Velkou akcí pro všechny rodiny s dětmi bude Velikonoční cesta lišáka Foxe. Ta se bude konat v sobotu 30. března v celém areálu. Na samotném začátku cesty návštěvníci obdrží speciální kartu, kam jim budou zaznamenány postupy přes různá stanoviště. Čeká vás široká škála aktivit, od kreativních workshopů cukrárny Povidloň po zajímavé úkoly, které vás zasvětí do tajů velikonočních tradic. A to nejlepší na konec – na závěr trasy na každého čeká speciální odměna. Sraz je naplánován na malebném náměstíčku u hotelu Element, kde také celá cesta začíná a končí. První dobrodruzi vyrazí v 13:00 a poslední možnost vydat se na tuto jedinečnou cestu bude v 15:30.

Facebook

Po zimním spánku se probouzí i dětský ráj plný zábavy, Království lesa. Otevřeno bude po celý víkend do 1. dubna a pak až do 26. dubna vždy o víkendu. Pokud jste Království lesa ještě nenavštívili, nenechte si ujít příležitost prozkoumat jedinečný svět lanových drah inspirovaných stezkami divoké zvěře nebo milované Království zvířátek. Naleznete zde i přátelské kozičky. V Království lesa nechybí prvotřídní občerstvení, obří trampolíny a o tomto víkendu i velikonoční program.

Pro návštěvníky chystáme dále otevření půjčovny lodí, inline bruslí, Bikeparku, Singletracku, otevíráme i náš kemp Modřín a samozřejmostí je otevřená Stezka korunami stromů, kde zažijete nádherné výhledy nejenom na šumavskou přírodu,“ doplňuje tiskový mluvčí areálu Jiří Gruntorád.

Vychutnejte si Velikonoce i ve Stodole a v Povidloni!
Svátky jara jsou také o dobrém jídle, a tak až budete potřebovat doplnit energii, neměli byste minout restauraci Stodola. Šéfkuchař Michal Hruda a jeho tým si pro návštěvníky nachystali mnoho jehněčích, ale i velikonočních specialit. Ve stylovém prostředí si návštěvníci budou moci vychutnat například velikonoční nádivku, jehněčí na smetaně, velikonoční salát, velikonoční sekanou a spoustu dalších specialit v rámci oslav svátků jara. Cukrárna Povidloň si připravila klasiky jako beránka, mazanec a k tomu speciální zákusky. Hořký krém s lískooříškovým  vkladem na bezlepkovém korpusu v karamelové čokoládě, nebo kokosový krém s mangovým vkladem na mandlovém korpusu. A komu by to bylo málo, budou i čokoládové kraslice s překvapením z mléčné nebo bílé čokolády.

www.lipno.info.cz