Trendy už dávno nejsou jen otázkou oblékání. Ovlivňují i to, co budeme grilovat. Jistě jste jako malí opékali buřty nebo zahrabávali brambory do popela. V posledních letech se hřál na výslunní burger, který dnes nechybí v nabídce snad žádného podniku. Ale protože si tento pokrm dopřáváme už nějaký ten pátek, je čas na změnu. Burger je mrtev, ať žije hot dog! A je úplně jedno, jestli sáhnete po kečupu, hořčici nebo něčem úplně jiném. Ve Spaku ctíme tradice, ale zároveň sledujeme, co je zrovna trendy. Proto jsme pro vás připravili 4 recepty, se kterými rozhdoně zabodujete. Vyvinul je ten nejpovolanější – Tomáš Staněk z Tommy‘s food trucku.
Nezapomeňte, že nejen kečupem je hot dog živ. Aby byly grilované dobroty úplně bez chybičky, potřebujeme kromě masa i další suroviny – kvalitní dressingy a omáčky Spak, které samozřejmě neobsahují konzervační látky ani barviva. A pokud vás už také smetla bio vlna, jistě oceníte naši bio řadu jogurtových dressingů. Splňujeme přísná kritéria a suroviny v našich bio produktech pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství.

Facebook

Americký Hot dog
Na 4 porce potřebujeme:
4 nožičky kvalitních hovězích párků, 4 brioškové bagetky, 1/2 ledového salátu, 10 dkg čedaru, 10 dkg anglické slaniny, 1 červenou cibuli, 2 nakládané okurky, 100 ml Amerického dressingu Spak

Postup:
Cibuli a okurky nakrájíme nadrobno a smícháme s Americkým dressingem Spak. Slaninu si nakrájíme na tenčí proužky a opečeme dokřupava. Čedar si nastrouháme na hrubším struhadle. Ledový salát nasekáme nadrobno. Bagetky si v půlce nakrojíme a opečeme ze všech stran, poté do nich vložíme párky, které zasypeme nastrouhaným čedarem, opečenou slaninou, ledovým salátem, a nakonec přidáme Americký dressing Spak.

Caesar Hot dog
Na 4 porce potřebujeme: 4 nožičky kvalitních krůtích klobásek, 4 francouzské bagetky, 10 dkg anglické slaniny, 1/2 římského salátu, lžíci majonézy 75% natur Spak, 80 ml Caesar dressingu Spak, 10 dkg parmezánu, 6 filetů z ančoviček, šťávu z půlky citrónu

Postup:
Slaninu nakrájíme na proužky a opečeme do křupava. Majonézu a Caesar dressing Spak si dáme do misky, přidáme citrónovou šťávu, najemno nastrouhaný parmezán, filetky z ančoviček a vše tyčovým mixérem rozmixujeme. Poté si nadrobno nakrájíme římský salát a smícháme ho s naším dressingem. Bagetky si podélně nakrojíme a opečeme ze všech stran, vložíme do nich párky, na které položíme římský salát smíchaný s dressingem, a nakonec posypeme orestovanou slaninou.

Asijský Hot dog
Na 4 porce potřebujeme:
4 kvalitní vepřové klobásky, 4 sezamové bagetky, snítky čerstvého koriandru, jarní cibulku, čerstvou chilli papričku, Sladko-kyselou omáčku Spak, šťávu z půlky limetky, 1 větší mrkev

Postup:
Do sladko-kyselé omáčky Spak přidáme nasekaný čerstvý koriandr, na tenká kolečka nakrájenou jarní cibulku a šťávu z limetky, to vše společně promícháme. Bagetky si podélně nakrojíme a opečeme ze všech stran, poté do nich vložíme klobásky, na které přidáme naši omáčku, a nakonec posypeme na tenoučké nudličky nakrájenou mrkev, nasekanou čerstvou chilli papričku a pár lístečků čerstvého koriandru.

Old school Hot dog
Na 4 porce potřebujeme: 4 kvalitní grilovací klobásky (bílé), 4 bagetky sypané mákem, 100 g kysaného zelí, 2 nakládané okurky, 3 cibule, klasickou hořčici Spak, Gourmet Ketchup Barbecue Spak, nakládané jalapeño papričky, nakládanou sladkou kukuřici

Postup:
Cibuli si nakrájíme na kolečka a orestujeme dozlatova. Okurky a jalapeño papričky si nakrájíme na drobné kostičky. Bagetky si v půlce nakrojíme a opečeme ze všech stran. Poté do nich vložíme klobásky. Na klobásky položíme kysané zelí, orestované cibulové kroužky a zasypeme směsí okurek, jalapeño papriček a kukuřice. Nakonec přidáme barbecue kečup Spak a klasickou hořčici.

Redakce FFN

www.spak.cz

 

Fotogalerie k článku