Sage Food Academy nabízí mnohé z kulinářského světa a řídí se filozofií společnosti Sage poskytovat spotřebitelům produkty prvotřídní kvality, které povyšují obyčejné vaření na gurmánský zážitek. Od precizní přípravy růžového šťavnatého medium-rare steaku přes vaření skvělé svíčkové až po sladkou tečku po hlavním chodu.

Facebook

Kurzy vaření povede šéfkuchař Dalibor Navrátil, který získal za své kuchařské mistrovství řadu ocenění. Kromě 1. a 3. místa v průvodci Grand Restaurant je také držitelem mimořádného francouzského rytířského řádu za gastronomii Chaine des Rotisseurs, jenž obdržel od francouzské vlády za přínos pro gastronomii.

V Sage Food Academy se mimo jiné dozvíte, že ryba nemusí být jen smažený kapr u štědrovečerní tabule, ale výbornou a zdravou pochutinou. Věříme, že grilovaný pstruh, uzený losos či candát na rozmarýnu vás přesvědčí, že si ryby zaslouží místo na vašem talíři častěji než jednou za rok o Vánocích. S pomocí Sage Food Academy rovněž proniknete do umění přípravy dobrého steaku, která vyžaduje dodržování celé řady faktorů a pravidel. Šéfkuchař Navrátil vás naučí, jak vybrat a připravit kvalitní steak dle našich preferencí, a to včetně doporučení vhodných příloh, které prožitek z dobrého masa jen umocní.

Sushi získává stále více na oblibě a kurz je ideální cestou, jak se s přípravou této výjimečné pochoutky seznámit. Jednou ročně bude možné se v rámci Sage Food Academy naučit připravovat japonské pokrmy pod taktovkou českého sushi ambasadora Marka Hory, jehož umění ocenili dokonce samotní mistři ze Země vycházejícího slunce. Naučíte se správně připravovat rýži, dozvíte se, jak ji ochutit a jak předejít jejímu znehodnocení. Dále zjistíte, jak filetovat mořského vlka, uvařit krevety či oloupat salátovou okurku japonským způsobem. Připravovat se budou tradiční japonské rolky hosomaki i netradiční a moderní rolky zvané uramaki. Naučíte se tokijský styl sushi (nigiri sushi) a v sushi barech oblíbené Temaki sushi.

Sage Coffee Academy je na rozdíl od výše zmíněné Sage Food Academy zaměřena jen a pouze na dokonalou přípravu kávy. Kurzy povedou Petra Veselá, jež vyhrála Mistrovství ČR baristů (soutěž Mistr kávy) v letech 2005 a 2007, několikrát se umístila na 2. a 3. příčce a reprezentovala ČR i na Mistrovství světa baristů v Curychu a na Šampionátu v latté art v Antverpách a Tomáš Bilík, kterému je více než dvacet let káva koníčkem, zábavou i zaměstnáním. V roce 1993 začal samostatně podnikat v oboru profesionálních kávovarů a v roce 2006 vybojoval bronz na soutěži Mistr kávy.

První část každé Sage Coffee Academy je zaměřena na teorii. Dozvíte se informace o samotné kávě (druhy, pěstování, zpracování atd.). Velká pozornost je věnována mlýnku a jeho nastavení, jelikož mlýnek je základem veškerého dalšího fungování baristy. Dále se kurz soustředí na kávovar. Dozvíte se, jak funguje, jak se káva správně připravuje i jaké existují druhy kávovarů.
Druhá část Sage Coffee Academy se soustředí na praxi. Naučíte se správně zacházet s mlýnkem, jak jej nastavit a jakou potřebuje péči. Dále kurz pokračuje praxí u kávovaru (např. přípravou espressa, našleháním pěny a výrobou cappuccina, macchiata nebo cafe latté) a proniknete i do základů techniky latté art.

Redakce FFN