Recepty
S novým rokem, nové tradice. Recepty na neotřelé pečivo
Pro všechny, kteří se nebojí výzev, připravil Zlatý Bažant spolu s Pavlem Berkym, finalistou Masterchefa, neotřelé vánoční cukroví. Vychutnejte si jej ideálně s přáteli a lahví prémiového ležáku Zlatý Bažant.
Italské tyčinky třikrát jinak
S bazalkovým pestem, se sugem a čedarem nebo parmazánové s mákem? Na jaké z nich máte chuť nejvíc? Nebo si troufnete rovnou na všechny tři druhy? Domácím listovým těstem s těmito kombinacemi chutí jistě ohromíte celou rodinu.
Podzim je čas dýní. Nabízejí nepřeberné množství barev, tvarů a chutí
Menší dýně můžeme využít v podzimních vazbách, velké dát za okno, na balkon či ke vstupním dveřím a třeba je i vydlabat, vyřezat a rozsvítit svíčkami. Jsou krásnou dekorací, ale hlavně patří na talíř.
Hovězí maso v podzimní kuchyni. Vyzkoušejte i méně tradiční partie
Podzim je tady konečně v celé své kráse a s ním i touha vyčarovat si v kuchyni pokrmy, které pořádně zahřejí, zasytí a zároveň potěší i ty nejmlsnější. Proto sáhněte po kvalitním, vyzrálém bio hovězím, které překvapí nejen svou vůní, ale také křehkostí a šťavnatostí.
Bábovka z valašského jahodového jogurtu a jarní bramborový salát s ředkvičkami
Receptů na sladký dezert existují stovky, ale Mlékárna Valašské Meziříčí přináší jediný s lahodným jahodovým jogurtem. Druhým receptem je pak lehký jarní bramborový salát s ředkvičkami.
Jarní mrkev a poctivá majonéza, dvojice surovin, která je skvěle padnoucí kombinací pro velikonoční dezert
Rodinu určitě překvapíte, když jí nabídnete výborný čokoládový dortík, a poté prozradíte, že je v něm majonéza. Péct s majonézou je totiž skvělý trik pro vláčnější pečivo.
Uzená pečeně či klobásky z kýty. Vyznáte se ve vepřovém?
Medailonky z panenky nebo slavnostní vepřovou pečínku asi známe všichni. Víte ale, že zrovna pečeně je vhodná také na uzení nebo grilování? Každý kousek vepřového masa je jiný a vyžaduje jinou úpravu.
Co takhle slaný cheesecake?
Ve spolupráci s food bloggerkou Barborou Charvátovou přinášíme tip na netradiční cheesecake, který ocení jak vaše děti, tak celá rodina.
Viva, salát Caesar. A italský kuchař Caesar Cardini
Salát Caesar je považován za nejznámější a nejoblíbenější salát na světě. A není se co divit, je velmi chutný, a ačkoliv je lehký, dokáže zasytit tak akorát.
Nejlepší pochoutky z chřestu
Chřest se vrací do našich kuchyní, rok od roku roste jeho popularita a stává se stále běžnější lahůdkou v našem jarním jídelníčku. Jeho sezona je poměrně krátká, a je tak třeba si zhruba dvouměsíční chřestové okénko od dubna do června náležitě vychutnat.
Snadné a zdravé recepty z kvalitního kuřecího mletého masa na několik způsobů z Drůbežářského závodu Klatovy
Kuřecí mleté maso je skvělým zdrojem především vitamínu B6, který je nezbytný pro vstřebávání látek a celkový chod metabolismu. Pravidelná konzumace kuřecího mletého masa dodává tělu niacin, který má protirakovinné účinky.
Kuře s nádivkou, oblíbená velikonoční klasika
Kuře patří k vyhledávaným jídlům a variací, jak si ho připravit, je nespočet. Mezi nejpopulárnější jarní pochutiny patří také nádivka, která se často připravuje jako alternativa k jehněčímu na velikonoční tabuli.
Velikonoční jídla z kvalitních potravin. Dejte šanci alternativním druhům mouky
Beránek, mazanec i jidáše, upečte letos tradiční pochutiny z méně známých, za to nutričně zajímavějších druhů mouky. Hladká, polohrubá a hrubá pšeničná mouka jsou sice ty nejrozšířenější varianty, střídají je však i jiné, například cizrnová, pohanková nebo čiroková mouka.
