Facebook

Na prvním místě je Chimelong Ocean Kingdom, jehož čištění se odhaduje na 14,9 milionu EUR. Obrovské letovisko o rozloze 20,72 km2 v čínském Ču-chaji pořádá řadu jízd a představení a je největším oceánariem na světě. K jeho dezinfekci bude zapotřebí přibližně 20,7 milionů antibakteriálních ubrousků, což je jistě další přírůstek k pěti rekordům parku v Guinnessově knize rekordů.

Na druhém místě je Disney World na Floridě, jehož úklid bude stát odhadem 5,2 milionu EUR a 7,2 milionu antibakteriálních ubrousků. Podle výzkumu společnosti ClearItWaste je to téměř třicetkrát víc, než úklid bytu rappera Drakea během celého roku.

Střediska Disney v Šanghaji, Paříži a Kalifornii jsou na třetím, čtvrtém a pátém místě. Šanghajský park bude úklid stát přibližně 2,8 milionu EUR a 3,8 milionu ubrousků, pařížské Magic Kingdom vyjde majitele na 1,4 milionu EUR a k úklidu bude třeba dva miliony ubrousků a kalifornské Disneyland Resort bude za úklid účtováno 1,3 milionu EUR a 1,8 milionu ubrousků.

S více než jedenácti miliony návštěvníků ročně, v neposlední řadě je Universal Studios v japonské Osace. Plocha parku o rozloze 130 akrů by i tak stála neuvěřitelných 450 275,52 EUR a přes šest set tisíc utěrek.

Úklid deseti největších zábavních parků na světě by stálo neuvěřitelných 30,6 mil. EUR s použitím 42 milionů utěrek.
 

 Redakce FFN a https://www.onbuy.com/gb/

 
 

 

Fotogalerie k článku