Medvědí česnek se hodí do pomazánek, polévek, k masu, těstovinám, bramborám nebo do velikonoční nádivky. Slušet a chutnat bude i v oblíbeném salátu připraveném jako lehký oběd nebo večeře. Vyzkoušejte jaro přímo na talíři.

Facebook

Caesar s medvědím česnekem
Recept na tento salát je příbuzný slavného salátu Caesar. Mají hodně společného, chuťově je navíc vyšperkovaný zelenými lístky v dresingu.  Lehká česneková chuť bylinky funguje ve spojení s ostatními ingrediencemi přímo neskutečně.

Pro 4 osoby budete potřebovat tyto ingredience: 20 g medvědího česneku (menší svazek), 1 stroužek česneku, 30 g majonézy, 150 ml mléka, 3 ančovičky, 10 g strouhaného parmezánu, 2 lžíce šťávy z citrónu, sůl, pepř, 1 římský salát, krutony (ze 4 plátků toastového chleba), 1 velké kuřecí prso, klíčky na ozdobu

Postup: Kuře nakrájejte na kousky, osolte a opepřete. Opečete na pánvi. Ručním mixérem společně rozmixujte mléko, majonézu, medvědí česnek, ančovičky a parmezán. Vytvoříte krásnou zelenou emulzi. Dochuťte citrónem, solí a pepřem. Zamíchejte do opláchnutého natrhaného salátu. Přidejte opečené krutony, opečené kuře a ozdobte klíčky. Navrch posypejte hoblinami parmezánu, trochou ančoviček a kdo má rád, třeba i opečenou slaninou. Můžete podávat.

TIP: Nemáte zahrádku ani les, kde medvědí česnek nadivoko roste? Nevadí, firma Titbit pro vás medvědí česnek vypěstovala. Navíc jsou bylinky zabaleny tak, že zůstanou dlouho čerstvé. Vyzkoušejte nové praktické balení i dalších řezaných bylinek, jako je pažitka, aromatická bazalka, osvěžující máta, exotický koriandr a další. Ve vlhkém ubrousku se dají v lednici skladovat i několik dní.

Redakce FFN a www.titbit.cz.