Pro léčbu každého z onemocnění je stěžejní začít s ní co nejdříve. Ve Smrdákách proto věnují vydatnou péči právě dětem. Díky koncentraci minerální sirovodíkové vody 670 mg/l, nejvyšší v Evropě, a dlouholetým zkušenostem s péčí o malé pacienty jsou zde špičkově vybaveni pro léčbu mnoha kožních onemocnění, jako jsou všechny formy Psoriázy (lupénky), atopických dermatitid (ekzémů), Pruriga a chronických dermatóz.

Facebook

Úspěchy malých slovenských lázní však stojí nejen na využívání unikátního léčivého zdroje, špičkovém vybavení a používání vlastních přípravků se speciální recepturou, ale také na propracovaném systému péče o malé pacienty. V dětském balneocentru jsou denně schopni postarat se o 60–70 dětí.

Přivítá je zde nově zrekonstruovaná vanová část, kde najdeme nejen nové ruční a nožní vany, ale také vířivé vany, šlapací koupele atd. Vybavení této části balneocentra umožňuje obstarat kompletně všechny procedury, u nichž je využívána mineralizovaná voda. Zajímavou součástí léčby je rovněž fototerapie, která urychluje hojení některých kožních onemocnění, pomáhá snižovat množství mastí a léků a zabraňuje opakovanému vzniku nemoci.

Protože pozitivní výsledky léčby můžeme pozorovat až po delším pobytu v lázních (nejméně cca 14 dnů), je zde zabezpečena řádná školní výuka dětí stejně jako zajímavá náplň jejich volného času v Klubu volnočasových aktivit. Stranou nezůstanou ani rodiče. Ve Smrdákách se snaží svou edukační činností vzdělávat dospělé v polázeňské péči o své potomky a podávat potřebné informace, například i v oblasti stravování dětí.

V lázních Smrdáky mohou zájemci zakusit také ambulantní, jednorázové využití procedur. Po konzultaci s lékařem a odsouhlasení procedur, je lze podat ještě ten samý den. Příznivý dopad léčby však závisí na delším využívání léčivých zdrojů a dobrému výsledku napomáhá mnoho dalších faktorů: stravou a denním režimem počínaje a konče podmínkami prostředí, v němž se dítě nachází. V lázních Smrdáky jsou na léčbu dětí komplexně připraveni už dlouhá léta a kromě v Evropě unikátně mineralizované vody nabízejí v péči o malé pacienty bohaté zkušenosti a tradici, která prospěla už mnoha dětem nejen z Evropy, ale i z jiných koutů světa.

Iva Burianová

www.smrdaky.danubiushotels.com