Stačí čtyři minuty a jste v Itálii. Přesněji řečeno za pouhé čtyři minuty od objednání si hosté i kolemjdoucí před hostelem a a&o Berlin Mitte pochutnají na pravé italské pizze. a&o Hostels totiž právě zde testuje automat na pizzu, který nakrmí všechny hladové 24 hodin denně. „Kvalita je naprosto vynikající,“ potvrzuje slova testérů Phillip Winter, marketingový ředitel a&o, a dodává: „A zájem je ještě větší, než jsme čekali.“

Facebook

Pizza se objednává na dotykovém displeji a po zaplacení se připraví naprosto automaticky. Chlazené, nikoli mražené těsto stroj umístí společně se zvolenými ingrediencemi do malé pečící trouby s teplotou 300 stupňů. Za čtyři minuty pak čerstvě upečená, křupavá a do krabice zabalená pizza přistane ve výdejním okénku. Tato gastronomická služba bude zakrátko k dispozici i v dalších pobočkách a&o, a pravděpodobně také v hotelu a&o Prague Rhea v Malešicích.

V Berlíně si hosté mohou pochutnat na pěti druzích pizzy, včetně pizzy vegetariánské a veganské. Cena se pohybuje od 6,90 do 11,90 eur. A a&o myslí také na to, že nejlepší je jíst společně: automat zvládne udělat dvě pizzy najednou. „Úspěch automatu na pizzu nás poněkud překvapil,“ připouští Philip Winter, „a už první víkend jsme měli vyprodáno.“

Pizzu si mohou koupit hosté hotelu i kolemjdoucí. „Itálie s sebou“ je nyní velký hit a týdně automat vyrobí a prodá několik set kusů pizzy. Nejpřesvědčivější je ovšem vysoká kvalita pizzy. Jestliže polotovar pro přípravu pizzy dojde nebo se blíží datum jeho expirace, automat pošle textovou zprávu a e-mail obsluze. Objednávání surovin se provádí pohodlně prostřednictvím aplikace. 

Pilotní projekt v hotelu a&o Berlin Mitte je možná začátek jednoho krásného přátelství: automat na pizzu je v současnosti v zápůjčce a zkušební období potrvá do dubna. Poté možná bude „Una pizza, per favore,“ před každým hostelem a&o.

Hosté a&o jsou velmi rozmanití: ubytovávají se u nás rodiny, školní třídy, sportovní kluby, páry, senioři, batůžkáři, víkendoví hosté, lidé na služební cestě. „Naši nabídku důsledně přizpůsobujeme potřebám zákazníků,“ říká Phillip Winter, „a vždycky se snažíme přijít s něčím novým a překvapit.“ Příkladem je speciální snídaňové menu pro děti. A v Rakousku hostely a&o vyzkoušely i veganskou kuchyni – a v jedné soutěži v kategorii „městský hotel“ skončily s bronzovou medailí

Redakce FFN a společnost a&o