Společnost Vitana, jednička v kategorii koření, se na období od května do září samozřejmě opět náležitě připravila. Dobu grilovací zahájila už druhým ročníkem Školy grilu, tentokrát pod vedením známého kuchaře, herce a moderátora Ivana Vodochodského. Ten pro letošní sezónu připravil dva originální masové recepty se zajímavým mixem koření, které potěší každého labužníka.

Facebook

Novinky na přání
Poslední spotřebitelské výzkumy společnosti Vitana ukázaly, že lidé, kteří rádi grilují, by uvítali vylepšení receptur u steakových omáček, oživení v nabídce tekutých marinád a také výhodnější balení oblíbených kořenicích směsí.
„Názor spotřebitelů je pro nás zásadní, a proto nebylo co řešit. Od dubna se grilovací portfolio Vitany obohatilo o nový design šesti steakových omáček, z nichž Švestková a Barbecue se dočkaly vylepšení receptury a Pepřová je zcela novou variantou. Dále jsme uvedli maxi balení a výhodné balení s 20% navýšením obsahu u čtyř nejprodávanějších grilovacích směsí. Poslední novinkou je tekutá marináda Paprika a rozmarýn,“ říká Alice Feixová z oddělení marketingu společnosti Vitana.
Pro zpestření letošní grilovací sezóny Ivan Vodochodský připravil tyto dva speciální recepty:

Kuře Piri Piri
Na 4 porce potřebujeme:
4 kuřecí stehna bez kostí, 1 lžíce drceného česneku, 1/2 hrsti posekané zelené petrželky, 1 hrnek olivového oleje, 1 lžíce červeného vinného octa, 1 lžíce cukru

Koření:
1 lžíce Uzené mleté papriky Vitana, 1 lžíce sladké mleté papriky, 1 lžíce drcených chilli papriček, 1 lžíce sušeného oregana, 1 lžíce sušeného tymiánu, 2 kusy bobkového listu, 1 lžíce sušené citronové kůry, 1 lžíce sušené pomerančové kůry, mlýnek sůl (dle chuti), mlýnek 4 pepře (dle chuti), mlýnek Chilli mix (dle chuti), Italské bylinky Vitana (dle chuti)

Postup:
Všechny ingredience smícháme v misce a směs vetřeme do masa. Necháme marinovat, nejlépe přes noc. Maso vyjmeme z marinády a ogrilujeme nebo opečeme na pánvi. V průběhu přípravy potíráme zbylou marinádou.

Hovězí pupek s houbovým ragú
Na 4 porce potřebujeme:
600g flank nebo hanger steaku, 300g mražených hub hřibovitých, 250 ml smetany 33%, 150g másla, 1 šalotka, 2 stroužky česneku, 2 lžíce dijonské hořčice, 8 plátků toastového chleba, 1 citron

Koření: Vitana mlýnek Italské bylinky, Vitana mlýnek Himalájská sůl, Vitana mlýnek 4 pepře, Houbové Koření, Steak 7 pepřů (bez soli)

Postup: Houby povaříme ve smetaně s máslem, česnekem a šalotkou, osolíme, přidáme houbové koření, citronovou šťávu a necháme zredukovat do husté omáčky.
Bylinky, koření, hořčici, česnek, olej, máslo, sůl a pepř rozsekáme v robotu na hrubou kaši. Plátky toastového chleba potřeme hořčicí a bylinkovou směsí a necháme zapéct.
Maso z obou stran opečeme na grilu do stupně propečení dle libosti, poté necháme minimálně 5 minut odpočinout na teple. Do šťávy z masa dáme zbytek pasty a máslo. Maso nakrájíme na plátky, omočíme ho v této šťávě a podáváme na plátcích opečeného pečiva přelité omáčkou.

Redakce FFN

Fotogalerie k článku