Mezi nevítané kožní projevy, s nimiž se můžeme setkat při nadměrném vystavování slunci, je tvorba nepravidelné pigmentace takzvané pigmentové skvrny. Řešení nabízí depigmentační řada přípravků francouzské kosmetiky značky GERnétic, která funguje na bázi snižování produkce kožního pigmentu. Při pravidelné aplikaci dojde ke sjednocení barvy kůže a skvrny rychle mizí. GERnétic představuje tyto produkty v novém obalu.
„Nepravidelná pigmentace patří mezi kožní projevy, které mají svůj původ v nadměrné expozici slunečnímu záření. Proto nesmíme zapomínat, že nezbytnou součástí řešení problémů s pigmenty je prevence,“ uvádí Alena Kimlová, hlavní kosmetička a školitelka GERnétic. „Pozor bychom si měli dávat zejména na jaře, kdy pleť ještě není na slunce připravena. V létě pak doporučuji vyvarovat se nadměrnému a nerozumnému slunění bez odpovídající ochrany. Pokud se už pigmentové skvrny objevily, doporučujeme naše depigmentační přípravky Depigmentační sérum a Bělící krém. Fufungují na rostlinné bázi a účinně snižuje produkci kožního pigmentu. Oba přípravky obsahují ochranný SPF faktor,“ dodává Alena Kimlová.
Kombinace obou přípravků je vhodná. Použití obou produktů totiž násobí účinek. Na pokožku nejprve aplikujeme bělící krém, a to na celý obličej včetně míst, která nejsou pigmentovaná. A na něj, pouze lokálně, na hodně pigmentovaná místa bělící sérum.

Facebook

Depigmentační sérum SPF 15+
Exkluzivní přípravek pro dokonalé bělení pigmentových skvrn s vysoce účinnými aktivními látkami z bílého morušovníku a grapefruitu. Obsahuje keratolický enzym, který přírodní cestou odbourává pigmentované buňky a zabraňuje tvorbě dalších pigmentů. Depigmentační sérum aplikujte na závěr ranní a večerní péče přímo na pigmentovou skvrnu (otvor tuby přiložte na skvrnu a vytlačte malé množství tak, aby nestékalo).

Bělící krém SPF 10+
Bělicí krém s kyselinou L-mléčnou a B-Laktoglobulinem zesvětluje pigmentové plochy a pomáhá předcházet další pigmentaci, zároveň pleť regeneruje, hydratuje a působí jako antioxidant. Obsahuje také extrakt z břízy a lékořice, který pleť zjemňuje a zvláčňuje. Krém je vhodný používat na větší pigmentové plochy a nepravidelně pigmentovanou pleť. Bělicí krém aplikujte na závěr péče, v případě rozsáhlejší pigmentace je vhodné jej použít ráno i večer.

Jak předcházet vzniku pigmentových skvrn
Nejdůležitější je prevence. Stačí dodržovat jednoduché zásady, které pomohou zachovat Vaší pleti zdraví a krásu:

  • Vždy používejte krém s odpovídajícím UV filtrem. Také Váš běžný denní krém by měl obsahovat ochranný UV filtr. Inspirujte se v nabídce denních krému značky GERnétic.
  • Vyvarujte se nadměrnému slunění na ostrém jarním slunci, kdy pokožka není na opalování ještě připravena.
  • V létě nadměrně nevystavujte pokožku slunečnímu záření a opalujte se rozumně.
  • Zvýšenou pozornost věnujte péči o pokožku také na horách, kde je sluneční záření velmi intenzivní.

Blanka Opltová

www.gernetic.cz

 

 

 

 

 

Fotogalerie k článku