Znojemské okurky mají dlouhou tradici, která začala před téměř 450 lety, kdy si jejich semínka nechal přivézt opat Šebestián a v Louckém klášteře začal pěstovat okurky. Trvalo více jak sto let, než si je lidé oblíbili, a zajímavostí je, že se na začátku jedly pocukrované jako dezert. Dnes už se staly součástí běžného jídelníčku a mnoha receptů, mezi kterými je například známá znojemská omáčka.

Facebook

Pravé znojemské okurky Authentic zrají pod jihomoravským sluncem a jsou nakládány podle tradiční receptury. Nedoslazují se žádnými umělými sladily, ale pouze cukrem. Okurky mají standardní velikost od 5 do 9 centimetrů, krásně křupou a na jazyk vrací tradiční a nezapomenutelnou chuť kyselých okurek. Hodí se do salátů, sendvičů či jednohubek, jako doplnění hlavních masitých jídel nebo jen tak na chuť. Nakládané okurky zlepšují trávení i imunitu a v zimních měsících jsou výborným zdrojem vitaminu C.

Redakce FFN a Košík.cz