Uvidíte, že s delikatesami z Alberta perfektně spojíte sváteční večeři s domácí pohodou plnou lásky.

Facebook

Vína Sommelier Collection
Při valentýnské večeři by vám na stole neměla chybět sklenka dobrého vína z exkluzivně vybrané řady Sommelier Collection. V Albertu si vyberte lahev, která k vám dvěma sedí nejlépe. Možná jste milovníci příjemně šumivého, suchého prosecca a sáhnete po oblíbeném růžovém Prosecco Rosé DOC s vůní zralých jahod a granátového jablka. Možná vás ale více láká klasické tiché víno, jako třeba suché Chardonnay vonící po tropickém ovoci a hřebíčku, s jemně nasládlým harmonickým závěrem, nebo polosladká Pálava ze Znojemska oceněná zlatou medailí v expozici Salónu vín. Po večeři si po vzoru klasického stolování můžete dát skleničku dezertního portského Maynard’s Ruby, silného vína s čokoládovým projevem a aromatem cedrového dřeva. Do sekce vín můžete v Albertu zavítat i v případě, že dáváte přednost nealko nápojům. Romantický večer s čistou myslí, a přesto stylově se sklenkou šumivého drinku, si můžete užít díky nealkoholickému šumivému vínu La Grande Celebration.

Albert Excellent Tapas
Předkrm je základ vytříbené večeře a na svátek všech zamilovaných nesmí chybět. Ideálním řešením jsou Albert Excellent Tapas, drobné delikatesy z různých světových kuchyní, které se skvěle hodí i ke skleničce vína. Nejenže máte na výběr z desítek druhů chuťovek, ale ještě ušetříte díky stálé akci 2+1 zdarma. Čeká na vás třeba sušené vepřové maso Coppa plněné fíky a smetanovým sýrem, krevety v chilli, uzené ančovičky, zrající sýr gouda, olivy s bazalkou nebo různé dipy, jako lanýžová majonéza nebo guacamole s avokádem, rajčaty a jalapeño papričkou.

Valentýnský burger
A co samotný hlavní chod vaší valentýnské hostiny? Obzvlášť pánové budou nadšení z překvapení v podobě valentýnského hovězího burgeru ve tvaru srdce! Z limitované edice dvou kusů kvalitního hovězího masa na burger, romanticky a vtipně vytvarovaných do symbolu lásky, připravíte burger jako z restaurace.

Albert Excellent Belgické pralinky, čokolády Delicata a valentýnský donut
Po skvělé večeři musí následovat sladká tečka. Může jít o lahodné Albert Excellent Belgické pralinky z 50% hořké a 32% mléčné čokolády, pro své sladké chvíle ve dvou si ale můžete vybrat i z široké palety originálních čokolád Delicata, z udržitelně pěstovaného kakaa. Za ochutnání stojí verze s borůvkami a violkou, s jahodovým pyré a balsamikem nebo se zázvorem a limetkou. Na své si přijdou i fanoušci kvalitní klasiky – mléčnou čokoládu můžete ochutnat jak samotnou, tak třeba s karamelovými kousky nebo s ořechy, a hořkou čokoládu najdete dokonce i ve verzi s 85 % kakaa. Svou drahou polovičku rozveselíte i krásným valentýnským donutem, který je posypaný drobnými srdíčky. Doporučujeme vychutnat si ho také jako stylovou snídani do postele.

Recept na valentýnský hovězí burger
Šťavnaté hovězí maso ve tvaru srdce uprostřed křupavé bulky s výrazným čedarem a čerstvým baby špenátem dokonale naplňuje slova o lásce, která prochází žaludkem. Zajděte do nejbližší prodejny Albert pro limitovanou edici valentýnského burgeru a s pomocí několika ingrediencí připravte dokonalou večeři, kterou oslavíte svoji lásku.

Na dva valentýnské burgery budete potřebovat:

  • 1 balení Albert hovězího burgeru Valentýn
  • 2 plátky čedaru
  • 2 bulky na burger z Albertova pekařství
  • 2 hrsti baby špenátu z Albertovy tržnice
  • váš oblíbený dip nebo omáčku

Postup:
Maso vyndejte na 15 minut z lednice. Poté na rozpálené grilovací pánvi opékejte oba kusy masa, z každé strany asi 3 minuty. K závěru nechte na mase rozpéct plátek čedaru. Bulku rozkrojte a vnitřní strany opečte dokřupava. Potřete dipem, na spodní půlku dejte půlku hrsti baby špenátem, položte na něj maso s čedarem a zasypte druhou půlkou hrsti špenátu. Přiklopte horní bulkou a ihned podávejte.

Redakce FFN a www.albert.cz