Pstruh s dýňovo-hráškovým pyré

Facebook

Na 3 porce potřebujeme:

  • 3 filety ze pstruha
  • 400g očištěné dýně, ideálně Hokaido
  • 100g hrášku, může být čerstvý nebo zmražený
  • 50g másla
  • muškátový oříšek, sůl, pepř

Postup:
Pstruha osolíme a opepříme. Rybu není třeba jakkoliv více kořenit, sama o sobě má dokonalou chuť. V pánvi rozpálíme menší množství tuku a rybu na něm osmažíme (jako první stranu osmažíme tu s kůží). Dýni nakrájíme na menší kousky a uvaříme do změknutí. Trvá to přibližně 10 – 15 minut. Jakmile je dýně měkká, přidáme k ní hrášek (čerstvý stačí minutu povařit, zmražený necháme rozmrznout). Následně vodu slijeme. Do hrnce s dýní a hráškem přidáme změklé máslo a vyšleháme pomocí mixéru na pyré. Ochutíme solí, pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem.
Pstruha podáváme s teplým zeleninovým pyré. Můžeme zakápnout pár kapkami kvalitního olivového oleje.

Redakce FFN

 www.zrozeno.eu