Pro baculatější děti jsme připravili naprosto ojedinělý a zábavný způsob léčby dětské obezity plný animačních programů zaměřených na pohyb a zdravou gastronomii. Dětské klienty nejen pobavíme, ale snáz a přirozeně nastartujeme změnu jejich myšlení i emocí směrem ke zdravé stravě a životnímu stylu,“ dodává Irena Vašicová.

V léčebně je také možný doprovod rodičů, kteří jsou ubytováni s dětmi na jednom pokoji
Během pobytu mohou rodiče absolvovat celý léčebný program, naučí se základní prvky cvičení, zdravé výživy a mohou pokračovat s rehabilitací nebo redukčním plánem v domácím prostředí. Zdravotnickou péči zajistí odborný dětský lékař, primář se specializací z fyziatrie, balneologie a léčebné rehabilitace, tým diplomovaných dětských sester, nutričních terapeutů, fyzioterapeutů a dalšího personálu. Během lázeňské léčby mohou děti pokračovat ve vzdělávacím i výchovném programu ve speciální základní případně mateřské škole.
„Dlouhodobě udržujeme a stále rozšiřujeme velmi dobrou spolupráci s dětskými klinikami a pediatry. Věřím, že naše nová dětská léčebna přinese mnohým klientům hlavně příjemně strávené chvíle během jejich pobytu a současně zdravotní úlevu“, uzavírá Irena Vašicová. Dětem i rodičům jsou zároveň k dispozici služby všech lázeňských domů, kde jsou bazény, bowling, masáže a další volnočasové aktivity.

Facebook

 

Historie a fakta o Radosti
Budova dětské léčebny Radost byla vystavěna už v letech 1932 – 1933. Od roku 1948 je využívána pro účely dětské léčebny. V mezičase prošla několika přestavbami. Současná rozsáhlá rekonstrukce se týká zateplení, fasády, výměny oken, nových interiérů, výtahu a přístrojového vybavení. Nová budova má kapacitu 59 lůžek. Osm pokojů má vlastní sociální zařízení. Jeden pokoje je také upraven jako bezbariérový. Cílem rekonstrukce je nejen úspora provozu budovy, ale především zvýšení pohodlí pro děti i maminky, které je často při pobytu doprovází. Samotné stavební práce začaly v prosinci 2013 a končí v březnu 2014. Modernizaci dětské léčebny Radost s celkovým rozpočtem 16 milionů korun, financuje akciová společnost převážně z vlastních zdrojů a z investičního úvěru. Ambasadorkou dětské léčebny Radost je herečka Zlata Adamovská.

Iva Burianová

www.ltnb.cz