Mistrovské kousky od K-Mistrů od fochu z Modletic
Kaufland má jako jediný obchodní řetězec u nás vlastní masozávod. Celý proces výroby tak má pod kontrolou – od pečlivého výběru masa od prověřených farmářů až po distribuci do jednotlivých prodejen. V Modleticích u Prahy připravují skuteční profesionálové s respektem k řeznickému řemeslu a surovině různé druhy čerstvého hovězího a vepřového masa, mletá masa, čerstvé klobásy, uzené nebo sekanou. Díky tomu jsou všechny výrobky zárukou čerstvosti a nejvyšší kvality, která jim každoročně přináší několik ocenění. Na gril se výborně hodí vepřová krkovice, která je chuťově výrazná a díky většímu obsahu tuku je křehčí a šťavnatější. Pro toho, kdo má rád maso libovější, je ideální vepřová panenka nebo pečeně.

Facebook

K-Mistři od fochu zvítězili v dTestu
Gurmáni si určitě pochutnají na mletém hovězím mase z mladých býků, které je skvělé na domácí burgery. V loňském vydání spotřebitelského měsíčníku d´Test uspělo stoprocentní hovězí mleté maso privátní značky Kauflandu K-Mistři od fochu z Modletic! mezi dvanácti výrobky různých značek. Navíc dopadlo nejlépe také v poměru ceny a kvality.

Čerstvé bylinky
Ať už se rozhodnete grilovat hovězí nebo vepřové, nezapomeňte na bylinky, které masu dodají specifickou chuť. Nejlepší jsou čerstvé, ze kterých si navíc marinádu můžete připravit přesně podle sebe. K-Jarmark bylinky z Kauflandu pocházejí od českých farmářů ze Znojemska z jednoho z nejmodernějších skleníků v Evropě a jsou pěstované bez chemie a maximálně udržitelně. Můžete si vybrat jak z řezaných, tak v květináči.
Hovězí maso si žádá bylinky s intenzivnější vůní, například rozmarýn a tymián,
ideálně společně. Petržel zase dokonale podtrhne zemitost hovězího masa.
Kombinace tymiánu a rozmarýnu zase krásně rozvoní vepřové maso. Do marinády můžete přidat i majoránku, petržel, pažitku nebo svěží mátu.

Příprava marinády
Bylinky nadrobno nasekejte a rychle přelijte olejem, aby nevyprchala chuť a vůně. Nejpraktičtější je všechny ingredience vložit do uzavíratelného plastového boxu nebo sáčku a důkladně protřepat. Ideální je maso v marinádě nechat uležet přes noc, minimálně čtyři hodiny před grilováním.

Marinované steaky
Pokud jste se rozhodli grilovat na poslední chvíli a maso nestihnete naložit, sáhněte po marinovaných steacích. Šetří čas a chutnají báječně. Jsou již naporcované a ochucené, takže je stačí jen vybalit a položit na gril. Doporučujeme ochutnat i hovězí Rib Eye steak ochucený bylinkami. Je z vysokého roštěnce – přední části hřbetu hovězího, má bohaté mramorování a zrál minimálně 21 dní. Vyzkoušejte také vepřové steaky z krkovice v marinádě Honey Smoked, Provence, Mexiko nebo Texas.

Čerstvé klobásy nezklamou
Klobásy s vysokým obsahem masa vyrábí Kaufland ve vlastním masozávodě v Modleticích u Prahy. Neobsahují zvýrazňovače chuti a jsou v přírodním skopovém nebo vepřovém střívku a splňují České cechovní normy. Na výběr je z mnoha druhů – například Hovězí klobása, Vepřová klobása s cibulkou či Vinná klobása, která je vyráběna podle původní receptury z roku 1955 a s Veltlínským vínem z Vinařství Bzenec. Vyzkoušejte také novinky vytvořené speciálně pro grilovací sezónu, třeba Vepřovou klobásu hořčičným semínkem nebo bylinkami. Aby se klobásy správně propekly, je důležité nechat je před tepelnou úpravou ohřát na pokojovou teplotu.

Jako u moře
Ryby z grilu jsou opravdová pochoutka. Jsou zdravé, lehké, a zaslouží si, aby na našem jídelníčku byly co nejčastěji. Na gril se nejlépe hodí ryby s kůží a pevným masem, například tuňák, losos, makrela, pražma, mořský vlk nebo sladkovodní candát či pstruh. Vynikající jsou také mořské plody, třeba krevety. Ve vybraných prodejnách Kaufland najdete rybí pulty se širokou nabídkou až šedesát pět druhů čerstvých ryb a s personálem, který vám s výběrem poradí a ryby naporcuje. V ostatních prodejnách jsou v chladicích boxech k dispozici ryby balené. Všechny ryby mají certifikace, které garantují udržitelný rybolov.

Redakce FFN