Ingredience na 2 porce:
- Banán 2 ks
- Vejce 4 ks
- Kypřící prášek 1/2 člž
- Vanilkový extrakt
- Olej slunečnicový 2 plž
- Maliny 125 g
- Mango 1/2 ks
- Tvaroh měkký v kostce 100 g
Postup: Oloupejte 2 banány, nalámejte je do misky a rozmixujte tyčovým mixérem na hladkou a hustou kašii. Metličkou do banánu zašlehejte 4 vejce, vsypte ½ lžičky kypřicího prášku a nakapejte 5 kapek vanilkového extraktu. Vše důkladně promíchejte. Na pánvi rozehřejte 2 lžíce slunečnicového oleje. Naběračkou nalévejte jednotlivé lívanečky tak, aby nebyly moc velké. Opékejte z každé strany přibližně 1 minutu. Lívanečky podávejte ještě teplé s tvarohem a ozdobené malinami a plátky nakrájené ½ manga. Banánové lívanečky jsou skvělou volbou na víkendovou snídani.
TIP: Potřebujete těsto na více porcí? Množství ingrediencí si podle počtu porcí snadno upravíte online na www.albert.cz/recepty u každého daného receptu.
Redakce FFN