Recepty

Květiny, které ozdobí i ochutí kdejakou specialitu

Květiny, které ozdobí i ochutí kdejakou specialitu

Jaro, léto ale i podzim. Tato roční období nám nabízejí nespočet květin, které se nemusí stát pouze tradiční ozdobou domácnosti. My vám dnes představíme ty, které zkrášlí a krásně dochutí teplou i studenou kuchyni.

Jablečný koláč s tvarohem a drobenkou, ideální podzimní klasika

Jablečný koláč s tvarohem a drobenkou, ideální podzimní klasika

Když se řekne jablečný koláč, tak si každý představí nezapomenutelnou vůni a chvilku pohody, když ho ještě trochu teplý přikusujete k ranní kávě, u babičky na prázdninách nebo doma po nedělním obědě. Jen málokomu by nechutnal. V následujícím receptu si tuto osvědčenou klasiku představíme.

Bez brambor se neobejdeme, jsou královnou zeleniny

Bez brambor se neobejdeme, jsou královnou zeleniny

Přestože většina z nás považuje zemáky za pouhou přílohu, mají nespočet výhod, které je drží na pomyslné špici královny zeleniny. Nahlédněte s námi pod pokličku jejich odrůd. Napovíme vám, které typy se budou hodit na hranolky a jaké na knedlíky.

Mlékárna Valašské Meziříčí připravila několik různých variant receptů na oblíbené dipy

Mlékárna Valašské Meziříčí připravila několik různých variant receptů na oblíbené dipy

Bílý jogurt či Kysaná smetana z Valašska, Mlékárny Valašské Meziříčí, jsou vhodnou ingrediencí na zdravý dip k masu či jiným pochutinám na gril. Vyzkoušet lze nejrůznější varianty se sýry, bylinkami a jiným kořením.

Seznamte se s Habány! Čeká vás největší Habánský sklep a místní speciality

Seznamte se s Habány! Čeká vás největší Habánský sklep a místní speciality

Jak se víno na Moravu dostalo, kdo ho zpopularizoval a vytvořil jedinečný způsob, který je v jeho výrobě patrný dodnes? Vydejte se na výlet do míst, kde dýchá více než 400 let stará historie moravského vinařství a dopřejte si pohodový víkend se vším všudy!

Jak voní začátek léta, aneb Jak chutnají červnové recepty

Jak voní začátek léta, aneb Jak chutnají červnové recepty

Cítíte tu jedinečnou vůni rajčat? Nebo třeba bylinek? Jestliže si chcete dát nějaký salát, tyto suroviny vám postačí. Ale co když toužíte po vydatném pokrmu? Z masa je v tuto roční dobu perfektní rybí, protože je lehké a dobře stravitelné.

delikatesou pro vyvolené. Dnes si ho můžeme vychutnat všichni

Křehký a voňavý chřest byl dříve delikatesou pro vyvolené. Dnes si ho můžeme vychutnat všichni

Je plný kyseliny listové a vitamínů C a A. Snižuje hladinu cholesterolu, upravuje krevní tlak a zlepšuje látkovou výměnu. Chřest je také zdrojem vitaminu E, který posiluje imunitní systém.

Kapustovo – fazolové karbanátky, skvělá volba na rychlý oběd

Kapustovo – fazolové karbanátky, skvělá volba na rychlý oběd

Projekt Zrozeno v EU přináší ve spolupráci s food bloggerkou Barborou Charvátovou recept z kvalitní domácí zeleniny na kapustovo–fazolové karbanátky.

Zkuste listový špenát jinak. Připravíte z něj perfektní přílohu i dokonalý salát. Inspirujte se našimi tipy

Zkuste listový špenát jinak. Připravíte z něj perfektní přílohu i dokonalý salát. Inspirujte se našimi tipy

Čerstvý listový špenát se skvěle hodí nejen k obědu, ale také jako lehká večeře. Obsahuje velké množství vitamínů B, C, D, E i vápník, hořčík, železo, fosfor, zinek a mnohé další.

Nastal čas kedluben. Můžeme z nich připravit lehké a zajímavé pokrmy, které překvapí celou rodinu

Nastal čas kedluben. Můžeme z nich připravit lehké a zajímavé pokrmy, které překvapí celou rodinu

S kedlubnou se dá totiž v kuchyni přímo kouzlit. Ať už se rozhodnete udělat z kedlubny hlavní chod nebo ji využít třeba jako přílohu, nezapomínejte na to, že by měla být vždy čerstvá a kvalitní.