Koření, bez kterého se tradiční vánoční jídla neobejdou
Zopakujme si pár tradičních staročeských receptů na vánoční stůl. Napečeno už máme, přicházejí na řadu slané pokrmy. Základem jsou vždy dobré ingredience kombinované s kvalitním kořením.
Vánoční recepty inspirované Valašskem
Každá rodina se pyšní svými tradičními recepty, které se dědí z generace na generaci, ale je řada těch, kdo rád své pokrmy obohatí a odlehčí. Mlékárna Valašské Meziříčí připravila tipy, jak připravit lehčí verzi štědrovečerní večeře.
Ochutnejte pravé cannoli, typický italský dezert ve tvaru trubiček, jehož kolébkou je Sicílie
Proto bývají často označovány také jako cannoli siciliani. Tradičně se toto pečivo plní sýrem ricotta a připravovat jej lze na různé způsoby, okraje se zdobí drcenými pistáciemi či ořechy, čokoládou, koktejlovými třešněmi, kandovaným ovocem či strouhanou citrusovou kůrou.
Jistoty podzimu: zelí, hrušky, švestky, květák. Ochutnejte naše recepty
Co by rozhodně nemělo chybět v podzimních receptech? Sezonní ovoce. Hrušky. Švestky. Ale i pořádná flákota. A pochoutka pro vegetariány. A rozhodně nesmíme zapomenout na kvalitní ingredience. Jak je ale poznat v obchodě, kde se nachází tisíce výrobků? Naprosto jednoduše. Sledujte jejich obaly, kde můžete spatřit i loga kvality.
Květiny, které ozdobí i ochutí kdejakou specialitu
Jaro, léto ale i podzim. Tato roční období nám nabízejí nespočet květin, které se nemusí stát pouze tradiční ozdobou domácnosti. My vám dnes představíme ty, které zkrášlí a krásně dochutí teplou i studenou kuchyni.
Jablečný koláč s tvarohem a drobenkou, ideální podzimní klasika
Když se řekne jablečný koláč, tak si každý představí nezapomenutelnou vůni a chvilku pohody, když ho ještě trochu teplý přikusujete k ranní kávě, u babičky na prázdninách nebo doma po nedělním obědě. Jen málokomu by nechutnal. V následujícím receptu si tuto osvědčenou klasiku představíme.
Bez brambor se neobejdeme, jsou královnou zeleniny
Přestože většina z nás považuje zemáky za pouhou přílohu, mají nespočet výhod, které je drží na pomyslné špici královny zeleniny. Nahlédněte s námi pod pokličku jejich odrůd. Napovíme vám, které typy se budou hodit na hranolky a jaké na knedlíky.
Interiérové trendy pro rok 2023. Harmonie a spojení s přírodou
Důraz na přírodní materiály, zemité odstíny, minimalismus i míchání stylů – to jsou trendy, které…
Značka Oral-B představila novou pastu pečující o zubní sklovinu v recyklovatelné tubě
Zubní pasta Oral-B Professional Enamel Regeneration pomáhá posilovat a chránit zubní sklovinu, a…
Imunitu podpoří zázvorové čaje TEEKANNE
Dlouhá zima, málo slunečního svitu a stres dávají naší imunitě pořádně zabrat. Podpořte svou…
I v novém roce spolu: Sedací soupravy, na které se vejdete všichni
Co si takhle spolu s novým rokem dopřát útulné posezení s celou rodinou? Obývací pokoj je centrem…
Druhy pepřů. Nejkvalitnější je v nové bagetě Lok Lak z Bageterie Boulevard
Pepř pochází z keře pepřovníku, který nalezneme v tropických částech světa. Jediný keř může mít na…
Novinka, která vás vezme za srdce: Nutella Biscuits pro ty nejsladší společné chvíle
Není nad to se setkat se svými nejbližšími, společně se bavit a při tom si vychutnávat něco dobrého…
Sezóna zimních prázdnin se nezadržitelně blíží
A jak říkají milovníci outdoorových aktivit: „Neexistuje špatné počasí, jen špatné oblečení.“…
Proměňte svou kuchyň v luxusní pekárnu!
