Facebook

Verrine je navíc ideální zákusek na pikniky – snadno se přenáší a v průhledných skleničkách krásně ukazuje své vrstvy. S nádechem oblíbeného mojita podle receptu cukrářky Terezy Pachtové z francouzské butikové cukrárny Future Sailors je tak ideálním dezertem na léto!

Mojito Verrine

Porce: 6-8 / Příprava: cca 2 h + čas na odpočinek

Mátovo-rumový krém:

  • 300 g smetany ke šlehání
  • 90 g bílé čokolády
  • 20 g rumu
  • 3 g čerstvé máty

Mátový korpus:

  • 100 g vejce
  • 160 g cukru krystal
  • 120 g hladké mouky
  • 80 g bílého jogurtu
  • 40 g rozpuštěného másla
  • 2 g kypřícího prášku
  • 5 g čerstvé máty
  • kůra z jedné limetky

Limetkový krém:

  • 100 g vejce
  • 100 g cukru krystal
  • 50 g limetkové šťávy
  • 160 g másla
  • kůra z jedné limetky

Postup:

  1. Mátovo-rumový krém:
    • Smetanu zahřejte a přidejte lístky máty, nechte louhovat 15 minut a poté sceďte.
    • Bílou čokoládu rozpusťte a pomalu k ní přilévejte mátovou smetanu.
    • Nakonec zašlehejte rum a směs uložte do lednice přes noc.
  2. Mátový korpus:
    • Cukr promixujte s lístky máty.
    • V robotu vyšlehejte vejce s mátovým cukrem do běla.
    • Přidejte jogurt, prosátou mouku s kypřícím práškem a limetkovou kůrou.
    • Nakonec zašlehejte rozpuštěné máslo.
    • Těsto nalijte do formy vyložené pečicím papírem a pečte na 180°C cca 10 minut dozlatova.
  3. Limetkový krém:
    • Vejce, cukr, limetkovou šťávu a kůru vyšlehejte a pak zahřívejte v hrnci na 85°C.
    • Přelijte směs do misky a až vychladne na 45°C, zašlehejte máslo pokojové teploty.
    • Uložte do lednice na minimálně 4 hodiny.

Kompletace:

  • Na dno skleničky nastříkejte limetkový krém.
  • Na něj položte na stejnoměrné kostičky nakrájený mátový korpus.
  • Mátový krém vyšlehejte a nastříkejte ho na korpus.
  • Dezert dozdobte lístky máty.

Vychutnejte si tento osvěžující a krásně vrstvený dezert, který vás okouzlí svou kombinací chutí a atraktivním vzhledem.

Redakce FFN