Recepty

Dárek, se kterým si užijete podzim chutněji

Dárek, se kterým si užijete podzim chutněji

K tradiční české kuchyni patří knedlík, který během podzimu zase zažívá boom popularity. Jak jinak servírovat svatomartinskou husu, zvěřinové ragú, bažanta na portském nebo lahodný guláš? Ale víte, že zdaleka nemusíte trvat jen na starém dobrém houskovém knedlíku?

Cuketové hody aneb odlehčená večeře v podobě cukeťáku

Cuketové hody aneb odlehčená večeře v podobě cukeťáku

Právě vrcholí sezóna cuket, které plní zahrádky po celé zemi. Cuketa se tak dostává do centra pozornosti a talíře plní mnoho různých pokrmů z této populární zeleniny. Pokud máte chuť na změnu a nevíte si rady s letními přebytky cukety, máme pro vás dobrou zprávu.

Levandulové madlenky se rozplynou na jazyku a provoní kuchyň

Levandulové madlenky se rozplynou na jazyku a provoní kuchyň

Svěží vůně Provence, relaxační účinky podporující klidný spánek a lahodná chuť rozplývající se na jazyku, to vše ve vaší kuchyni v jeden moment. Je to vůbec možné?

Clafoutis s třešněmi aneb letní král francouzských dezertů

Clafoutis s třešněmi aneb letní král francouzských dezertů

Už jste někdy slyšeli o francouzském dezertu clafoutis? Lehký, vláčný, nadýchaný? Ano, to je on, tohoto léta šampion! Sezóna letních prázdnin totiž znamená jediné, sklizeň ovoce včaně třešní.

Čas jahodového mámení

Čas jahodového mámení

Jahodová sezóna je v plném proudu, a tak využijte příležitosti, vyrazte na samosběr jahod nebo na vlastní zahrádku a pusťte se do knedlíků třeba hned o víkendu. Je to zaručená klasika, která potěší všechny okolo vás, od nejmenších až po ty nejstarší.

Velikonoční mrkvové cupcaky

Velikonoční mrkvové cupcaky

Beránci, malovaná vajíčka či pomlázka. Velikonoce se pojí s řadou symbolik, zvyků a tradic, které se dodržují po generace. I pro rodiny, ve kterých se tento křesťanský svátek neslaví, jsou Velikonoce příležitostí pro jarní úklid, jarní výzdobu a setkání se sousedy či přáteli.

Recepty pro milovníky máku

Recepty pro milovníky máku

Makové buchty, makové záviny či škubánky s mákem. Slyšíte kouzelné slovíčko mák a začínáte bystřit? My vám ale dnes přinášíme úplně jiný recept! Je jednoduchý, rychlý, zdravý a zároveň plný máku.

S novým rokem, nové tradice. Recepty na neotřelé pečivo

S novým rokem, nové tradice. Recepty na neotřelé pečivo

Pro všechny, kteří se nebojí výzev, připravil Zlatý Bažant spolu s Pavlem Berkym, finalistou Masterchefa, neotřelé vánoční cukroví. Vychutnejte si jej ideálně s přáteli a lahví prémiového ležáku Zlatý Bažant.

Italské tyčinky třikrát jinak

Italské tyčinky třikrát jinak

S bazalkovým pestem, se sugem a čedarem nebo parmazánové s mákem? Na jaké z nich máte chuť nejvíc? Nebo si troufnete rovnou na všechny tři druhy? Domácím listovým těstem s těmito kombinacemi chutí jistě ohromíte celou rodinu.

m je čas dýní. Nabízejí nepřeberné množství barev, tvarů a chutí

Podzim je čas dýní. Nabízejí nepřeberné množství barev, tvarů a chutí

Menší dýně můžeme využít v podzimních vazbách, velké dát za okno, na balkon či ke vstupním dveřím a třeba je i vydlabat, vyřezat a rozsvítit svíčkami. Jsou krásnou dekorací, ale hlavně patří na talíř.

