Největší pozornost na sebe upoutal Bohuslav Pich, vedoucí výroby Becherovky a jeden z mála lidí na světě, který zná její tajný recept.   

Facebook

„Osobně jsem do této budovy Becherovky poprvé vstoupil ve svých patnácti letech, tenkrát ještě jako student – brigádník. Proto dovedu posoudit, jak velikým rozvojem a úspěchy za 45 let firma Jan Becher prošla. Jsem hrdým členem týmu a je mi velkou ctí, že mohu přestřihnout tuto pásku a symbolicky provoz Návštěvnického centra zahájit,“ zmínil pan Pich.

Recept na Becherovku zná málokdo. Na lístek ho napsal anglický lékař Kristian Frobrig a později jej upravil Josef Becher. Bylinný likér se míchá stejným způsobem od roku 1807 a tajný recept je uchováván v trezoru. „Každý pravděpodobně pozná, že tam je skořice a fajnšmekři možná ucítí i hřebíček. Víc vám ale neprozradím,“ připomněl pan Pich. 

Návštěvnické centrum Becherovka je v historické budově Steinberky v centru Karlových Varů a je otevřené vždy od úterý do neděle v čase 9:00 – 12:00 a 12:30 – 17:00.

Redakce FFN