Maliny můžeme podávat i v netradičním pojetí. Lze z nich připravit spoustu výtečných pokrmů

Maliny můžeme podávat i v netradičním pojetí. Lze z nich připravit spoustu výtečných pokrmů

Maliny jsou samozřejmě výborné samy o sobě. Můžeme je ale zkusit i jinak. Jejich perfektní sladkokyselou aromatickou chuť můžeme spojit s jinými ingrediencemi. Připravili jsme pro vás malinové menu plné neotřelých kombinací.

Konečně jahody! Koncem května začínají dozrávat první lokální jahody a v průběhu června jejich sezóna vrcholí

Konečně jahody! Koncem května začínají dozrávat první lokální jahody a v průběhu června jejich sezóna vrcholí

Pokud ani vy nemůžete slaďoučkému červenému ovoci odolat, dopřejte si jich, co hrdlo ráčí. Vybírejte však pečlivě.

Nudu lehce nahradí kuchyně. Zapojte své děti a probuďte v nich fantazii

Nudu lehce nahradí kuchyně. Zapojte své děti a probuďte v nich fantazii

Kuchyně je pro děti odjakživa velkým lákadlem a místem pro kreativitu. Nebojte se nepořádku a vybírejte z jednoduchých receptů, které zvládnou i ti nejmenší. Nejen, že se zabaví, ale také se hravou formou naučí spoustu nového.

Jaro je tady. Je čas vyměnit syté polévky za lehké pomazánky

Jaro je tady. Je čas vyměnit syté polévky za lehké pomazánky

Jejich výhodou je nekonečná variabilita. A to nejen co se týče ingrediencí, ale i způsobu využití. Namažte je na kousek dobrého pečiva a posypte čerstvými bylinkami, naplňte jimi zeleninu nebo si je vychutnejte jako dip k celozrnným krekrům.

K jaru patří bylinky. Připravit je můžete jako špenát, pesto nebo polévku

K jaru patří bylinky. Připravit je můžete jako špenát, pesto nebo polévku

Mnoho z nás touží dostat se před létem zpátky do formy. A k tomu nám nejlépe pomůže právě se probouzející příroda. Využijte první jarní bylinky a napumpujte své tělo vitaminy a minerály.

Grilovací sezona doslova klepe na dveře, a tak je nejvyšší čas se na toto příjemné období připravit

Grilovací sezona doslova klepe na dveře, a tak je nejvyšší čas se na toto příjemné období připravit

Neměli byste opomenout ani tu správnou výbavu na pohodové grilování, ani nové recepty, díky nimž si dopřejete ten správný kulinářský zážitek klidně každý den.

Cibule, česnek, brambory, celer, mrkev, červená řepa, kapusta, pórek, pastinák, zelí...

Cibule, česnek, brambory, celer, mrkev, červená řepa, kapusta, pórek, pastinák, zelí...

To jsou suroviny, které v zimních měsících hrají prim. Chladné měsíce jsou obdobím kašlů a nachlazení, dobou, kdy podvědomě vyhledáváme jídla, která přinášejí pocit tepla, například letní saláty nahrazují krémové polévky.

Nakládaný hermelín s majoránkou

Nakládaný hermelín s majoránkou

Ať už na něj máte chuť vy, a nebo jste se jej rozhodli připravit jako dárek – touto klasikou určitě nezklamete. Projekt Zrozeno v EU přináší zajímavý recept na naložený hermelín. Díky naložení do kvalitního oleje hermelín dlouho vydrží a navíc se skvěle rozleží.

Lehké a výživné recepty z kvalitních surovin pro zpříjemnění jarních dní

Lehké a výživné recepty z kvalitních surovin pro zpříjemnění jarních dní

Kvalitní a dobré jídlo nám hned zlepší náladu. Víte ovšem, jak vybírat potraviny, abyste si co nejvíce pochutnali? Podle log kvality umístěných na jejich obalech.

Valentýnské sušenky s kávovým krémem

Valentýnské sušenky s kávovým krémem

Valentýnské sušenky v sobě spojují báječnou chuť křupavého těsta s lehce nahořklou chutí kávy a můžete je vyšperkovat třeba i čokoládou.

<< < 1 2 3 46 > >>
Tvorba webových stránek JakubMíšek.cz & valentadesign.cz
© 2011 Familyfreshnews.cz. Všechna práva vyhrazena.