Nejen že může být ozdobou, ale ulehčí vám úklid a díky správně vybrané rohožce docílíte i zdravější domácnosti. Navíc můžete každého, i pošťáka, který k vám přijde, potěšit vtipem. Novinkou v sortimentu rohožek je ta od TMBK.

Kdo by neznal nejznámějšího českého kolážistu, Tomáše Břínka, alias TMBK. Protože nám je jeho humor blízký, požádali jsme ho, aby nám navrhl vtipnou rohožku. A protože je TMBK borec, vymyslel nám takovouto alá Trumpovskou pecku. MAKE BOTY ČISTÉ AGAIN je rohožka z limitované edice, kterou najdete pouze u nás. Kurýr, pošťák i každá návštěva bude pak u vašich dveří zvonit jedině s širokým úsměvem na tváři. Udělejte radost sobě nebo někomu jinému a make your vchod srandovní again.

Díky rohožce zabráníte roznášení nečistot do prostoru, slouží jako protiskluzová ochrana při vyzouvání a je zajímavým designovým doplňkem. Vyrobená je z pevného polyamidu, určeného na ven i dovnitř a snese toho opravdu hodně.

Než začnete s výběrem, je třeba si připomenout, že není rohož jako rohož. Můžeme se totiž bavit o čisticí zóně venku před budovou nebo domem, ale stejně tak můžeme mít na mysli rohož, kterou máme před samotným bytem či konkrétní kanceláří. Venkovní rohože jsou zpravidla zapuštěné do země. Vnitřní jsou jakýmsi čisticím koberečkem. Ať tak či onak, jedno mají společné – nejsou vyrobené z příjemného materiálu. To je totiž jejich podstata, aby dokonale plnily svou funkci. Studie dokonce prokázaly, že rohože a rohožky zachytí až 80 % špíny, kterou si na botách nosíme domů. Zejména venkovní rohože by měly být vyrobeny z tvrdých odolných štětin, které z bot příchozích sundají na podzim bahno, v zimě sníh a v létě jemné kamínky. Vnitřní rohože mají pak za úkol boty dočistit, hrubou práci ale už tolik neplní. Štětinky jsou o něco jemnější, vyrobeny například z kokosových nebo bambusových vláken. V oboru případech platí, že o čisticí zóny se musíte pravidelně starat, vyklepávat, čistit i vysávat. Jedině tak vydrží jejich funkčnost dlouho.

Vybrat si můžete z pestré nabídky barev, s nápisy, jednobarevné i s různými ornamenty. Chcete mít doma něco, co opravdu nikdo jiný nemá? Navrhněte si svou vlastní rohožku a my vám ji vyrobíme! Ať už si vyberete krásnou fotku například z vaší dovolené, vtipný text či firemní logo, pro nás to není problém.

www.mujkoberec.cz

Soutěžíme o jednu vtipnou rohožku.
Otázka: Kdo či co je TMBK.

Odpovědi posílejte do 4.1. 2023 na adresu: redakce@familyfreshnews.cz

Správná odpověď: Tomáš Břínek, čili TMBK je český grafik, hudebník a fotograf

Odměnu posíláme Ireně Svatošové, Beroun.