určitě narazili. Možná jste ho i ochutnali. Je to ovoce plné vitamínů a minerálů, sladké a šťavnaté. V kuchyni má dokonce tak univerzální použití, že když se vám zachce, můžete si z něj sestavit menu na celý den. Od snídaně, přes svačinky, oběd, moučník i večeři.

MilkParade.eu: Originální recepty s možností výhry

MilkParade.eu: Originální recepty s možností výhry

Festival MilkParade 2016, pořádaný projektem na podporu konzumace mléka a mléčných výrobků Bílé plus, si pro vás nachystal originální recepty od šéfkuchaře Michala Nikodema. Pokud některý z nich vyzkoušíte, následně ho vyfotíte a pošlete na email info@milkparade.eu, máte navíc šanci vyhrát jeden z pěti voucherů na kuchařský kurz do kulinárního studia Ola Kala.

Vyzkoušejte recepty na jídla, která se připraví skoro samy

Vyzkoušejte recepty na jídla, která se připraví skoro sama

Nejjednodušší recepty bývají ty pečené. Pár minut sice musíte věnovat přípravě, ale až vše vložíte do trouby, máte prakticky hotovo, stačí už jen čekat. Práci vám ještě usnadní zmrazené zeleninové směsi Dione. Takovou zeleninu už logicky nemusíte omývat, loupat ani krájet, což vám ušetří další drahocenné minuty.

Výjimečnost Becherovky oceníte i v koktejlech

Výjimečnost Becherovky oceníte i v koktejlech

Snad každý si jako první zřejmě vybaví oblíbený Beton, tedy Becherovku s tonikem. Tím ale varianty zdaleka nekončí. I Beton můžete pozměnit tím, že do něj přidáte plátek okurky nebo aperitiv původem také z Karlových Varů s názvem KV 14.

Svěží letní menu nejen z mléčných výrobků

Svěží letní menu nejen z mléčných výrobků

Téměř každý dobrý kuchař ví, že je sice možné vařit bez mléka a mléčných výrobků, ale není to zkrátka ono. Do této skupiny odborníků přes mlsné jazýčky patří i Michal Nikodem, majitel pražského kulinárního studia Ola Kala.

<< < 1 2 3 4 > >>
Tvorba webových stránek JakubMíšek.cz & valentadesign.cz
© 2011 Familyfreshnews.cz. Všechna práva vyhrazena.