Také se vám sbíhají sliny, když cítíte vůni čerstvě upečeného chleba? A co si tento gurmánský luxus…
Skleněné figurky a korálky vlastní výroby na workshopu sklářky Jitky Havlíčkové
Jste tvořiví? A už jste zkusili vyrobit si něco ze skla? Tuto jedinečnou příležitost budete mít v…
Špajzka nebo skříň? Jak uložit trvanlivé potraviny
Mouka, cukr, konzervy či těstoviny. Trvanlivé potraviny často nakupujeme ve velkém do zásoby. Kam…
Třetí ročník Běhu Českou Kanadou opět podpoří dobrou věc
V sobotu 16. června se v Nové Bystřici uskuteční třetí ročník benefičního závodu Běh Českou Kanadou…
Festival láká na snoubení folkloru, vína a gastronomie
Festival vína VOC Znojmo, který letos ve Znojmě bude již podesáté, zve na den plný vína, folklóru a…
Obrazy, odrazy
V pražské galerii Nová síň se v úterý 24. dubna uskuteční od 18h vernisáž výstavy výtvarníka…
Ladovské vepřové hody v Pivovaru Velké Popovice
Idylický obrázek Josefa Lady zachycující dění na venkovské zabijačce zná asi každý. Jedinečnou…
Masopustní průvody rozveselí celou Vysočinu
Nejveselejší a nejbujařejší svátek roku, kdy se lidé baví, a hlavně se dobře nají, je typický také…
Mikuláš na Lipně bude s lyžovačkou
První nadějnou zprávu hlásí před letošní sezónou Skiareál Lipno. Díky nočním mrazům běží sněžná…
Tuchlovická pouť s chutí a dobrou zábavou i letos
Od pátku 5. až do neděle 7. května se bude už po čtyřiadvacáté konat v Tuchlovicích na Kladensku…
Tuchlovická pouť 2016 už po třiadvacáté
Od pátku 6. až do neděle 8. května proběhne jeden z největších středočeských folklorních festivalů.…
Znojemský Vinobus zavede turisty přímo k vinařům, do přírody i na věž
Vinobus VOC Znojmo je horkou novinkou letošní turistické sezóny na jižní Moravě. Využít jej mohou…
NA SKOK do parků Disneyland. Kolik peněz bude stát jejich úklid po pandemii
Zájem online o zábavní parky se za poslední tři měsíce zvýšil o pětašedesát procent, což je jistě…
Svetový deň sprieodcov prinesie do Trnavy nové prehlidky
Trnava si aj v tomto roku pripomenie Svetový deň sprievodcov. Príďte ho osláviť aj vy 23. februára…
Vianočné trhy majú v Bratislave už dlhoročnú tradíciu
Je to miesto priateľských stretnutí, kde čas beží o čosi pomalšie. Ľudia sa stretnú pri varenom…
Adventné trhy v Trnave musíte jednoducho zažiť
Každý si chce naplno vychutnať jedinečnú atmosféru blížiacich sa sviatkov, dopriať si rôzne domáce…
Smolenický zámok ovládnu strašidlá
Užite si strašidelnú atmosféru na mieste opradenom legendami a povesťami. Strašidlá, duchovia a aj…
Jaskyňa Driny oslavuje 90. výročie, buďte při tom
Málokto vie, že jaskyňa Driny je jedinou sprístupnenou jaskyňou na západnom Slovensku.…
V Bratislave zažijete Veľkú noc inak
Užite si tradičné sviatky jari práve u nás! Spoznáte kultúru a atraktivity hlavného mesta a regiónu…
Víkendový skibus spája štyry lyžiarske strediská
V sobotu 19. januára bol spustený unikátny projekt, ktorý prepája štyry atraktívne turistické…
Bratislava v teple múzeí a galérií
Bratislava je sídlom tridciatich špecializovaných múzeí. Na svoje si prídu aj milovníci umenia.
Remeselné dielne v TIC Horehronie
Priestory turisticko informačného centra Horehronie v obci Bystrá sa každú stredu menia na malú…