Facebook

Jogurtové linecké

Ingredience:

  • 120 ml bílého jogurtu 
  • 1 lžíce krupicového cukru 
  • 250 g másla 
  • 200g moučkového cukru 
  • 500 g hladké mouky 
  • + hladká mouka na podsypání
  • rybízová marmeláda

Postup:
Jogurt, máslo a krupicový cukr utřeme  v mixéru tak dlouho, dokud  se ingredience úplně nespojí. Poté pomalu přimícháváme moučkový cukr smíchaný s hladkou moukou a zpracujeme v hladké kompaktní těsto, které necháme zabalené v potravinářské fólii odpočinout v lednici alespoň dvě hodiny-nejlépe do druhého dne. Těsto vyválíme a vykrajujeme libovolné tvary, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 160°C 8-12 minut.

Tvarohové cukroví

Ingredience:

  • 250 g tvarohu v alobalu
  • 250 g másla
  • 250 g hladké mouky
  • 1 lžíce krupicového cukru 
  • 1 žloutek 
  • Moučkový a vanilkový cukr na obalení

Postup:
Veškeré ingredience  smícháme v kompaktní těsto, které necháme alespoň dvě hodiny odpočinout v lednici. Z těsta vykrajujeme libovolné tvary a klademe je na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 160°C 8-10minut. Po upečení obalujeme ve směsi moučkového cukru a vanilkového cukru.

Redakce FFN

www.mlecnavlna.cz