Krémová rybí polévka
Potřebujeme:
ocas a odkrojky z ryby, 1 balení Pod svíčkovou Dione 350 g, 250 ml smetany, 80 g másla, 40 g hladké mouky, 1 stroužek česneku, muškátový oříšek, sůl, pepř

Facebook

Postup:
Do hrnce s osolenou vodou dejte na asi 15 minut vařit kapří ocas a další odkrojky. Vývar sceďte a oberte maso. Na rozehřátém másle osmažte zeleninu Pod svíčkovou Dione 350 g a česnek, zaprašte moukou, zalejte vývarem a vařte 10 minut. Ochuťte pepřem, muškátovým oříškem a přilejte smetanu. Nakonec vše rozmixujte a můžete podávat.

Bramborový salát
Potřebujeme:
1 balení Dione Extra Směsi na bramborový salát 450 g, 4 středně velké brambory (ideálně varný typ A), 2 vejce 3 velké nakládané kyselé okurky, majonézu, petrželku, sůl, pepř

Postup:
Mraženou zeleninovou Směs na bramborový salát 450 g vsypte do hrnce s půl litrem osolené vroucí vody. V zakrytém hrnci krátce povařte, sceďte a nechte vychladnout. Do vroucí osolené vody dejte vařit brambory, uvařte ve slupce a nechte vychladit. Poté nakrájejte na kostičky. Uvařte 2 vejce natvrdo, které po vychladnutí nakrájejte na kostičky. Mezitím si pokrájejte nakládané okurky na malé kousky. Vše smíchejte, osolte, opepřete a přidejte majonézu podle chuti. Můžete ozdobit petrželkou a nechte v chladu.

Gratinovaná lesní směs
Potřebujeme: 1 balení Lesní směsi Dione 200 g, 200 g tvarohu, 100 ml zakysané smetany, 50 g moučkového cukru, 2 kapky vanilkové esence

Postup:
Rozmrazenou Lesní směs Dione 200 g rozdělte do 4 ohnivzdorných mističek. Zbylé suroviny dejte do mísy a vyšlehejte dohladka. Směs pak lžící přeneste na ovoce. Obsah každé mističky poprašte trochou přírodního cukru a vložte na 3 minuty pod gril.

Redakce FFN

www.mojedione.cz

Fotogalerie k článku