Každá grilovačka, ať už s přáteli, nebo v rodinném kruhu, je hlavně o dobré náladě, pořádném kusu masa a o tom správném a bodrém grillmasterovi. Představeny byly také 4 nové gorilovací směsi: Gorilovací koření na steak, na krkovičku, na kuře a na zeleninu.
Při grilování rádi vsázíme na osvědčenou klasiku,“ říká Alice Feixová z oddělení marketingu společnosti Vitana. „Na grilování si většinou zveme rodinu, přátele a chceme mít jistotu, že si pochutnají. Navíc hodně kuchařek má problém s tím, že během grilování nemůže ochutnat a výslednou chuť doladit. Proto i zkušenější kuchařky často spoléhají na kořenicí směsi od osvědčených značek. Naše uzavíratelné sáčky na suchý zip jsou při venkovním grilování také zajímavým bonusem.
Grilování je hlavně o mase, nicméně v poslední době roste popularita grilování sýrů a zeleniny. „I na tyto potraviny samozřejmě máme kořenicí směsi se sníženým obsahem soli nebo zcela bez soli,“ dodává Alice Feixová.

Facebook

Šéfkuchař Ivan Vodochodský opět dokázal, že pohoda a příprava kvalitního pokrmu mohou jít ruku v ruce. Vyzkoušejte jeho tipy a ochutnejte skvělé kuře nebo vepřovou panenku podle Ivana Vodochodského.

Vepřová panenka a karamelizované ředkvičky
Ingredience:

  • 600 g vepřové panenky
  • 200 g anglické slaniny na plátky
  • 300 g mladých ředkviček (nebo karotky)
  • 100 g másla
  • 4 lžíce balzamikového octa
  • Gorilovací koření na krkovičku Vitana
  • Medvědí česnek Vitana
  • Vitana mlýnek 4 pepře
  • Vitana mlýnek Mořská sůl

Postup:Panenku očistíme, okořeníme Gorilovacím kořením Vitana, obalíme slaninou a stáhneme pomocí alobalu do válečku. Grilujeme na grilu asi 20 minut (vnitřní teplota 65 °C), poté rozbalíme a zprudka opečeme.
Ředkvičky nakrájíme na plátky a necháme je zkaramelizovat v másle, balzamikovém octu a Medvědím česneku Vitana.

Redakce FFN

Fotogalerie k článku