Řecké brambory – všechno množství podle libosti a chuti

Facebook

Ingredience: červená cibule, rajčata, česnek, jarní cibulka, šťáva z limetky, olivový olej, sůl, černý pepř celý

Postup: malé brambory očistíme a ve slupce upečeme v troubě a necháme vychladnou, poté je nakrájíme na půlky, a to podél kratší strany, česnek nakrájíme na plátky a necháme zpěnit na másle, kuličky černého pepře opečeme a kvůli vůni a chuti je rozdrtíme. Všechny ingredience nakrájíme a smícháme s bramborami, zakápneme šťávou z limetky a olivovým olejem. Na závěr dochutíme zakysanou smetanou.

Ochutnali jsme na kursu vaření Dalibora Navrátila a můžeme řecké brambory jako báječnou letní přílohu vřele doporučit.

Táňa Pikartová

www.sage.cz