Vydejte se sem na pobyt spojený s některou z chystaných gastro akcí v zážitkové restauraci Vyhlídka, které připravili známí šéfkuchaři Pavel Sapík, Tomáš Černý nebo Lukáš Hlaváček. A co byste řekli na Noc bílých lanýžů, jedné z nejdražších lahůdek světa?

Facebook

Degustační večer s Pavlem Sapíkem (4. 10. 2024)
Pavel Sapík pochází z rodiny talentovaných kuchařů s mnohaletou tradicí. Dlouho působil ve vyhlášené pražské restauraci Terasa U Zlaté studně, která získala řadu gastronomických ocenění. Roku 2022 převzal rodinný podnik po svém otci U Sapíků. Je také častým hostem Spa hotelu Lanterna, kde pořádá unikátní gastronomické akce. V nejbližší době (4. 10.) se tady můžete těšit na degustační menu Pavla Sapíka snoubené s lahodnými víny, které známý šéfkuchař nejen sám sestavil, ale také je osobně uvede.

Speciální degustační večer s vinařstvím Kadrnka (11. 10. a 28. 12. 2024)
V zážitkové restauraci Vyhlídka můžete v tyto dva výjimečné večery ochutnat nové degustační menu, které vám představí sám šéfkuchař Spa hotelu Lanterna Pavol Pikulák společně s Jindřichem Kadrnkou, s jehož víny je menu snoubeno. Těšit se můžete na kroupovou kroketu s hříbky a lanýži, terinu z divokého zajíce, telecí esenci, pošírovaného pstruha s pastinákovým pyré, dančí hřbet s frgálovým pyré a jako dezert se bude podávat višeň z černého lesa. Ke každému chodu pak ochutnáte jiné lahodné víno.

Galavečer s šéfkuchařem Tomášem Černým (19. 10. 2024)
Dopřejte si ve Spa hotelu Lanterna originální gastronomický zážitek plný italských chutí v podání energického šéfkuchaře Tomáše Černého se skvělým smyslem pro humor z renomované restaurace Dejvická 34. Ta se objevila v průvodci MICHELIN GUIDE PRAGUE 2021 a dokonce se zařadila mezi 5 pražských restaurací, které získaly ocenění BIB GOURMAND.

Tip: Tomáš Černý je lektorem Školy vaření v blízké Bistrotéce Valachy ve Zlíně a vy se můžete přihlásit na jeho kurzy italské kuchyně, přípravy masa či na Velkou pánskou jízdu.

Noc bílých lanýžů (14. 11. 2024)
Vzácné bílé lanýže a k tomu sklenička skvělého italského vína. Kvůli takovému gurmánskému zážitku už nemusíte cestovat až do vyhlášeného Piemontu. I letos na podzim se tam místo vás vydává Pavol Pikulák, šéfkuchař Spa hotelu Lanterna se svým týmem na lanýžové trhy, aby vám v zážitkové restauraci Vyhlídka naservírovali menu, v němž hraje prim jedna z nejdražších surovin světa snoubená s vynikajícími víny.

Galavečer s Lukášem Hlaváčkem (23. 11. 2024)
Ochutnejte gastronomii Lukáše Hlaváčka, nového talentovaného šéfkuchaře pražské restaurace Terasa U Zlaté studně. Svůj um léta tříbil v luxusních zahraničních michelinských restauracích a byl mimo jiné zařazen do prestižního výběru 30 pod 30 magazínu Forbes. Ve Spa hotelu Lanterna vám představí své degustační menu založené na odlehčené moderní francouzské gastronomii a prvotřídních surovinách. A nebudou chybět ani skvělá vína.

Wellness i gastronomický ráj
Spa hotel Lanterna ve Velkých Karlovicích je ideálním místem pro útěk od civilizace. Schovaný na Valašsku v krásné přírodě plné hlubokých lesů, roubených chaloupek a luk s ovečkami. Díky moderní krajové gastronomii sem láká také gurmány do své zážitkové restaurace Vyhlídka, pro niž šéfkuchař Pavol Pikulák vymýšlí pětichodová menu snoubená s víny z předních moravských vinařství. V hotelovém L-Spa najdete bazén, saunový svět, saunové rituály a velkou nabídku masáží, zdarma máte vstup do blízkého relaxačního centra Wellness Horal s třemi termálními bazény, fitkem a saunovým světem. Ubytovat se můžete i v pokojích s vanou s panoramatickými výhledy do údolí nebo v pokojích s vlastní vířivkou a krbem pro skutečně romantické večery.

Redakce FFN a www.lanterna.cz

 

 

 


 

 

Fotogalerie k článku