Pstruh po mlynářsku s pohankovým rizotem (4 porce)

Facebook

Potřebujeme:

  • 4 čerství pstruzi
  • 1 citron
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 50 g přepuštěného másla na smažení
  • 100 g másla
  • 1 svazek petrželky

pohankové rizoto:

  • pohanka 250 gramů
  • cibule 1 ks
  • červená paprika 1 ks
  • zelená paprika 1 ks
  • žampiony5 ks
  • pepř
  • sůl
  • česnek 2 stroužky
  • 1 lžíce oleje

Postup:
Vykuchané pstruhy řádně omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme.

  • Pokapeme je zvenku i uvnitř citronem, jemně osolíme a obalíme v hladké mouce
  • Na pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo a ryby na něm z každé strany asi 5 minut opékáme
  • Po opečení slijeme použitý tuk z pánve a dáme na pánev jednu lžíci čerstvého másla
  • Pstruhy na máslo položíme, obrátíme a přendáme na talíř
  • Na pánev s máslem nasypeme omytou, osušenou a jemně nasekanou petrželku a jen velmi krátce zpěníme
  • Máslo s petrželkou nalijeme na pstruha a poklademe plátky citronu
  • Pohanku nasypeme do vroucí mírně osolené vody a vaříme 10 minut
  • Následně scedíme přebytečnou vodu
  • Cibuli nakrájíme na nudličky a zpěňte na oleji
  • Papriky nakrájejte na kostičky, žampiony na plátky, vše přisypeme k cibuli a krátce opečte
  • Směs trochu osolíme, opepříme a dusíme, dokud maso nezměkne.
  • Přidejte dále prolisovaný česnek a směs smíchejte s pohankou

www.zrozeno.eu