Hospoda Na Spilce letos oslaví 30 let své existence. Staronovým provozovatelem je po 17 letech znovu Plzeňský Prazdroj. Propojení s návštěvou některé z prohlídkových tras nebo s akcemi, které se v pivovaru konají, je tak nyní ještě intenzivnější. Například je možné si společně s prohlídkou pivovaru rovnou zarezervovat i stůl v hospodě a zážitek z prohlídky umocnit některou ze specialit moderní české kuchyně spolu se správně ošetřeným a načepovaným pivem. Základem je samozřejmě pivo Pilsner Urquell, ale spolu s ním jsou na výběr i další piva včetně speciálů z programu Volba sládků nebo z plzeňského experimentálního pivovaru Proud.

Facebook

Novým šéfkuchařem Spilky je Lukáš Holý, který se už několik let věnuje vaření spojeným s pivem. Profesní zkušenosti sbíral v kuchyních zahraničních hotelů a restaurací, včetně těch oceněných michelinskými hvězdami, a vařil také pro českého prezidenta. „Naše kuchyně je unikátní spojením ´pivo a jídlo´. Máme skvělé pivo, k němu nabízíme i skvělé jídlo a chceme, aby se to vzájemně podporovalo, aby to fungovalo tak, že když si u nás dáte jídlo, máte velkou chuť na to pivo a naopak! Pivo u nás najdete skoro ve všem, používáme ho při pečení i vaření, přidáváme ho do chleba, rohlíků, ale i do buchet a koláčů. Kromě piva jsou základem naší kuchyně kvalitní suroviny a produkty, a to hlavně od českých farmářů, chovatelů a pěstitelů z plzeňského regionu,“ říká Lukáš Holý a přidává i konkrétní tip: „K našim specialitám patří třeba pivní guláš z vepřových líček, kam přidáváme černé pivo z pivovaru Proud, nebo pivní chleba, který jsme tři měsíce ladili, než jsme došli k finální podobě, konzistenci a delikátní chuti.

Redakce FFN

www.naspilce.cz


 

 

Fotogalerie k článku