Vynikající návštěvnost
Ročník, který přinesl čtyři premiéry, a který se konal ve svých tradičních pěti destinacích, provázelo relativně pěkné počasí. Nevyvarovalo se však nezbytných letních bouří a nachystalo i pár dramatičtějších chvilek. A tak se také letos několik hracích večerů muselo pro nepříznivé počasí zrušit. Přesto bylo odehráno přes sto čtyřicet představení v Praze, Brně, Ostravě 16.925 a Bratislavě.

Facebook

Sázka na Macbetha
Na programu bylo třináct titulů. Novinkami byly Sen noci svatojánské, Hamlet, Koncert pro Mr. Shakespeara, a celou premiérovou plejádu odstartoval Macbeth. „Inscenovali jsem Macbetha s určitým napětím a zvědavostí, jak náš divák zareaguje, protože žijeme v dobrodružné době. Ukázalo se ale, že toto rozhodnutí bylo dobré, a že se režiséru Jakubu Kroftovi podařilo narežírovat a postavit drama, jež zaujme, z nějž mrazí, ale dokáže i pobavit. Macbeth se stal velice rychle hitem a zájem o vstupenky byl mimořádný,“ říká umělecký ředitel Slavností Libor Gross, a s úsměvem dodává, že to navíc Marku Němcovi a Lence Krobotové, alias Macbethovým, velice slušelo.

Pořadatelé upřímně děkují všem za velký zájem a těší se na příští sezónu. Zda bude premiéra na Nejvyšším purkrabství Pražského hradu, nechce již nikdo slibovat, ale všichni upřímně věří, že ano.

Redakce FFN