Tradiční evropská medicína, kterou v České republice reprezentuje značka tem.peratio, se ve své podstatě vrací ke kořenům a k tomu, co je pro člověka přirozené. Jak už název napovídá, jejich myšlení pochází ze znalostí místních. Proč léčit Evropana asijskými produkty? A nebo ihned medikamenty? Už babičky a ostatní naši předkové znali sílu bylin, přírodnin a rytmu vlastního těla.
„Na léto miluji a nedám na ně dopustit hydroláty nebo-li květové vody. Navozují pohodu, čístí a osvěžují. V kuchyni se už neobejdu bez ovocných octů, mění celou hodnotu pokrmu, detoxikují a výborně chutnají“, říká jediná diplomovaná odbornice na Tradiční evropskou medicínu, Pavla Vacková.

Facebook

Zdravá střeva jako základ
Ať už jedete do exotiky nebo jen na český venkov, kde budete pít vodu z potoka, je dobré udržovat si zdravou mikroflóru v těle. Stačí i jen změnit standardní životosprávu a může vám být těžko. Zkuste proto už dopředu nasadit jedlou rašelinu. Jedlá rašelina FYROSAN od s výtažkem z listu a kořene pampelišky od  tem·peratio působí jako přírodní probiotikum a pomáhá tak nastolit zdravou střevní mikroflóru. Příznivě ovlivňuje střeva i žaludek. Je ideálním doplňkem stravy během celého roku. V TEM hraje významnou roli při detoxikaci organismu.

Ošetření těla i mysli
Proto, aby v našem těle bylo dobře, abychom byli správně zakyselení, pro správnou detoxikaci, ale i pro krásu je raw ovocný bezinkový ocet. Ten můžete dát na salát, do polévek, ale i potřít na vlasy, které budou skvěle vyživené a nebudou se lámat ani po náporu slunce a slané vody u moře.

Růže jako všeumělka
Hydrolát, nebo-li květová voda, bulharská růže působí proti únavě a příjemně ochlazuje. Můžete ji použít při cestách pro osvěžení ducha i těla, hydrataci pokožky a sliznic – stačí se jí nastříkat a použít jako vonnou mlhu nebo i jako pleťovou či tělovou vodu a natřít se jí. Zároveň se jí můžete odlíčit nebo použít v kuchyni na saláty, zeleninová jídla i polévky a pesta. Vnitřně vás zchladí. Květové vody můžete vybírat dle svého živlu. Jaký jste? To zjistíte jednoduchým testem na www.temperatio.cz

Redakce FFN


 

 

Fotogalerie k článku