„Přípravou jídel s použitím jogurtu rozhodně nic nezkazíme, naopak. Jogurt obohatí připravované těsto o vláčnost a jemnost. Navíc se jedná o zdroj minerálů a vitaminů anebo minimálně pomáhají jejich vstřebávání,“ říká Zuzana Pavelková, marketingová manažerka Mlékáren Valašské Meziříčí.  „A protože se domníváme, že jsou pokrmy s využitím našich jogurtů chutné, připravili jsme lehké a zábavné menu, které hravě zvládne připravit každý,“ dodává Zuzana Pavelková.

Facebook

 

Lehké a zábavné menu od Mlékárny Valašské Meziříčí s využitím darů Vaší zahrady:

Ingredience na bábovku: 200 g polohrubé mouky, 100 g špaldové hladké mouky, 4 vejce, 100 ml oleje, 1 Smetanový jogurt z Valašska jahoda, 1 vanilkový cukr, 1 kypřící prášek, 150 g cukru krystal nebo krupice, špetka soli

Na polev: 150 g cukru moučky, 30 g citronové šťávy, 1 lžíce prášku z lyofilizovaných jahod, drcené pistácie a lyofilizované jahody na posypání

Postup:
Z bílků vyšleháme tuhý sníh a odložíme bokem. Žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem a špetkou soli. Přidáme jogurt a olej, dosypeme obě prosáté mouky a kypřící prášek. Zpracujeme v hladké, středně husté těsto vařečkou nebo v robotu. Opatrně zamícháme bílkový sníh. Přelijeme do vymazané formy a pečeme na 180 °C asi 45 minut (dopečení ověříme špejlí). Připravíme si polevu ze všech surovin ve vodní lázni, spíše hustší, aby nám příliš nestékala. Posypeme drcenými pistáciemi a lyofilizovanými jahodami a servírujeme.

Ingredience na chutný a jednoduchý jarní bramborový salát: 600 g menších brambor, 1 svazek ředkviček, 4 snítky jarní cibulky, hrst posekané čerstvé petržele, 4 lžíce Bílého jogurtu z Valašska, 1-2 lžíce majonézy light (není nutná), špetka soli, špetka pepře

Postup: Menší brambory omyjeme, poté nakrájíme na čtvrtiny a dáme na 10-15 minut vařit. Mezitím si rozpálíme troubu na horní ohřev 300 °C. Kdo má funkci grill, může ji použít. Vařené brambory vyskládáme na plech, postříkáme mírně olejem a dáme zapéct, dokud nám nezezlátnou. Jarní cibulku a ředkvičky si nakrájíme na tenké plátky. Čerstvou petržel nasekáme nadrobno. Vše smícháme společně s upečenými bramborami, jogurtem a majonézou. Podle chuti osolíme a opepříme.

Redakce FFN


 

 

Fotogalerie k článku