Italská klobása
Potřebujeme:

Facebook
  • 1kg vepřové krkovice
  • sůl
  • černý pepř podle chuti
  • sušený fenykl

Postup:
Maso nameleme, smícháme se solí, kořením a fenyklem. Necháme 24 hodin odležet. Druhý den směs naplníme do střev a klobásy ugrilujeme.

Hovězí ragú na víně 
Na 10 porcí potřebujeme:

  • 1kg masa
  • 100g mrkve
  • 100g cibule
  • 100g celeru
  • 2 dcl bílého vína
  • 1 litr hovězího vývaru
  • sůl
  • svazek bylinek

Postup:
Rozpálíme olivový olej, přidáme nakrájenou zeleninu a podusíme. Přidáme mleté maso, ochutíme solí a kořením.  Následně ho zalijeme vínem, které necháme odpařit. Přidáme hovězí vývar a svazek bylinek a dusíme

Pasta fresca
Potřebujeme na 1 porci těstovin:

  • 100g hladké mouky
  • 1 celé vajíčko
  • špetka soli
  • kapka olivového oleje

Postup: Mouku smícháme s vajíčkem a špetkou soli. Přidáme kapku olivového oleje a dobře promícháme. Těsto necháme uležet v chladničce 30 minut. Pomocí strojku na těstoviny vytvoříme tagliatelle.

Italské máslové sušenky
Potřebujeme:

  • 250 g másla
  • 1 prášek do pečiva
  • 120 g cukru
  • 300 g hladké mouky
  • 1 vejce

Postup: Promícháme sypké suroviny. Smícháme s vajíčkem a máslem. Těsto necháme uležet v chladničce 30 minut. Pomocí tvarovátka vytvoříme sušenky. Pečeme 10 až 15 minut při teplotě 180 °C.

Tip:  Do těsta můžete přidat skořici, vanilku, citrónovou kůru či kakao a sušenky budou vždy jiné.

Recepty připravil šéfkuchař restaurace U Taliana Andrea Ena . Více receptů najdete na blog.kitchenaid.cz.

Redakce FFN s KitchenAid

www.kitchenaid.cz