Titul již popáté v řadě získala společnost Kaufland, ocenění obdrželo sedm jejích masných produktů. Navíc jeden mléčný výrobek se stal vítězem Dětské chuťovky. „Tohoto prestižního ocenění si velice vážíme. Dbáme na vysokou kvalitu všech našich produktů a privátním značkám věnujeme obrovskou pozornost,“ říká Renata Maierl, tisková mluvčí společnosti Kaufland ČR.

Facebook

Soutěže, která se koná pod záštitou předsedy Senátu Parlamentu České republiky Jaroslava Kubery a ministra zemědělství Miroslava Tomana, se účastní tuzemské potravinářské podniky se svými výrobky. V široké konkurenci zabodovalo sedm masných produktů řetězce Kaufland: Moravské uzené, Uzené vepřové filé, Moravská krkovice, Uzený vepřový ocásek, Uzená krkovice, Premium rolovaná plec a Bavorská masová klobása. Všechny pocházejí z masozávodu Kauflandu v Modleticích. Masa se udí na bukovém dřevě a jsou bez glutamátu. Společnost je jediným obchodním řetězcem v České republice, který disponuje vlastním masozávodem. Ten díky spojení tradičních řeznických postupů s nejmodernějšími kontrolními technologiemi produkuje již 16 let maso a masné výrobky nejvyšší kvality. „Díky vlastnímu masozávodu můžeme zákazníkům jako jediní nabídnout plnou kontrolu nad kvalitou masa již od pečlivého výběru dodavatelů, přes vstupní kontroly a celý proces zpracování až po distribuci do prodejen,“ vysvětluje Maierl. Důkazem jsou i prestižní certifikáty IFS (International Featured Standards) a QS (Quality Scheme for Safe Food), které modletický masozávod získal a které jej řadí do mezinárodně kvalitativně nejvyšší kategorie provozoven zaměřených na zpracování masa.

Titul v soutěži Česká chuťovka obdržel také K-Jarmark jogurt ovocný 150ml, středně tučný, s příchutí třešní. Cenu získal v unikátní kategorii Dětská chuťovka, o jejímž udělení rozhodují i samy děti. Všechny výrobky nejnovější privátní značky Kauflandu K-Jarmark pocházejí pouze od českých výrobců a podléhají přísným normám. Ty se týkající nejen receptur, surovin a technologických postupů, ale i obalů.

Ocenění „Česká chuťovka“ uděluje vždy na podzim hodnotitelská komise nezávislých odborníků disponujících vysokým kreditem. Odbornými garanty soutěže, kteří zabezpečují její regulérnost, jsou Vysoká škola chemicko-technologická v Praze a VOŠES, SPŠPT a SOŠPV (Podskalská), kde se výrobky také testují. Všechny soutěžní artikly musí být vyrobeny v České republice. Hodnotícími parametry jsou pak především chuť, vzhled a konzistence výrobků.

Redakce FFN