Dodnes jej považuji za jeden z nejvydařenějších receptů bavorské kuchyně, která je pro mne ale jinak příliš robustní.

Facebook

Ingredience pro 4 osoby: 4 velké brambory, 1 až 2 červené cibule (dle velikosti), 50 g podbělu, 1 lžíce vinného nebo jablečného octa, 1 kávová lžička hrubé hořčice, sůl a pepř dle chuti

Postup: Brambory uvařte ve slupce a nechte vychladnout. Následně je oloupejte a nakrájejte na plátky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na velmi tenká kolečka. Ocet promíchejte s hořčicí, solí a pepřem a nalijte na brambory s cibulí. Opatrně salát promíchejte, aby se brambory obalily zálivkou, ale nerozpadly na kaši. Nechte alespoň hodinu odležet, nejlépe v lednici. Těsně před podáváním ozdobte salát květy podbělu.
Jemné vláčné brambory příjemně kontrastují s pevnými květenstvími podbělu. Čerstvé jarní květy jsou křehké, můžete je použít i s delšími kousky stonků.

Jana Vlková

Recept je z knihy Květinová kuchařka – Jedlé kvítí a býlí na vaření i zdobení, autorka knihy: Jana Vlková
Vydalo nakladatelství Smart Press