Co budete potřebovat:

Facebook
  • 500 g vodního melounu
  • 6 lžiček cukru (hnědý, moučkový)
  • 1 lžičku nastrouhané citronové kůry
  • 1 lahev sektu Bohemia Sekt demi sec

 

Návod na přípravu:

  1. Najemno nastrouháme kůru z omytého citronu.
  2. Kůru smícháme s cukrem a směs v hrnci zalijeme 120 ml teplé vody. Přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Poté necháme vychladnout.
  3. Meloun zbavíme jadérek, dužinu nakrájíme na kousky a rozmixujeme.
  4. Zchladlý sirup smícháme s rozmixovaným melounem a na 2 hodiny vložíme do lednice.
  5. Poté směs dáme mrazit alespoň na 4 hodiny. Pravidelně promícháváme, aby se rozbila ledová krusta.
  6. Hotový sorbet ve tvaru klasických zmrzlinových kopečků vkládáme do vinných skleniček na nožičce. Přibližně do 1/3 až ½ kopečku nalijeme Bohemia Sekt demi sec vychlazený na 5 stupňů.

Redakce FFN

www.osobnivinoteka.cz