Hovězí maso v podzimní kuchyni. Vyzkoušejte i méně tradiční partie

Hovězí maso v podzimní kuchyni. Vyzkoušejte i méně tradiční partie

Podzim je tady konečně v celé své kráse a s ním i touha vyčarovat si v kuchyni pokrmy, které pořádně zahřejí, zasytí a zároveň potěší i ty nejmlsnější. Proto sáhněte po kvalitním, vyzrálém bio hovězím, které překvapí nejen svou vůní, ale také křehkostí a šťavnatostí.

Bábovka z valašského jahodového jogurtu a jarní bramborový salát s ředkvičkami

Bábovka z valašského jahodového jogurtu a jarní bramborový salát s ředkvičkami

Receptů na sladký dezert existují stovky, ale Mlékárna Valašské Meziříčí přináší jediný s lahodným jahodovým jogurtem. Druhým receptem je pak lehký jarní bramborový salát s ředkvičkami.

Jarní mrkev a poctivá majonéza, dvojice surovin, která je skvěle padnoucí kombinací pro velikonoční dezert

Jarní mrkev a poctivá majonéza, dvojice surovin, která je skvěle padnoucí kombinací pro velikonoční dezert

Rodinu určitě překvapíte, když jí nabídnete výborný čokoládový dortík, a poté prozradíte, že je v něm majonéza. Péct s majonézou je totiž skvělý trik pro vláčnější pečivo.

Uzená pečeně či klobásky z kýty. Vyznáte se ve vepřovém?

Uzená pečeně či klobásky z kýty. Vyznáte se ve vepřovém?

Medailonky z panenky nebo slavnostní vepřovou pečínku asi známe všichni. Víte ale, že zrovna pečeně je vhodná také na uzení nebo grilování? Každý kousek vepřového masa je jiný a vyžaduje jinou úpravu.

Co takhle slaný cheesecake?

Co takhle slaný cheesecake?

Ve spolupráci s food bloggerkou Barborou Charvátovou přinášíme tip na netradiční cheesecake, který ocení jak vaše děti, tak celá rodina.

Viva, salát Caesar. A italský kuchař Caesar Cardini

Viva, salát Caesar. A italský kuchař Caesar Cardini

Salát Caesar je považován za nejznámější a nejoblíbenější salát na světě. A není se co divit, je velmi chutný, a ačkoliv je lehký, dokáže zasytit tak akorát.

Nejlepší pochoutky z chřestu

Nejlepší pochoutky z chřestu

Chřest se vrací do našich kuchyní, rok od roku roste jeho popularita a stává se stále běžnější lahůdkou v našem jarním jídelníčku. Jeho sezona je poměrně krátká, a je tak třeba si zhruba dvouměsíční chřestové okénko od dubna do června náležitě vychutnat.

Snadné a zdravé recepty z kvalitního kuřecího mletého masa na několik způsobů z Drůbežářského závodu Klatovy

Snadné a zdravé recepty z kvalitního kuřecího mletého masa na několik způsobů z Drůbežářského závodu Klatovy

Kuřecí mleté maso je skvělým zdrojem především vitamínu B6, který je nezbytný pro vstřebávání látek a celkový chod metabolismu. Pravidelná konzumace kuřecího mletého masa dodává tělu niacin, který má protirakovinné účinky.

Kuře s nádivkou, oblíbená velikonoční klasika

Kuře s nádivkou, oblíbená velikonoční klasika

Kuře patří k vyhledávaným jídlům a variací, jak si ho připravit, je nespočet. Mezi nejpopulárnější jarní pochutiny patří také nádivka, která se často připravuje jako alternativa k jehněčímu na velikonoční tabuli.

Velikonoční jídla z kvalitních potravin. Dejte šanci alternativním druhům mouky

Velikonoční jídla z kvalitních potravin. Dejte šanci alternativním druhům mouky

Beránek, mazanec i jidáše, upečte letos tradiční pochutiny z méně známých, za to nutričně zajímavějších druhů mouky. Hladká, polohrubá a hrubá pšeničná mouka jsou sice ty nejrozšířenější varianty, střídají je však i jiné, například cizrnová, pohanková nebo čiroková mouka.

<< < 1 2 3 47 > >>
Tvorba webových stránek JakubMíšek.cz & valentadesign.cz
© 2011 Familyfreshnews.cz. Všechna práva vyhrazena.