Plněné portobello žampiony s halloumi a piniovými oříšky

Facebook

Příprava 10 min / 35 min pečení, 4 porce

Potřebujeme: 4 portobello žampiony, 100g halloumi sýra, 1 stroužek česneku, 3 lžíce nasekané čerstvé bazalky, 1 zelený stonek jarní cibulky, 40g másla, 3 lžíce piniových oříšků, sůl, pepř

Postup: Předehřejte si troubu na 200°C, v malé misce si připravíme náplň. Smíchejte si nastrouhaný halloumi sýr, rozdrcený stroužek česneku, najemno nasekanou bazalku, jarní cibulku, změklé máslo, pinioové oříšky, sůl a špetku pepře. Žampiony naplňte sýrovou směsí, zabalte do pečícího papíru s alobalem a pečte 25 min. Poté částečně rozbalte a pečte dalších 10 min v režimu gril.

Candát s mandlemi a citrónovo tymiánové brambory

Příprava 10 min / pečení 45 min, 2 porce

Potřebujeme: 500g brambor,  400g candáta, 2 citróny, olivový olej, 6-8 snítek tymiánu, 1 stroužek česneku, 4 lžíce plátků mandlí, pepř, sůl

Postup: Předehřejte si troubu na 200°C. Plech vyložte pečícím papírem. Brambory a 1 citrón nakrájejte na měsíčky. Na pečícím papíře potřete měsíčky olivovým olejem, osolte, opepřete a přihoďte několik snítků čerstvého tymiánu.

Pečte dokud brambory nezměknou. V průběhu pečení jednou vše promíchejte.

Rybu rozdělte na dva kusy. Jednotlivé filety potřete olivovým olejem, důkladně osolte, opepřete, přidejte další snítky tymiánu. Navrch ozdobte tenkými plátky česneku, mandlí a citrónu. Brambory přesuňte stranou a doprostřed umístěte filety candáta. Pečte vše společně dalších 15 minut.

Redakce FFN a P&G foodies

Fotogalerie k článku