V roce 1993 začal samostatně podnikat v oboru profesionálních kávovarů a v roce 2006 vybojoval bronz na soutěži Mistr kávy.

Facebook

První část každé Sage Coffee Academy je zaměřena na teorii. Dozvíte se informace o samotné kávě (druhy, pěstování, zpracování atd.). Velká pozornost je věnována mlýnku a jeho nastavení, jelikož mlýnek je základem veškerého dalšího fungování baristy. Dále se kurz soustředí na kávovar. Dozvíte se, jak funguje, jak se káva správně připravuje i jaké existují druhy kávovarů.

Druhá část Sage Coffee Academy se soustředí na praxi. Naučíte se správně zacházet s mlýnkem, jak jej nastavit a jakou potřebuje péči. Dále kurz pokračuje praxí u kávovaru (např. přípravou espressa, našleháním pěny a výrobou cappuccina, macchiata nebo cafe latté) a proniknete i do základů techniky latté art.

Redakce FFN