Jedním z nejdůležitějších faktorů ovlivňujících kvalitu a chuť kávy je nadmořská výška. Ve vysokých nadmořských výškách tropického pásma má totiž kávovník ideální klima – celoroční teploty kolem 20–22 °C, mírné srážky a dostatek slunečního svitu. Kávovníkové třešně tak dozrávají pomaleji, čímž se v zrnech vytvářejí složitější cukry, díky kterým káva získává výraznější, komplexnější chuť.

Facebook

Právě z takových oblastí pocházejí zrna pro novinku – Jacobs Barista Crema Tropical Fusion. Výběrová směs kávových zrn je pražena dlouze a při nižších teplotách, a tak vyniknou jemné citrusové tóny a vyvážená chuť. Hodí se i pro přípravu kávy s mlékem, třeba pro vaše oblíbené Caffé Crema, Caffé Latté nebo Caffé au lait.

Redakce FFN a www.kavajacobs.cz