Verrine je navíc ideální zákusek na pikniky – snadno se přenáší a v průhledných skleničkách krásně ukazuje své vrstvy. S nádechem oblíbeného mojita podle receptu cukrářky Terezy Pachtové z francouzské butikové cukrárny Future Sailors je tak ideálním dezertem na léto!
Mojito Verrine
Porce: 6-8 / Příprava: cca 2 h + čas na odpočinek
Mátovo-rumový krém:
- 300 g smetany ke šlehání
- 90 g bílé čokolády
- 20 g rumu
- 3 g čerstvé máty
Mátový korpus:
- 100 g vejce
- 160 g cukru krystal
- 120 g hladké mouky
- 80 g bílého jogurtu
- 40 g rozpuštěného másla
- 2 g kypřícího prášku
- 5 g čerstvé máty
- kůra z jedné limetky
Limetkový krém:
- 100 g vejce
- 100 g cukru krystal
- 50 g limetkové šťávy
- 160 g másla
- kůra z jedné limetky
Postup:
-
Mátovo-rumový krém:
- Smetanu zahřejte a přidejte lístky máty, nechte louhovat 15 minut a poté sceďte.
- Bílou čokoládu rozpusťte a pomalu k ní přilévejte mátovou smetanu.
- Nakonec zašlehejte rum a směs uložte do lednice přes noc.
-
Mátový korpus:
- Cukr promixujte s lístky máty.
- V robotu vyšlehejte vejce s mátovým cukrem do běla.
- Přidejte jogurt, prosátou mouku s kypřícím práškem a limetkovou kůrou.
- Nakonec zašlehejte rozpuštěné máslo.
- Těsto nalijte do formy vyložené pečicím papírem a pečte na 180°C cca 10 minut dozlatova.
-
Limetkový krém:
- Vejce, cukr, limetkovou šťávu a kůru vyšlehejte a pak zahřívejte v hrnci na 85°C.
- Přelijte směs do misky a až vychladne na 45°C, zašlehejte máslo pokojové teploty.
- Uložte do lednice na minimálně 4 hodiny.
Kompletace:
- Na dno skleničky nastříkejte limetkový krém.
- Na něj položte na stejnoměrné kostičky nakrájený mátový korpus.
- Mátový krém vyšlehejte a nastříkejte ho na korpus.
- Dezert dozdobte lístky máty.
Vychutnejte si tento osvěžující a krásně vrstvený dezert, který vás okouzlí svou kombinací chutí a atraktivním vzhledem.
Redakce FFN