V sáčcích můžete péct bez tuku, a tak se hodí i pro ty, co dodržují zdravý životní styl. Jejich požití je navíc velmi jednoduché. Stačí sáček naplnit, pečlivě uzavřít, párkrát propíchnout vidličkou a vložit do předehřáté trouby.

Facebook

Syté kuře s hlívou a slaninou

Ingredience

  • 4 kuřecí čtvrtky
  • 200 ml piva
  • 2 lžíce sádla, nejlépe kachního nebo husího
  • 1 rovná lžíce uzené papriky
  • sůl a pepř
  • velká hrst hlívy ústřičné
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 100 g anglické slaniny vcelku

Postup:
Troubu si rozpalte na 175°C. Kuřecí čtvrtky nechte dojít pokojové teploty, dejte je do pečícího pytlíku polijte pivem a potřete změklým sádlem. Posypejte uzenou paprikou, solí a pepřem. Hlívu očistěte a pokrájejte na kousky, cibuli oloupejte a pokrájejte a kolečka, totéž udělejte s česnekem, a vše přidejte ke koření. Nakonec pokrájejte slaninu na kostičky. Těmito přísadami posypejte kuřecí čtvrtky, vložte je do trouby a pečte cca hodinu. Podávejte s rýží.

Redakce FFN

 

Fotogalerie k článku